skip to Main Content

Mini’s

Dit weekend waren we in Oisterwijk bij de Oysters. Daar hadden wij een bondsdag. Ook waren er wel 4 wedstrijden en we moesten alles achter elkaar spelen! De eerste wedstrijd waren wij kennelijk nog niet wakker en we verloren van de gastheer de Oysters met 6-1. Wel moet je gelijk weer aan de bak want er was maar 5 minuten voor een nieuwe opstelling te maken en de jongens weer moed in te spreken. We hadden de de Rotterdammers als 2e tegenstander. Helaas hadden we de arbiter niet mee en verloren krap met 2-3. Wel hadden we al een veel betere lijn staan en de jongens pakten het weer op. De derde wedstrijd ook zonder pauze gelijk tegen Roosendaal. Zij waren maar met 9 man dus we hebben Berend aan hen uitgeleend. Zo speelde we 10 tegen 10. Deze wedstrijd wonnen we met echt rugby en het werd 4-3. Zo, we waren er weer. Nu eindelijk pauze en daarna nog DEN-HAAG. We stonden dit keer echt op scherp en ondanks dat zij groter van stuk waren werd het een walkover met een uitsalg van 14-0! Eerlijkheid gebied mij wel te zeggen dat het Den-Haag’s 2e mini team was. Maar toch een mooie overwinning. Het gaat KEIGOED! zoals ze in Braboland zeggen.

Soen (clustercoach van de mini’s)

Benjamins

Schitterende weer, een prachtige locatie en een gastvrije RC The Oysters – alles die nodig is voor een fijne Bondsdag.

Den Haag, Rotterdam…. oei, dat wordt moeilijk hoorde je een paar Benjamins roepen. Maar niet getreurd, 17 enthousiaste AAC/RCH Benjamins, waaronder 10 nieuwe spelers en 7 ervaren, incl. twee 2e jaar Benjamins, wouden gewoon lekker gaan rugbyen. En dat deden zij. Dus iedereen er in en iedereen speelt, zoals het hoort.

De eerst wedstrijd heb ik om de 3 minuten 4 spelers gewisseld. Geen goed idee kwamen wij achter, niemand kwam tot zijn spel en men had het drukke met wisselen als met rugbyen. Vanaf onze tweede wedstrijd maakte ik 2 teams met daarin een verdeling van ervaren en nieuwe spelers, die elk een helft speelde. Volgende week zaterdag hebben wij 2x Benjamin teams ingeschreven, dat gaat stukken beter weten wij inmiddels.

AAC/RCH 0 – 7 RRC

AAC/RCH 7 – 0 Bekaro

AAC/RCH 0 – 7 Den Haag

AAC/RCH 3 – 4 Oysters/Ducks

Punten waar wij blijvend aan moeten werken zijn de tackle goed inzetten en vooral doorzetten. Support, support en nogmaals support geven. Kijken waar jouw teamgenoot staat en de bal gericht doorspelen. Positioneren op het veld – met name de lijn moet leren de eigen positie aan te houden en gelijk op te gaan, zowel verdedigend als aanvallend.

Ondanks de verbeterpunten waren er schitterende tackles, support momenten, mooie en vooral slimme sprints en slimme scissors bewegingen. En ook hebben wij van genoten, en daar gaat het om.

Tries waren er voor Guy, Oscar, William, Fatih, Huseyin, Berend en Kees.

Huseyin: Gefeliciteerd met jouw eerste wedstrijd tries!

William: Congratulations with your first match try!

Benjamins: Jullie deden het erg goed, ik ben trots op jullie. De zeer geroutineerde teams Den Haag en Rotterdam moesten hard werken voor hun overwinningen en jullie gaven alles. Het waren harde wedstrijden en wij hebben veel geleerd.

Als ik zie hoe wij het doen als nieuwe team weet ik dat wij binnenkort een team van echte formaat zullen zijn, vooral als wij de potentie van onze nieuwe teamgenoten meenemen. Hopelijk komen wij Den Haag en Rotterdam weer tegen later in het seizoen, ik ben er van overtuigd dat het anders aan toe zal gaan.

Goed gedaan Benji’s!

Groetjes,

Greg.

Back To Top