skip to Main Content

Het afscheid van Dick Mulder 2-06-2012.

De woorden zoals George de Vries mij in zijn SMS bericht stuurde waren: Top dag!

Inderdaad, het werd een ouderwetse echte rugbydag. Het was even wachten tot het peloton wit gehelmde rugbyvrienden per taxi´s aankwamen. Het gezelschap kwam uit de streek rond Bristol, waar men waarschijnlijk nog nooit van E-mail en telefoon heeft gehoord. Anders hadden zij wel geweten op welk sportcomplex zij moesten aantreden.

Het door Jan Roelofs samengestelde AAC-mixteam speelde uitstekend. De tegenstander overtrof AAC met 25 wisselspelers. Gerco Stoffels speelde een partij als in zijn gloriedagen en zou zeker “man of the match” geworden zijn, als er een keuze gemaakt had moeten worden. Maar ook Fokke Terpstra was één van de betere spelers. Maar iedereen had eigenlijk plezier in deze wedstrijd, ook onze tegenstander.

De 2 minuten stilte ter nagedachtenis aan Dick Mulder waren indrukwekkend, en werden even onderbroken door het blaffen van de honden van Pieternel, waar Dick een vaste oppas van was.

Zij namen afscheid van Dick op hun eigen manier.

Na de wedstrijd sprak Kees Helder passende woorden en hief het glas op onze rugbyvriend die vroeger op het rugbyveld veel voor AAC-Rugby heeft betekend.

De opvoering en doden door de met witte tropenhelmen uitgedoste Britse soldaten, van een Afrikaanse Zoeloe met speer en schild, daar moet ik nog maar eens diep over nadenken of dit op deze dag, wel of niet passend was.

Pieter Tolsma

Back To Top