skip to Main Content

Greg in de nieuwsbrief:

Nationale Jeugd (TBM) Rugby Dag – zaterdag 05 nov.

Benjamins:
Daar sta je dan, 5 velden uitgezet voor onze TBM wedstrijden met 700+ jonge spelers, wat spannend allemaal. Het is even zoeken, maar wij vinden onze Benjamin veld. Wow, direct voor de hoofdtribune – dat is imposant zeg, wij voelen onze net echte professionele rugbyers!

Er staan 4 wedstrijden op het programma, verspreid over de dag heen.
AAC/RCH 4 – 4 Alkmaar
AAC/RCH 4 – 1 SUN
AAC/RCH 1 – 5 Delft
AAC/RCH 3 – 2 Combinatie Noord

Tries waren er voor Wessel, Oscar, Julian, Fatih, Rayan, Ruben, Guy en Kees.

Het was hard werken elke wedstrijd, en ook leuk om tegen wat onbekende teams te spelen. Wij deden het goed, maar wij hebben nog wat aandachtspunten om aan te werken, om zodoende nog beter te worden. Gebruik maken van de ruimte en onszelf over de breedte van het veld opstellen. Zo houden wij alle opties open voor onze aanvallen en dekken wij de gaten af tov onze tegenstanders. Bal bezit, daar gaat het om. Alleen lieten wij helaas de bal maar al te vaak vallen of wegglijden, waar onze tegenstanders gretig gebruik, zeg maar rustig misbruik, van maakten. Het is zo belangrijk om altijd klaar te staan om te bal te vangen (en ook vast te houden, met beide handen, ook al is het stoer om het met één hand af te doen).
Daarnaast moeten wij nog leren om ons goed op te stellen bij de scrum en de juiste afstand te houden achter de scrum. En de tackle inzetten en afmaken. Wij lieten ze maar al te vaak doorheen glippen terwijl wij maar een beetje met de handen gingen wapperen ipv de tackle in te zetten. Maar tegelijk waren er ook goede tackles en werd er ook goed samengespeeld en support gegeven.
Huseyin heeft de tackle van de dag op zijn naam staan: Vol frontaal kwam zijn tegenstander op hem af, maar hij bleef staan en haalde hem met een grote smak netjes via zijn midden naar beneden. Dat vergde moed Huseyin, grote klasse!
Wij konden onze cluster niet met twee teams inschrijven, ’s ochtends waren wij met 22 Benjamins, ’s middags met 18 omdat sommige weg moesten. Hoe stel je een team van 9 Benjamins op met 22 spelers aanwezig? Alle aanwezigen zullen en moeten spelen is onze insteek, maar er waren wel wat teleurstellingen omdat de speeltijd ’s ochtends wel erg minimaal was. Desondanks had iedereen het prima naar zijn zin en werd het een lange dag maar wel een fijne dag. Handtekeningen van de NL’s spelers verzamelen, een scheidsrechter die ook voor het NL’s team speelt en lekker rugbyen.

Benjamins: Jullie deden het top, proficiat!

Mini foto’s (met dank aan Raymond); KLIK!

Meer fotos hier.

3 korte Benjamin filmpjes van afgelopen zaterdag (met dank aan Ivan):

Back To Top