skip to Main Content

Op zaterdag 4 en zondag 5 juni 2011 wordt in de Sporthallen Zuid de 4e editie van het internationale Amsterdam Quad Rugby Toernooi georganiseerd. Genieten van de meest spectaculaire rolstoelsport in een van de mooiste steden van de wereld.

Wat is wheelchair rugby?

Wheelchair rugby (voorheen quadrugby) is een sport die sinds 1993 in Nederland beoefend wordt. Momenteel zijn er circa 8 teams in de Nederlandse competitie actief. Wheelchair rugby is een Paralympische sport.

Wheelchair rugby kent invloeden uit basketbal, ijshockey en rugby. Het wordt gespeeld met twee teams van vier spelers elk. Een wedstrijd bestaat uit vier periodes van acht minuten zuivere speeltijd. In tegenstelling tot rolstoelbasketbal is het bij wheelchair rugby wel toegestaan stoelcontact te hebben. Dit levert vaak spectaculaire acties op.

Kijk voor wat wat filmpjes over wheelchair rugby op YouTube (of de zoekterm “wheelchair rugby” voor nog meer spectaculaire filmpjes).

Elke wedstrijd wordt begeleid door scheidrechters in het veld, en deze worden ondersteund door een drietal tafelaars, oftewel tafelofficials. Deze zijn verantwoordelijk voor het bijhouden van het score-/penaltyformulier, de wedstrijdklok en de shot clock en uiteraard de verdere ondersteuning van de scheidrechters in het veld.

Voor beide dagen zijn wij op zoek naar vrijwilligers voor de functie van tafelofficials. Mocht jij je willen opgeven als vrijwilliger voor 4 en/of 5 juni dan houdt dit het volgende in:

– Je ontvangt digitaal een pakket met de spelregels en taken die je hebt als tafelofficial

– Je gaat 2 (of meer) avonden trainen/oefenen bij de Amsterdam Terminators. De Amsterdam Terminators trainen elke donderdagavond van 19:00 tot 20:30 in Reade (voorheen Revalidatie Centrum Amsterdam) aan de Overtoom 283.

– Een wedstrijd duurt circa 1 ½ uur, dus je “tafelt” maximaal 3 wedstrijden per dag

– Je ontvangt een lunchpakket en T-shirt.

– Je ontvangt per wedstrijd een vergoeding van € 5,-

– Je krijgt een onvergetelijk weekend, met de meest spectaculaire rolstoelsport!!

Geïnteresseerden kunnen zich bij Myrthe Pruijn opgeven.

Back To Top