skip to Main Content

Ingezonden door Greg:

RC Eemland 2 – 5 AAC

The Bulldogs 2 – 3 AAC (wedstrijd gestaakt)

 

Bijna geen wedstrijd zaterdag, toch hartstikke fijn dat The Bulldogs onze TBM dag wou hosten omdat de NRB onze AAC veld in gebruik had.

11 Benjamins, wat een heerlijk gevoel om bijna iedereen aanwezig te hebben ipv hoofdbrekers over hoe wij een team bij elkaar krijgen. 2 wissels, ideaal!

We hadden er goed zin en iedereen was opper best gestemd. De wedstrijd begon goed, onze nieuwe Engelse teamgenoot Jacob scoorde vrij snel – je kunt wel zien dat hij rugby in Engeland heeft gespeeld, en wat is hij snel!

Wat leuk om te zien hoe wij als team speelde, hoe wij de bal goed doorgaven, redelijk goed support gaven (het kan altijd beter!) en hoe wij met elkaar spraken. Zelfs het tackelen ging best goed en wij deinsden er niet voor terug om de bal te pakken en naar voren te gaan met zijn alle, echt fijn om naar te kijken. Het leek net alsof wij onszelf hebben gevonden.

Onze volgende wedstrijd was tegen The Bulldogs. Wij wisten dat het een pittige wedstrijd zouden zijn, ook dat wij goed gewaagd zijn tegen hun. En iedereen wist hoe het redelijk uit de hand liep een maand geleden tegen The Bulldogs met teveel emotie en onsportieve spel aan het eind van de wedstrijd. Een goed gesprek van tevoren hielp en iedereen wist wat van hem/haar werd verwacht en waarom wij geen gedonder wouden hebben. Daar moeten wij niets van hebben met rugby.

De wedstrijd begon en het liep goed gelijk op, totdat Huseyin met een snelle sprint er doorheen wist te breken en voor ons te scoren. Het spel was hard, maar wel leuk, maar je zag af en toe wat kleine wrijvingen. En nadat Jacob weer liet zien hoe hij de beschikbare ruimte goed weet de benutten en te scoren begonnen er helaas wat kleine incidenten op te treden. Nadat Jacob een niet acceptabele en nare natrap naar de knie kreeg en letterlijk gillend van pijn van het veld gedragen moest worden gingen de emoties teveel een rol spelen aan beide kanten en voordat je het wist waren wij niet meer met rugby bezig. Nadat eerst een Bulldogs speler en iets later een AAC’er van het veld werd verstuurd en het van kwaad naar erger ging besloot de scheids heel wijselijk om de wedstrijd te staken.

Jongens: Het laatste gedeelte van onze laatste wedstrijd was geen rugby. En eerlijk is eerlijk, nadat het spel eenmaal en voor wat voor reden dan ook op natrappen, slaan, schelden en duwen uitliep deden wij er even gretig aan mee als onze tegenpartij. Er is geen excuus voor, ik hoop van harte het nooit meer te zien. In overleg met The Bulldogs coach heb ik besloten dat wij gezamenlijk, dus met The Bulldogs, iets aan gaan doen. Een training samen, een wedstrijd, maar dan met beiden teams door elkaar heen geschud zijn mogelijkheden. Details volgen.

Mannen en Maxime: Tot ongeveer halverwege de 2e wedstrijd deden jullie het geweldig, ik meen het. Jullie waren er voor elkaar en iedereen was in dienst van en voor het team. Over het laatste gedeelte wil ik het niet meer hebben. Tries waren er voor Jacob, Fatih, Wessel en Huseyin.

Jacob: Well done, you impressed everyone with your rugby. Your teammates and everyone else hopes your knee recovers real soon.

 

Groetjes,

Greg.

Back To Top