skip to Main Content

Robert Balkestein nieuwe hoofdcoach regerend landskampioen dames.

Regerend landskampioen en huidige koploper in de dames ere klasse AAC dames 1 heeft een nieuwe hoofdcoach.

De huidige koploper in de ere klasse dames waren opzoek naar een nieuwe hoofdcoach omdat de huidige coach Pieter Schoonraad helaas terug moet keren naar Zuid – Afrika.

Onder de Zuid – Afrikaan zijn de dames van AAC doorgegaan waar ze vorig seizoen mee zijn geëindigd “winnen”

De resultaten zijn indrukwekkend de dames uit Amsterdam hebben het huidige seizoen geen enkele wedstrijd verloren ook de laatste wedstrijd de topper tegen RC Delft werd overtuigend gewonnen.

Onder aanvoering van Head of rugby Bas den Uijl en voorzitter van de technische Commisie Johan van Utrecht werd er begonnen aan de zoektocht naar het vinden van een nieuwe hoofdcoach.

Al snel kwam de naam van oud international Robert Balkestein bovendrijven en werd er contact opgenomen met Balkestein.

Na een proeftraining en een goed gesprek met de technische commisie is er besloten om Balkestein een contract voor een half jaar aan te bieden met een optie voor nog een jaar.

Zijn jarenlange ervaring als coach en zijn ervaring met het coachen van dames maakte het besluit alleen maar makkelijker.

De technische commisie van AAC heeft veel vertrouwen in Balkestein en zij hebben de verwachting dat AAC dit seizoen zich wederom zal plaatsen voor de landelijke finale onder leiding van Balkestein.

Robert Balkestein zal per 1 Januari beginnen als hoofdcoach van AAC dames 1.

Back To Top