skip to Main Content

*** Strijd om de Eibert Stoffels Trofee ***

Zoals tradities betaamd is Oud R.C. Hilversum – Oud A.A.C. Rugby (Amsterdam) er zeker 1 en al wordt er van tijd nieuw leven in geblazen, doet het niets af af aan de jaren oude terug kerende wedstrijd in de Nederlandse Rugby Historie.

Dit jaar waren de mannen van William van Altena er op gebrand, dat ze fel begeerde trofee binnen zouden slepen, na het verlies met 1 punt verschil van vorig jaar goed te maken.

Dit bleek niet tegen dovemansoren gezegd te zijn.
De eerste 15 min. waren de mannen uit Amsterdam nog bestand tegen het Hilversumse geweld, maar daarna brak er spreekwoordelijk de wilskracht en macht bij de oude heren uit Mokum onder leiding van Captain George de Vries en was het de rest van de 1e helft eenrichtingsverkeer met 40-05 als rust resultaat.

De tweede helft hebben de Hilversummers onder leiding van Captain Petrus de Jager nog behoorlijk wat kansen gekregen om de score verder te doen oplopen, maar dit lukte steeds net niet meer.

De mannen uit de Hoofdstad konden hiervan nog 1 keer profiteren door een 2e try te drukken was resulteerde in 6 tries en 5 conversies voor de mannen uit Media stad en 2 tries voor de mannen uit Amsterdam. 40-10

Deze wedstrijd werd net zoals vorig jaar weer goed geleid door Referee Fred van Verseveld.

De presentaties werden ingeleid door ceremoniemeester Marc Visser, die even niet op de naam van de zoon van Eibert Stoffels kon komen, wat ons allen wel eens overkomt.

Gerco Stoffels kwam De Eibert Stoffels Trofee, door William van Altena vervaardigd voor de uitreiking aangeven, waarna de aanvoerder van de Mokumers George de Vries de Trofee aan de winnende Petrus de Jager van R.C. Hilversum te overhandigen.

Van harte gefeliciteerd Oud Hilversum met het behalen van de Trofee

Wel het best geklede team.
Jammergenoeg moesten we de trofee achterlaten
Back To Top