skip to Main Content

Gooi- en Eemlander:
Moeizame zege rugbyers Hilversum in Castricum

HILVERSUM – De rugbyers van Hilversum verloren eerder dit seizoen thuis onverwacht van Castricum. Ook zaterdag maakten de ’duinranders’ het de landskampioen heel moeilijk. Met een kleine 7-12-overwinning keerden de Hilversummers huiswaarts. ’t Gooi kwam niet in actie omdat het Amsterdamse AAC geen team op de been kon brengen.
De Naarders waren na Eemland al de tweede club, waartegen AAC niet in actie kwam. Later in de week zal wellicht duidelijk worden wat er met deze ploeg gaat gebeuren. Mogelijk haalt de rugbybond de Amsterdammers uit de competitie. Zo niet, dan krijgen zij de kans om de resterende competitiewedstrijden uit te spelen en in te halen. ’t Gooi bleef op de derde plaats, voor Haagsche en Castricum, dat dankzij het puntje tegen Hilversum is opgeschoven naar de vijfde plaats en nog een serieuze kandidaat is om de play-offs te halen.

website Castricum:
CASRC TOONT KLASSE

Onder stormachtige condities werden dit weekend de inhaalwedstrijden in de ereklasse afgewerkt. Na de verloren toss konden de mannen van CasRC met de storm in de rug aan de bak en dat deed men met verve. De Hilversummers werden vastgepind op hun eigen helft. Felle aanvallen van de Duinranders werden moeizaam, maar met succes gekeerd door de verdediging van RCH. Zo stond het diep in de eerste helft nog steeds 0 – 0. Toch openden de Castricummers de score. Vlak voor half time wist Alessandro Vannozzi de Hilversumse defensie te omzeilen en stond de 5 – 0 op het scorebord. Chris Dermody verzilverde de conversie waardoor de Castricummers gingen “rusten” met een 7 – 0 voorsprong. In de tweede helft hadden de Hilversummers het storm voordeel, de niet aflatende inzet van de Castricummers kon niet voorkomen dat Hilversum via een try dichterbij kwam. De conversie werd gemist. Een ongelukkige rode kaart van Vannozzi, vroeg in de tweede helft, legde extra druk op het team van Winkels/Dudink. Winkels afwezig door ziekte, werd vervangen door Hans Marcker. Het werd een fysieke slijtage slag voor beide teams, maar zelfs met een mannetje minder stond CasRC pal voor elkaar en werd er een stap harder gelopen om het gemis goed te maken. Diep in de tweede helft scoorden RCH een geconverteerde try, hiermee de eindstand op 7 – 12 bepalend. Hulde aan het team van de Castricumse RC, dat heeft laten zien dat een plek in de play-offs haalbaar is en dit in eigen hand heeft. Met nog vier reguliere wedstrijden voor de boeg, waaronder die tegen concurrenten HRC en Diok (beiden uit) is alles mogelijk.

website Dukes:
Brabants Dagblad: The Dukes terug aan kop

De rugbyers van The Dukes gaan voor het eerst in maanden weer aan kop in de ereklasse. De Bosschenaren wonnen zelf met 48-3 van RC Eemland, terwijl concurrent Hilversum ‘slechts’ vier punten pakte tegen Castricum: 7-12. The Dukes domineerde het hele duel met Eemland en wist het krachtsverschil ook snel in score uit te drukken. Boudewijn de Rouw, Costin Buburuzan, Glenn Boelens en Wilco Kunnen drukten nog voor rust een try: 22-3. Na rust werden de mannen van coach Alex Chang slordiger in de afronding. Desondanks konden Stefan Vos, Gerard Viguurs (2) en opnieuw Kunnen nog een vijfpunter drukken.

Brabants Dagblad 5 februari 2011

Brabants Dagblad: Dit Dukes morst niet meer

The Dukes-coryfee John Eikemans heeft het al gezien. Het verschil ten opzichte van vorig seizoen zit ‘m in de derde rij van de Bossche rugbyers: meer snel­heid, meer kracht. Net even wat meer van alles eigenlijk. En toege­geven, kijkend naar het treffen met RC Eemland van zaterdag heeft de Sevens-bondscoach zeker een punt: 48-3 winst.
Uitblinkers genoeg, maar daarbij in ieder geval – zoals ook Eike­mans al opmerkte – de hele back row van de Bosschenaren. De on­verzettelijkheid en ervaring van Vi­guurs, de sluwheid en souplesse van Dan Fox en dan nog Stefan Vos, oermens van beroep. Zij kun­nen zeker tegen de enige echte concurrent voor de landstitel, Hil­versum, het verschil maken. Daar is Tilburger Vos zich ook van be­wust. ‘Dit is het beste team waar­in ik ooit heb gespeeld. Alles valt nu op z’n plaats. Iedereen is topfit, er is altijd support en we raken steeds meer op elkaar ingespeeld.’
Dat blijkt ook wel uit de feiten. De mannen van coach Alex Chang wonnen de laatste zes duels en in vijf daarvan (RC Eemland incluis) pakte het team ook steeds het bo­nuspunt. Nee, deze Dukes morsen niet meer. Het billenknijpen voor het halen van de play-offs is voor­bij. The Dukes gaat, omdat koplo­per Hilversum tegen Castricum een puntje liet liggen, zelfs weer aan kop in de ereklasse. Vos: ‘Dat heb ik in deze fase van het seizoen nog nooit meegemaakt. Het komt vooral omdat we ons blijven verbe­teren. Oók tegen mindere tegen­standers. Voorheen wonnen we die wedstrijden op individuele klasse, nu als team.
Vos klinkt net als z’n coach. Die rept daar al anderhalf seizoen over. De laatste weken ziet Chang het eindelijk terug. ‘We kunnen nu tachtig minuten lang domine­ren. Dat is de grootste winst. Van­daag was ik alleen niet zo tevreden over de reserves. Zij hebben een uur kunnen kijken hoe het team speelt en dan moet je niet je eigen spelletje spelen als je erin komt.’
The Dukes kwam tegen Eemland in de eerste minuut nog op achter­stand (0-3). Daarna kwamen de fy­siek sterke bezoekers er niet meer aan te pas. Nog voor rust zorgden captain Boudewijn de Rouw, Cos­tin Buburuzan, Glenn Boelens en Wilco Kunnen voor het bonus­punt: 22-3. Na de onderbreking wa­ren de Bosschenaren opnieuw vier keer succesvol: Viguurs ( 2), Vos en opnieuw Kunnen.

EREKLASSE RUGBY
The Dukes 48 RC Eemland 3

Jurgen Ribbens in BN De Stem:
Derde opeenvolgende winst REL

RUGBY – In de ereklasse van het rugby heeft REL gisteren in Utrecht een 17-19-zege geboekt.
Het was de derde opeenvolgende winst op rij.
Belangrijker was dat het Utrecht op achterstand zet in de strijd om de voorlaatste plaats, terwijl Eemland en Castricum in het vizier blijven om direct klassenbehoud te bewerkstelligen.
De wind had gisteren grote invloed op het duel. Voor rust speelde REL met de wind mee, en dwong het Utrecht door middel van veel kicks terug op eigen helft. Na een dik half uur leverde het door twee try’s van Rik Roovers, éénmaal geconverteerd door Aaron Savage een 0-12-voorsprong op. Op slag van rust scoorde Percy McDonald met een charge-down 0-17, Savage tekende voor 0-19. Na rust verdedigde REL met man en macht. In de zesde minuut profiteerde Utrecht voor het eerst van een gaatje in de bezoekende defensie.
Ondanks gele kaarten voor Mike Stapel, Sjoerd Wartena en Arco Hoondert, en de daaraan verbonden tien minuten tijdstraf, bleef de 5-19-stand daarna lang gehandhaafd. Pas in de slotminuut en in blessuretijd kwam Utrecht weer tot scoren. Het was niet genoeg om REL van de overwinning te houden, 17-19.

Noordhollands Dagblad:
Cas RC ondanks nederlaag naar ‘linkerrijtje’

CASTRI***** – De rugbyers van Cas RC konden zaterdag niet wederom stunten tegen koploper Hilversum. Maar na de 7-12 nederlaag stapte de Castri*****mers wel als morele winnaar van het veld.

Op doelsaldo bezet Cas RC na dit weekeinde de vijfde plaats. Want de kleine nederlaag leverde de ploeg nog een bonuspunt op. En daardoor lijkt er in de laatste weken van het seizoen misschien toch nog wat te halen. Want de vierde plek, die recht geeft op deelname aan de play-offs, is nog altijd in beeld. En zeker omdat de Castri*****mers nog spelen tegen hun naaste concurrenten Diok en HRC. ,,Liever had ik gisteren meer punten gekregen, maar dat zat er helaas niet in. Ik ben trots op de jongens, ze hebben een topprestatie geleverd”, blikte coach John Dudink na de wedstrijd terug.

Back To Top