skip to Main Content

Kijk dat is nou weer eens lekker doenbaar aan zo’n weekeindje inhaalwedstrijden; mooi overzichtelijk knippen en plakken.
Beginnend bij het goede nieuws

WILFRED ROBAARD EN DE SPORT:
Hanze Ladies dicht bij kampioenschap

ENSCHEDE – De rugbysters van Hanze Ladies uit Zwolle, met daarin een aantal speelsters van ERC ’69 uit Enschede (Sanne Spuls, Anne Scholten, Nikee Soesan en international Sylke Haverkorn) heeft nog één punt nodig om kampioen te worden van de landelijke tweede klasse Zuid. De combinatie-ploeg won afgelopen weekeinde met 57-0 bij Pickwickj Players in Deventer. Hanze Ladies is nog zonder puntverlies en heeft slechts één try tegen.

Zondag 13 februari spelen de Hanzeladies thuis in Enschede tegen Waterland.

website Zwolle:
Titel voor Hanzeladies heel dicht bij!
Geschreven door Anne van de Weg

Op een winderige zondagmorgen verzamelden de Zwolsche dames zich in Deventer. Zich klaarmakend voor een goeie pot tegen de Deventerse dames. Tot nu toe zijn de Hanzeladies ongeslagen, al is het doel om kampioen te worden zonder een try tegen, helaas niet behaald.
Tijdens de warming-up werden de koppen even bij elkaar gestoken. Van de voorwaarsten werd verwacht dat zij op tijd bij de rucks zijn om verdedigend als guard en als bodyguard te fungeren. Deventer heeft er een handje van om pick-and-go’s te doen direct naast de ruck. De Hanzeladies moesten de Pickwickladies zeker niet onderschatten.
De kick-off was voor Zwolle en het was letterlijk een aftrap voor een mooie en snelle wedstrijd die gespeeld zou worden. De verdediging van Deventer kwam snel op en ze stonden stevig in de rucks. De Zwolsche dames moesten zich niet weg laten zetten!Binnen 10 minuten was de eerste try gedrukt door Zwolle. In de lijn van Deventer vielen gaten waardoor de Zwolsche dames de bal naar buiten konden spelen om zo de openingen te vinden om meerdere try’s te scoren. De scrum van Zwolle stond als een huis, en heeft meerdere Deventersche ballen weten te confisqueren.
De Hanzeladies hielden zich aan hun eigen spel en zijn er ook mooie runs gemaakt door een aantal dames die profiteerden van de slechte verdediging van Deventer aan de buitenkant.
Een wedstrijd om trots op te zijn en zeker eerste-klasse-waardig!
Eindscore: 57-0.

De week van NFC:
Ladies NFC/Bulldogs

Het zag er in de dagen voorafgaand aan de wedstrijd tegen Bredase R.C./Ma.Grieten somber uit voor onze Dames. Door blessures en werkverplichtingen kon geen volledig team op de been worden gebracht. Met bovenmatige inspanning en dankzij de fanatieke wil om met dit team eerste te worden in de Tweede Klasse en dus uiteindelijk te promoveren naar de Eerste Klasse, lukte het echter om zondag af te reizen naar Breda en daar met uiteindelijk één vrouw minder toch de volle zege te behalen: 31 punten voor NFC, 5 voor de tegenstander. Daarmee staat Ladies NFC/Bulldogs trots bovenaan met 20 wedstrijdpunten voor nr 2, Oemoemenoe, met 14 punten, mààr Oemoemenoe heeft één wedstrijd minder gespeeld. Het blijft dus spannend. Zondag spelen de dames tegen de Lady Bugs thuis in Almere. In feeststemming reden de Dames zondag terug naar NFC om daar een overwinningsbiertje te drinken met de Heren. Zondag zijn er geen wedstrijden voor NFC 1 (speelt op zaterdag) en NFC 2 (vrij), dus we kunnen met veel mensen zondag aanwezig zijn in Almere om de Dames naar hun volgende overwinning te supporten.

website Wild Rovers:
Wedstrijdverslag Bosgeiten vs LadyBugs
geschreven door jessica

Afgezien van een stormachtige wind leek het zondag wel lente in Hilversum. Prima omstandigheden voor een lekkere pot rugby. Aangezien we na het gelijkspel in Nijmegen nog een appeltje te schillen hadden met Hilversum, was iedereen gemotiveerd om er een knallende wedstrijd van te maken. Na het bezoek van de pasjes gestapo (Op het veld komen kijken met de pasjes en de passen naast de gezichten van de dames houden….) en een noppen en nagels controle ging het eindelijk los. Hilversum speelde de eerste helft met de wind in de rug, maar maakte weinig gebruik van dit voordeel. Echt veel goede kicks kwamen er niet van de Hilversumse pantoffels. Zoals we van te voren al verwacht hadden, bleek de grootste tegenstander de scheidsrechter van Hilversum. Hij leek een abonnement te hebben op aparte beslissingen. We hadden ons voorgenomen om ons eigen spel te maken en ons niet te laten opnaaien door de scheidsrechter. Na een verbaal minder passende groet tegen de scheids was de eerste gele kaart voor ons een feit. Het tijdsgevoel van de scheids bleek hij thuis te hebben gelaten, want na 17 hele minuten mocht onze nummer 8 het veld weer betreden. De met ons mee gereisde support had hier een boeiende woordenwisseling met de scheids over. Terwijl we met 14 dames op het veld stonden, creerden we toch overwicht. Een aantal mooie bewegingen van links naar rechts en toch weer terug, zorgde er voor dat de Hilversumse defensie het nakijken had. De eerste try op naam van de Lady Bugs is binnen. Alba houdt de 100% score in ere. De eerste helft was een spel van gelijke krachten. Uiteindelijk wist Hilversum een try te scoren door een snel genomen penalty dicht bij onze try lijn. Daar moeten we als Lady Bugs toch echt beter op gaan letten. Niet met je rug naar een tegenstander gaan staan terwijl je een penalty tegen krijgt.
In de tweede helft besloot de scheidsrechter het veld uit te stappen, na een intense woordenwisseling met 1 van de speelsters van Hilversum. Zijn vervanger bleek geen stoorzender in het veld en zorgde er voor dat er bij beide teams meer berusting in de beslissingen kwam. De druk op Hilversum werd opgevoerd en hierdoor onstonden er kans na kans. De snel opbrekende derde rij van Hilversum wist haar snelheid niet te benutten. Uiteindelijk wisten achtereenvolgens Manon en Laura de score op 5-15 te brengen. Het was geen weer voor conversies. Die werden dan ook door beide teams niet verzilverd. Gelukkig wist de scheidsrechter in de tweede helft wel dat een helft 40 minuten duurt en na een aantal malen dicht bij de vierde try te zijn geweest, besloot hij met een strak fluitsignaal dat deze match ten einde was. In de kantine was het Mega Mindy masker deze week voor Cathy; die menig hoge tackel kreeg te verduren, maar zich daardoor niet liet kleineren. Op naar volgende week, wanneer we gaan knallen in Almere!

If it ain’t rugby, don’t bug me………Lady Bugs

P.S. website DTO:
Zondag 13 februari: Hanzeladies – Waterland
Oscar

Zondag 13 februari spelen de inmiddels beroemde Hanzeladies tegen de dames van RC Waterland. De dames doen het geweldig dit seizoen en zijn dan ook bijna kampioen!!!
Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze geen supporters meer nodig hebben dus kom allemaal naar de club om onze dames te steunen. Na afloop van deze strijd is Ierland-Frankrijk op groot scherm te zien in het clubhuis! Wees erbij en drink bier….of iets anders

Back To Top