skip to Main Content

Hans in onze Nieuwsbrief:

Onze cubs (jazeker, onze cubs) speelden afgelopen zaterdag mee in de combinatie BSN/AAC tegen de Noordcombinatie in Havelte. Te gast bij The Big Stones was het team er op gebrand om te winnen. We staan er namelijk heel goed voor: in een eerdere wedstrijd tegen deze combi was de eindstand 0-49 voor BSN/AAC dus het was wachten op de revanche van Noordcombinatie.

Op het veld bleek er heel wat kilo‟s Noordcombinatie het gras te betreden. Wat de cubs daar te eten krijgen in dat stuk van Nederland werd niet duidelijk maar het moet bijdragen aan een forse groei. Het was dus, als vader langs het veld staand, maar afwachten wat de resultaten zouden worden.

Een uur stevig rugby volgde. De verdediging van Noordcombinatie deed zijn werk goed, maar helaas niet goed genoeg. De ene na de andere try met conversie volgde waarbij het team BSN/AAC in de rust bemoedigend werd toegesproken door Richard Briers als coach die duidelijk maakte dat voorstaan in de rust (stand ongeveer 0-38) niet betekent dat je kunt gaan rusten. Er volgden wat wissels en het team deed het in de 2e helft minder goed dan in de 1e helft, hoewel dat niet aan de wissels lag. Vermoedelijk werd er anale peper gebruikt bij Noordcombinatie want die waren ineens meer aan bal.

De verdediging van BSN/AAC moest harder werken in de 2e helft en kon op een bepaald moment zo‟n aankomende kleerkast (de grootste van het team) op 5 meter van de tryline na een scrum niet meer tegenhouden. Het was voor Noordcombinatie het eerste plus-getal op het scorebord en de try werd gevolgd door een conversie.

De eindstand was uiteindelijk 7-50.

De stand voor onze mannen in dit stuk van de competitie: op de 2e plaats na BSN1. Zaterdag zijn de Oysters aan de beurt (hopelijk weer voor een partijtje “nakijken hoe tries worden gemaakt”) en daarna nog twee stevige partijtjes tegen BSN1.

Back To Top