skip to Main Content


Bah, koud en nat, helemaal niet waar wij op hadden gehoopt begin juni – het hoort mooi weer, zonneschijn en lekker warm te zijn. Maar niet getreurd, wij trokken ten strijd afgelopen zondag ochtend bij het eindseizoenstoernooi bij RC Eemland.

Wel spannend, teams die wij kenden en teams doe voor ons onbekend waren, ’s ochtends twee wedstrijden en dan ’s middags ook nog eens twee wedstrijden.

Onze eerste twee wedstrijden waren tegen onbekende teams, RC Gouda en REL. Maar ja, er waren maar 7 Benjamins aanwezig, dus hoe moest het? Het duurde even, wij konden geen oudere Turven regelen want zij zaten ook net aan de vereiste aantal. Uiteindelijk in overleg met Gouda besloten om 7 tegen 7 te spelen. Maar door alle geneuzel en vergeefse regelwerk om een team te regelen hadden wij geen warming-up gedaan, geen team-talk en iedereen zat met zijn hoofd ergens anders. En dat zag je meteen terug in onze spel. Wij bakten er niets van, meer kan ik er niet van maken. Niet opletten en de bal niet zien aankomen, met elkaar zo aan het praten en dat niet eens opgevallen was dat het spel hervat was en dat er gescoord was (ja, het is gebeurd), de bal zomaar weggooien zonder te kijken als je vast kwam te staan en tackelen werd vertaald als een beetje met jouw handen wapperen.

Het vertaalde zich gelijk in de scores. En ook al wisten wij te scoren hadden wij het 10 keer beter kunnen doen.

Gelukkig kwamen de rest van de Benjamins wel opdagen tijdens de 1e wedstrijd, maar wij waren ontregeld en hadden de ochtend nodig om van te herstellen.

RC Gouda 10 – 5 AAC
REL 7 – 3 AAC
< lunch >
RC Gouda 2 – 3 AAC
Waterland 1 – 5 AAC

Na een lekkere lunch met XXL formaat hotdogs werd het tijd voor een serieuze team talk. Ik moest eerst goed boos worden en weglopen omdat iedereen aan het dolle was, niet wou luisteren en de schuld van onze spel ’s ochtends aan de scheids, het weer en de tegenstanders gaf voordat men doorkreeg dat er maar één partij was waar de schuld aan lag en dat waren wij zelf. Gelukkig trokken wij weer samen, bespraken hoe wij het zouden gaan doen en gingen wij weer rugbyen.

En wat een tweetal geweldige wedstrijden werd het. Echt top. Niemand snapte waarom wij weer tegen RC Gouda moest spelen terwijl er zoveel teams aanwezig waren, maar wij ging de strijd aan. Jeetje, wat was het spannend zeg. Iedereen gaf zijn alles, wij speelden als team. Wij tackelden, wij gaven de bal door, wij lette op waar en hoe wij de bal afgaven en wij gaven support. En wat gebeurd er als je altijd support geeft? Je scoort tries…. Janes, gefeliciteerd met jouw eerste wedstrijd try. Is toch maar goed dat je support aan Fatih gaf.

Gescoord hebben Fatih, Wessel, Julian, Huseyin, Oscar en Janes.

Mannen, Maxime, jullie deden het geweldig ’s middags. Iedereen gaf zijn alles, iedereen was er voor het team. Gosse: Je speelde top, echt leuk om te zien hoe je nu jouw omvang goed leert te gebruiken en ervoor gaat. En dat geld natuurlijk voor iedereen, en de tries waren er ook van iedereen.

Groetjes,

Greg.

Oscar

Julian

Huseyin

Fatih

Gosse

Back To Top