skip to Main Content

AAC Rugby

Rugby een mannensport? Wat een onzin. Groot, klein, dik, dun, verlegen of een grote mond; voor iedereen is er een positie op het veld, passend bij jouw unieke eigenschappen.
Dat – naast sportiviteit en respect – maakt rugby de meest toegankelijke sport ter wereld. Zowel voor mannen als vrouwen.
Een rugbyteam bestaat uit 15 speelsters. Het doel is om een ‘try’ te scoren door de bal over de ‘try-lijn’ te drukken.
Het aanvallende team probeert dit met een combinatie van snelheid en kracht voor elkaar te krijgen.
De verdedigende partij wil dit natuurlijk voorkomen en probeert de bal te veroveren door bijvoorbeeld te baldraagster te tackelen. Elke speelster heeft een eigen functie en verantwoordelijkheden op het veld, wat het een echte teamsport maakt. Op het veld heb je elkaar nodig en vorm je een hechte groep.
De AAC Dames zijn een begrip in Rugby Nederland. Het afgelopen decennium speelt het eerste team met veel succes in de hoogte divisie, de Lotto Ere Klasse. Het seizoen 2016/2017 stonden de dames in de finale tegen Delft en mag AAC zich landskampioen noemen.
Ook is er een tweede damesteam – genaamd DomCityMokum – die samen met de Utrechtse Rugby Club samenwerkt. Hier kunnen minder ervaren speelsters minuten maken om ervaring op te doen en hun skills te ontwikkelen. Dus of je nu pro bent of de sport eens uit wil proberen, voor iedereen is plek bij AAC Rugby.

In Amsterdam West op het terrein van Sportpark De Eendracht, naast Rugby Nederland, wordt twee keer per week getraind op dinsdag en donderdag van 19:00 tot 20:30. Wedstrijden worden in het seizoen op zondagen gespeeld.
Naast rugby is er genoeg tijd voor gezelligheid met veel feestjes. Van borrels, barbecues en toernooien tot samen een internationale wedstrijd kijken. En niet te vergeten: de jaarlijkse Trip.

Enthousiast geworden?

Bekijk de Facebook van AAC eens: facebook.com/aacwomensrugby.
Of instagram: Amsterdam Women’s Rugby (aacwr).
Schroom niet en neem contact met ons op via social media of aacdames@gmail.com.
Wie weet sta jij volgende week al met ons op het veld!

Trainer/coach: Robert Balkestein (Dames 1) en Barry Vliek (Dames 2)
Captain: Elisabeth Geertsema
Teammanager: Marieke Jonker en Renske ten Ham

Back To Top