skip to Main Content

De dames van AAC Rugby hebben na hun landskampioenschap in het rugby voor vijftientallen ook de nationale Rugby Sevens titel op hun naam geschreven.

Dit was het eerste seizoen waarin bij de dames ook gespeeld werd met voorronden; het Dames Rugby 7’s circuit. In een serie van 3 toernooien streden 16 teams om 8 plaatsen op de nationale kampioenschappen.

Hoewel de Amsterdamse dames een behoorlijk dominant jaar beleefden in de reguliere kompetitie en ook hofleverancier zijn voor het Nationale Rugby Sevens team, gingen zij niet aan top op de plaatsingslijst. Die eer was voorbehouden aan de Bassets van Sassenheim. Ze waren ook niet de titelverdedigsters; Tilburg won de nationale kampioenschappen vorig jaar.

Het was dan ook geen wonder dat die twee teams zich plaatsten voor de halve finales van het NK 7s, tesamen met AAC Rugby en de Delftse studentes van Thor.

De titelverdedigsters schakelde Thor uit met een 22-7 overwinning in de ene halve finale. AAC rugby schakelde de Bassets uit in de ander halve finale (26-7).

De finale was daarmee een herhaling van de finale in het 15-tal rugby, waarin AAC Rugby de titel pakte met een 38-7 overwinning.

Back To Top