skip to Main Content

AAC Rugby Rugby is tweede geworden op het kwalifikatietoenooi bij The Bulldogs van Almere en heeft zich daarmee geplaatst voor de finale ronde van NK Rugby Sevens komende zondag op het NRCA.

AAC Rugby begon het toernooi met een overwinning op de Bulldogs. Vervolgens werd ook net (try in laatste minuut) gewonnen van Waterland.

Na een wat minder resultatat tegen Castricum werden ook Groningen en HRC 2 verslagen.

Al met al een prima resultaat, of zoals Smurf het zo poëtisch verwoorde afgelopen maandag: “Although we didn’t play to the best of our abilities yesterday we managed to win 4 out of 5 games. And to be honest I’ll take an ugly win over a loss any day. So all in all a good day at the office. I suspect some of you might be feeling it a bit today.”

Uitslagen:

Bulldogs vs AAC Rugby 0-35

Castricum vs Groningen 34-0

HRC 2 vs Waterland 5-25

Groningen vs Bulldogs 35-0

AAC Rugby vs Waterland 17-14

Castricum vs HRC 2 49-0

Bulldogs vs Waterland 0-35

Groningen vs HRC2 49-0

AAC Rugby vs Castricum 14-29

HRC 2 vs Bulldogs 35-0

Waterland vs Castricum 12-28

Groningen vs AAC Rugby 12-14

Bulldogs vs Castricum 0-35

HRC 2 vs AAC Rugby 14-28

Waterland vs Groningen 25-5

De laastte wedstrijd van het toernooi ging echt ergens om. Nadat CAstricum en AAC Rugby zich hadden geplaatst voor de finaleronde was de inzet van de laatste pot kwalifikatie.

Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat één van de spelers van Purmerend in het begin van het toernooi een schouderblessure opliep. Waterland was al met een heel krappe bezetting aangekomen, dus nu moesten de andere 7 alle wedstrijden spelen. Zoals je altijd zal zien liepen ze in de laatste pot tegen nog een blessure aan en dus moest de schoudergeblesseerde in arren moede toch het veld weer in.

“Scoort ie gelijk twee keer.” aldus mijn betrouwbare bron.

“Doet ie anders nooit.”

Het zal de lezer opvallen dat de Bulldogs wel heel erg konstante resultaten wist te boeken.

De gastheren liepen een vieze blessure op en wilden daarna (terecht) niet doorspelen (dan is de lol er wel van af). Alle teams kregen dus dezelfde uitslag als die die tegen AAC Rugby was neergezet.

Eindstand:

1- Castricum

2- AAC Rugby

3- Waterland

4- Groningen

5- HRC2

6- Bulldogs

Geplaatst voor de eindronde: AAC Rugby, Castricum en Waterland.

Back To Top