skip to Main Content

k heb de vorige week natuurlijk ontstellend verzaakt, met als gevolg dat ik deze week een inhaalslag moest maken. Maar ja: daar zie je dan weer als een berg tegenop. Dus dat doe je dan weer niet. Nou ja; je gaat er wel voor zitten, maar er is toch eigenlijk altijd wel weer wat beters te doen. In ieder geval iets leukers. En als het dan niet leuker is, dan heeft het ten minste niks te maken met achterstand. Maar ja; het blijft dan toch wel weer iets dat verdacht veel lijkt op werk, en daar hou je jezelf dan toch graag weer verre van. Enfin; uiteindelijk zit je dan diep in de nacht toch weer een komputerspelletje te spelen of joetjoepfilmpjes te kijken…
Maar nu, in het weekeinde, heb ik eigenlijk best wel tijd. Dus heb ik mijzelf net even opgeNLPd en ik heb er echt enorm zin in.
Nou weet ik nog van mijn kursus time-management dat je jezelf wel een beetje haalbare doelen moet stellen; anders wordt het sowieso vechten tegen de bierkaai.
Als ik nou eens begin met de inhaalronde dameskompetitie zoals die in het weekeinde voorafgaande aan het vorige werd gespeeld.
Dat moet toch haalbaar zijn.

Alle begin is moeilijk. Behalve dit: het excellente verslag van de DIOK website over de wedstrijd tegen onze dames hebben we hier vorige week al getoond.

Website Greate Tryn:
Winst in de pocket

Het is super om eens tegen een team te spelen wat we nog niet eerder in de competitie zijn tegengekomen!
Afeglopen zondagmorgen trokken de rugbydames van het combinatieteam Greate Tryn/Feanster er op uit om een wedstrijd te spelen tegen de dames van RUFC Alkmaar.

Direct bleek dat de Friese dames de sterkere partij waren: in de eerste 5 minuten wisten ze dit al om te zetten in punten! Mirjam Grijpstra scoorde de eerste try. Gedurende de gehele eerste helft bleven de Friese dames aanvallen en dit was niet zonder resultaat: de rust werd ingegaan met een voorsprong van 17-0. Verdere tries werden gescoord door Hanna, Maureen en Ingrid. In de 2e helft verslapte de aandacht op enig moment, Alkmaar wist hier goed gebruik van te maken en brak door. Het mocht echter niet baten, Greate Tryn/Feanster heeft een overtuigende overwinning behaald: 29-5. Dit betekent een steady 2e plaats in de 2e Klasse Noord.

website groningen:
Wedstrijdverslag 9-1-2011: Castricum – Lady Bears

Vol enthousiasme werd afgereisd naar Castricum; want het was lang geleden dat er een wedstrijd was gespeeld.
Van de dames van Castricum wisten we weinig, omdat het 4 jaar geleden is dat we voor het laatst tegen ze hebben gespeeld. Wel staan ze in ons geheugen te boek als lastig team om tegen te spelen, omdat ze erg fel spelen. Maar daar zouden wij als koploper, met het spel dat we het hele seizoen al laten zien, prima mee om moeten kunnen gaan!
Lag het aan het feit dat we sinds november niet meer op het veld hebben getraind? Of aan het feit dat we veel langdurig geblesseerde spelers hebben? Of omdat de hoofdtrainer tijdelijk is weggevallen (Jes, je hebt ons fantastisch opgevangen in die periode! Monique, super dat je er vanaf nu weer bij bent!). Of gewoon omdat we geen wissels mee hadden? Tegenstander onderschat?
Feit blijft dat we tijdens de wedstrijd, onder druk van Castricum, zijn terug gevallen in ons oude spel. De samenwerking was weg. De structuur waarmee we het hele seizoen gespeeld hebben, was ver te zoeken. De team-effort was prima; er is hard, echter niet efficient gewerkt. Bespreken van de wedstrijd op individueel vlak volgt op de trainingen.
Eindstand: 45-19

Het is goed om af en toe te verliezen. Dit maakt je als team mentaal sterker en laat zien waar je zwakke punten liggen en waar dus meer op getraind moet worden.
Kampioen worden gaat niet vanzelf, en na deze zondag hebben we een wel heel concrete aanleiding om onze stijgende lijn verder uit te bouwen.
Dames, werk aan de winkel!

Jullie captain

website Castricum:

De verrassing van de dag komt vanuit de Cas Ladies, zij winnen met maar liefst 45-19 van koploper RC Groningen. Toverwoord volgens de insiders….teamwork!

Het was allemaal inderdaad doenlijk.

Back To Top