skip to Main Content

Julius Janus op 23 september:

Avé Gladiatoren,

*Eerst een stukje over de wedstrijd in Alkmaar*

Nu aankomende zondag. Ja ja, het zal U allen waarschijnlijk niet verbazen, maar er zij zowaar 23 spelers beschikbaar voor onze wedstrijd tegen onze oude rivalen van Ascrum. Ik ga er nog van uit dat het toeval is dat er bij de 2e thuiswedstrijd weer grote groepen staan te dringen om mee te willen spelen. Vanzelfsprekend hebben de mannen die vorige week in Alkmaar geacteerd hebben voorang bij de opstelling, waar ik echter wel rekening houdt is dat er absoluut van die voormalige k..studenten gewonnen moet worden. Dat betekend dat de gerenomeerde smeerpoezen (Amicis inmicis promtus) ook zeker aan de bak mogen en/of moeten. Ad impossibele nemo tenetur. Denk nu niet van er zijn toch genoeg spelers, dus ik kan wat gezelligs met mijn schoonmoeder iets gaan doen. (het lijkt toch een beetje een trend te worden na vorige week) Niet dus, gewoon alle hens aan dek en de overtallige spelers kunnen als linesman, barkeeper of iets dergelijks ook hun bijdrage aan de club leveren.

Terecht zijn er weer een paar oude clubregels aangescherpt om de normen en waarden binnen onze club weer een beetje op een sociaal niveau te tillen:

Na het douchen ruimen de laatste 2 mannen de troep in de kleedkamer op, dus alle tape, grasresten en verbandjes in de afvalbakken en de vloer even aantrekken. (aan te wijzen door de captain.)

Op verzoek van de captain een bardienst draaien, als dat gewoon normaal opgevolgd wordt dan staat er niemand langer dan een half uur achter de bar. Hier staan geen sancties op, want wij gaan er van uit dat eenieder zijn bijdrage levert.

Op het veld aantreden in een volwaardig AAC teneu, dus met blauwe kousen en een echt witte rugbybroek. De captain zal daar op toe zien, en bij geen goede opvolging van de niet correct geklede speler, zal de captain deze verzoeken om alsnog de juiste outfit aan zijn lijf te heisen.

Dus allen, tot zondag om 10:00 uur op de club en daar wordt bekend gemaakt wie de interim captain van deze dag mag zijn.

Audiatur et altera pars, J.J.

AA verslag van de pot:

“Mijne heeren,

Afgelopen zondag wachtte ons AAC2. Deze en gene kwamen in korte broek en slippertjes, niets vermoedend welke “stratenmaker-op-zee” show nu weer zou worden opgevoerd.

De line-up was als volgt: 1. Hans Roeland, 2. Maarten, 3. Kees V., 4. Berthold, 5. Ton, 6. Eddie, 7. Andy, 8. Jan, 9. Frits, 10. Marcel, 11. Hubert, 12. Fake, 13. Sijmen, 14. Nick, 15. Yousif en 16. Maurice

In tegenstelling tot vorige week op het trainingsveld van Ascrum, was het nu aan de kant van het AAC clubhuis, een lekker weertje met een lekker veldje en veel publiek ernaast. Uit de zintuigen van de al omgeklede AAC’ers kwam al het nodige rook en vuur, grommend en briezend: “we gaan ze slopen, die studenten” … Wij, waarvan sommigen, al enige jaren keurige huisvaders, waren nog bezig om wat bij te praten middels grappen en grollen in de kleedkamer en waren ons dus van geen kwaad bewust. “Al die tijd tegen AAC gespeeld, Ereklasse(!) en niet verloren, dus ok nu niet…” zong het al snel rond in de kleedkamer.

Sinds de ko van AAC in de eerste helft, stond AA zwaar onder druk, maar we bezweken niet, althans nog niet. AAC scoorde, 1 keer, twee keer, drie keer… daarna stokte het, want de verdediging van AA zat toch wel heel degelijk in elkaar. Grote rol weggelegd voor de derde rij en scrumhalf, de “Muscles from Bruxelles & Hilversum” lieten van zich horen, zodat de rest daar snel om heen kon aansluiten. Alleen was op een of andere manier toch de derde rij van AAC steeds weer vrij om de bal te ontvangen, zodat wij achter de feiten bleven aanlopen. De scrum, tja de scrum… Good old Georgie tegenover Eddie, “come to papa…”, terwijl Marcel ook al zo’n lieverdje tegenover zich had staan. Oude tijden herleefden, alleen scheelde het een kilootje of 15… De scrum ging desalniettemin niet slecht, helaas een push-over try, maar goed… De line-outs gingen weer goed, ditmaal met Andy (mooie try, vanuit een voorwaarste beweging) op de 2e rij. Af en toe kon de beruchte AA-drive worden ingezet. Ondanks een redelijke lijn, kon deze vandaag niet hun stempel drukken, al met al kwamen er 2 tot 3 ballen echt lekker door en werd er ook flink terrein gewonnen. Helaas twee gele kaarten (Sijmen en Fake), door een ref, die toch wel steeds heel duidelijk was. Zo duidelijk, dat hij zich een enkele keer versprak in het voordeel van AA… “AA… eh AAC bal!” Dat was dan toch weer vooral heel erg duidelijk.

Het was een ouderwets, aangenaam middagje, met een uitslag van: 27 – 8 in het voordeel van AAC.”

Julius Janus op 5 oktober:

Avé Gladiatoren,

Over de wedstrijd tegen thuis tegen AA heeft een AA’er al een passend stukje geschreven (*zie boven*): en ik kan daar alleen maar aan toevoegen dat wij nog altijd moeite hebben om tegen die voormalige studenten in ons eigen spel te komen en zodoende ons zelf weer een vermoeiende middag bezorgen.

Ik vind echter ook dat wij ons moeten realiseren dat wij in de 4e klasse Noord West van de NRB spelen en dat toch echt het laagste nivo wat ten westen van de Himalya te vinden is. Wij hebben als AAC’ers altijd een paar scheidsrechters in ons midden die, al dan niet graag, bereid zijn om onze wedstrijd in goede banen te leiden. Als wij de wedstrijd in gaan moeten wij onze refs respecteren als ref en niet mee omgaan zoals je vroeger bij je oude club deed of heden ten dage aan de bar. Op het veld gelden andere omgang regels en na de wedstrijd sta je weer als vrienden aan de bar.

Afgelopen zondag was de uitwedstrijd tegen de Smugglers uit Velserbroek weer een waar genoegen om als rugbyliefhebber te beleven. Wij VVV’ers melden ons op een heerlijke zonnige zondagmiddag met 20 spelers aan in de Vinexwijk langs de A9. (2 spelers melden zich op het laatste moment af, slechte gewoonte waar J.J. niet vrolijk van wordt) Even samen met de plaatsvervangende captain het team doorgenomen en hoe de wissels gingen plaatsvinden. Onder het aangename zonnetje werd een serieuze warming up gedaan en met een goede mix van ervaren en nieuwe spelers gingen wij de wedstrijd in. In het begin van de wedstrijd spartelden de voorwaartsen van de Smugglers echt behoorlijk tegen en moest er hard gewerkt worden. Maar in de loop van de 1e helft kwamen er toch 6 tries op het scorebord. De in grote getale mee gereisde supporters kregen op deze wijze een zeer genoeglijke wedstrijd voorgeschoteld. Allen bedankt voor jullie support! De wisseling van spelers ging meer dan voorspoedig gingen wij verder met leuk 15 mans rugby. Het goede aan deze wedstrijd was ook dat Koen, Adriaan en Phil hun eerste try voor AAC en misschien wel van hun leven scoorden. De einduitslag was uiteindelijk 7-60 in ons voordeel. Na de wedstrijd werden de aangeboden jugs van de nieuw scorende spelers met erg veel plezier genuttigd en hebben nog gezellig met de mannen van de Smugglers een nagepraat. Kortom, een zeer geslaagde rugby middag.

A.s zondag 9 oktober spelen wij uit tegen Waterland. De k.o. is bepaald om 12:00 uur, hoe bedenken ze het. Wij gaan om 09:30 uur verzamelen bij AAC, kijken naar de wedstrijd N.Z v Z.A. en reizen dan als groep af naar Purmerend.

AAC-1 speelt om 14:30 uur thuis tegen Den Haag-2, dus zonder te haasten kunnen wij onze mannen van het 1e team dan nog langs de lijn ondersteunen.

Avé J.J.

Back To Top