skip to Main Content

AAC historicus Piet Tolsma over Dick:

Dick Mulder is in zijn slaap overleden.

Hij woonde eerst rustig in de Vijzelstraat op nummer 95´, in een koopwoning.

Maar als de Gemeente een Metrotunnel onder je huis gaat graven en een aantal meters verder in de straat verzakken de huizen, dan vergaat je het woongenot, en  gaat het mentaal aan je knagen. Of dit de reden van overlijden is, kan ik als amateur medicus natuurlijk niet verklaren.

Na zijn rugby carrière en werkzame leven bracht hij veel tijd door in zijn caravan aan de Vinkeveenseplassen. Verder kwamen wij hem vaak tegen bij Café Heuvel(onze sponsor), waar vaak heftige discussies over rugby en andere politieke kwesties ter tafel kwamen.

Hierbij 2 foto´s(waarop Dick te zien is) en gegevens van rugbyspelers waarmee hij speelde tijdens zijn glansrijke rugbyperiode die liep van +/- 1969 t/m 1980.

In de maand juni 1974 bedankt Dick voor de Nederlandse Selectie, maar op 19-10-1974 speelt hij gewoon weer mee tegen West Duitsland in Wageningen.

Dick was schilder hij werkte in het begin bij zijn vader ´´Schildersbedrijf Mulder´´, dat hij later overnam.

Hij was ijzersterk, als hij iemand vast hield kwam hij niet meer los, alsof hij een kwast vast hield in een ijzeren greep.

Een uitstekende rugbyspeler met de juiste mentaliteit. Een zwak puntje was dat hij nooit achter de bar stond maar meestal er voor, en dat is dan weer een plus punt.

 

PT

 

 

AAC 1969: ter Gelegenheid van het Kampioenschap van Nederland (wedstrijd: AAC – Hilversum 6-3)

Boven: Toon Bogers, George Wellwood, Kees Helder, Dik Mulder, Jan Bakker, Walter van Dalen Claude Souillard, Ko Staneke (T.C.) & Leo Bogers (geblesseerd).

Midden: Mike Patterson, Hans Visscher, Karel Keuker (aanvoerder), Jaap Kelder & Ad van Dalen.

Onder: Jan Ferwerda, Arnold Michel, Dik Lindhout, Hennie Elout & Onno de Jong (Hannie Nederlof, reserve, ontbreekt).

 

 

AAC 1977: ter Gelegenheid van het Kampioenschap van Nederland

Boven: Jan Ferwerda, Frank van Vliet, Hans Hardes, Di Mulder, Otto de Mey, Henry Duncan, Robert Moxon, Karel Keuker, Peter van Wel & Kees Helder

Onder: Ruud Heinsius, Cor Zwitser, Arnold Michel, Ad van Dalen, Leo Bogers, Mike Patterson & Tim Helditch.

Back To Top