Dames – Women

AAC Rugby

Rugby een mannensport? Wat een onzin. Groot, klein, dik, dun, verlegen of een grote mond; voor iedereen is er een positie op het veld, passend bij jouw unieke eigenschappen.
Dat – naast sportiviteit en respect – maakt rugby de meest toegankelijke sport ter wereld. Zowel voor mannen als vrouwen.
Een rugbyteam bestaat uit 15 speelsters. Het doel is om een ‘try’ te scoren door de bal over de ‘try-lijn’ te drukken.
Het aanvallende team probeert dit met een combinatie van snelheid en kracht voor elkaar te krijgen.
De verdedigende partij wil dit natuurlijk voorkomen en probeert de bal te veroveren door bijvoorbeeld te baldraagster te tackelen. Elke speelster heeft een eigen functie en verantwoordelijkheden op het veld, wat het een echte teamsport maakt. Op het veld heb je elkaar nodig en vorm je een hechte groep.
De AAC Dames zijn een begrip in Rugby Nederland. Het afgelopen decennium speelt het eerste team met veel succes in de hoogte divisie, de Lotto Ere Klasse. Het seizoen 2016/2017 stonden de dames in de finale tegen Delft en mag AAC zich landskampioen noemen.
Ook is er een tweede damesteam – genaamd DomCityMokum – die samen met de Utrechtse Rugby Club samenwerkt. Hier kunnen minder ervaren speelsters minuten maken om ervaring op te doen en hun skills te ontwikkelen. Dus of je nu pro bent of de sport eens uit wil proberen, voor iedereen is plek bij AAC Rugby.

In Amsterdam West op het terrein van Sportpark De Eendracht, naast Rugby Nederland, wordt twee keer per week getraind op dinsdag en donderdag van 19:00 tot 20:30. Wedstrijden worden in het seizoen op zondagen gespeeld.
Naast rugby is er genoeg tijd voor gezelligheid met veel feestjes. Van borrels, barbecues en toernooien tot samen een internationale wedstrijd kijken. En niet te vergeten: de jaarlijkse Trip.

Enthousiast geworden?

Bekijk de Facebook van AAC eens: facebook.com/aacwomensrugby.
Of instagram: Amsterdam Women’s Rugby (aacwr).
Schroom niet en neem contact met ons op via social media of aacdames@gmail.com.
Wie weet sta jij volgende week al met ons op het veld!

Trainer/coach: Pieter Schoonraad (Dames 1) en Barry Vliek (Dames 2)
Captain: Elisabeth Geertsema
Teammanager: Marieke Jonker en Renske ten Ham

Contact

AAC Rugby
Sportpark De Eendracht
Bok de Korverweg 6a
1067 HR Amsterdam
020-6110719
info@aacrugby.com

Prog. deze week / This weeks prog.

Programma
Trainingen
Dinsdag
Training Jeugd | 18.00 uur
Training Colts | 19.30 uur
Training Dames | 19.30 uur
Training Heren | 20.00 uur Donderdag
Training Jeugd | 18.00 uur
Training Colts | 19.30 uur
Training Dames | 19.30 uur
Training Heren | 20.00 uur


Jeugd
25 November 2017
Benjamins/Mini's
RCF Haarlem | K.O. 10.00 uur
Cubs
AAC - RC West Friesland | K.O. 11.00 uur
Junioren
Vrij
Colts
Vrij


Senioren
26 November 2017
Dames
CL De Foeste Moiden1 - CL Domcity Mokum1 | K.O. 13.00 uur
URC1 - AAC1 | K.O. 13.00 uur

Heren
AAC2 | Vrij
RRC1 - AAC1 | K.O. 14.30 uur

TRY Rugby

Klik op deze afbeelding/click on this image.

Eten & Drinken

de Wijnschuur
Welkom bij de Wijnschuur
De Wijnschuur voert een breed en gevarieerd assortiment van ruim 900 verschillende soorten wijnen afkomstig uit diverse wijnlanden zoals: Frankrijk, Italië, Spanje, Zuid Afrika, Chili, Argentinië, Nieuw Zeeland, Australië, Amerika, Portugal, Libanon en Duitsland. Onze wijnen worden met de grootste zorg geselecteerd en ingekocht bij wijnboeren waar de liefde voor het vak te proeven is. Ongeveer een derde van onze wijnen komt van eigen import. Dit geeft ons de mogelijkheid om ook exclusieve wijnen te kunnen aanbieden. Wij leveren rechtstreeks aan consumenten, horeca en bedrijven door heel Nederland. Tevens organiseren wij ieder jaar op de tweede zaterdag in september een uitgebreide wijnproeverij. Veel Wijnplezier!
Amsteldijk Zuid 180 d 1188 VN Nes aan de Amstel tel. (+31) 0297 58 26 11 e-mail info@dewijnschuur.nl
De Wijnschuur is geopend:
Donderdag 15:00 - 19:00 Vrijdag 11:00 - 18:00 Zaterdag 10:00 - 17:00
Website de Wijnschuur
Cafe Restaurant Kerkzicht
Gezellig terras
Wat kan het toch heerlijk zijn. Even de benen strekken op ons gezellig terras. Op de plek waar vroeger de voerlui hun paarden aanbonden en de tuinders na een zomerse dag hard ploeteren de keel kwamen spoelen is het nu aangenaam toeven in de comfortabele banken en terrasstoelen
Tot ziens in Café Restaurant Kerkzicht
Openingstijden: Dinsdag t/m zondag vanaf 15.30u
Website Kerkzicht
Cobra Cafe
Eten & drinken Welkom bij Cobra Café, een modern ingericht lunchcafé met een gevarieerde internationale ontbijt-, lunch- en borrelkaart. Alles is dagvers bereid, zoals onze beroemde huisgemaakte appeltaart!
Borrels & feesten Cobra heeft buitengewoon veel ervaring met het organiseren van feesten, partijen, trouwerijen . Onze locatie is een gewilde plek voor het geven van snelle borrels, hippe feesten en uitgebreide diners.
Website Cobra Cafe
Molly Malone's Amsterdam
AN IRISH PUB AS IT SHOULD BE!
Website Molly Malone's