skip to Main Content

English

Klein, groot, sterk of snel… Rugby is voor iedereen

Rugby is een echte teamsport. Elke speler doet waar hij of zijn goed in is en draagt bij aan het succes en speelplezier van het team. De verschillende posities vragen om uiteenlopende kwaliteiten. Zo is er voor iedereen plek. Jongen, meisje, klein, groot, sterk of snel… Samen smeed je een sterk team.

Vanaf je zesde jaar ben je welkom bij de Guppen van AAC Rugby. Later instromen kan altijd. De meeste kids beginnen zo tussen hun achtste en twaalfde. Je start met trainen. En als je wedstrijdklaar bent, speel je ook mee op zaterdag. Eerst als wissel, maar vaak snel als vaste kracht.

Guppen worden Turven, Turven worden Benjamins, Benjamins worden Mini’s. In het begin tackle je niet eens, maar trek je lintjes. Elke twee jaar veranderen de regels tot je op je twaalfde bij de Cubs op een volledig veld speelt en tegen de bal mag schoppen. Zo groei je samen toe naar het echte spelletje.

Want to try it out? 

Rugby is een 100% faire sport met duidelijke regels en respect. Een sport met karakter, die draait om inzet, vertrouwen en er voor elkaar zijn. Want to try it out? Kom dan snel eens meetrainen op dinsdag of donderdag. Dan kun je ontdekken of rugby je raakt.

Laat de trainer even weten dat je komt. Stuur een kort berichtje met je naam en leeftijd naar jeugd@aacrugby.com

Indeling teams

Guppen (tot 6 jaar)
Turven (vanaf 6 jaar)
Benjamins (vanaf 8 jaar)
Mini’s (vanaf 10 jaar)
Cubs (vanaf 12 jaar)
Junioren (vanaf 14 jaar)
Colts (vanaf 16 jaar)
SE 19 (19 jaar en ouder)

Trainingen

Tijden:De jeugdteams trainen elke dinsdag en donderdagavond van 18:00 – 19:30 uur. De Guppen en Turven trainen alleen op donderdag.
Na de training douchen/omkleden, Wij zijn dan om ongeveer 20:00 – 20:15 uur klaar.
Tijdens de schoolvakanties zijn er geen trainingen.
Colts trainen elke dinsdag- en donderdagavond van 19.00 – 20.30 uur.

Trainingsoutfit:
Een korte sportbroek of lange trainingsbroek, een stevig shirt met lange mouwen of een rugbyshirt (eventueel met een thermoshirt eronder) plus voetbalkicksen (geen metalen noppen bij de Turven, Benjamins en Mini’s).

Een mondbit (bitje) is verplicht voor de training en de wedstrijden. Je kunt ze in het clubhuis kopen voor € 5,-. Het bitje moet eenmalig geschikt gemaakt worden voor het eigen gebit, dus graag een paar minuten hiervoor uittrekken.

Wedstrijden

Zodra je voldoende rugbyvaardigheden hebt opgebouwd en de trainer het verantwoord vindt, kun je meedoen worden met de wedstrijden. Deze worden tijdens het seizoen op een zaterdagochtend gespeeld (meestal beginnen wij om 10:00 uur) in de regio’s Noord-Holland, Flevoland (Almere) en Utrecht. Er zijn geen wedstrijden tijdens de schoolvakanties.

Wij dragen de rugby-uitgangspunten van sportiviteit, wederzijds respect onderling en voor de tegenpartij alsmede respect voor de scheidsrechter uit. Dit voor zowel spelers als ouders naast de lijn.

Kosten

Lidmaatschap
Iedereen mag een paar keer gratis meetrainen om te zien of rugby iets voor hem/haar is.
Het lidmaatschap van de club is afhankelijk van de leeftijdsgroep (incl. lidmaatschap van Rugby Bond – Rugby Nederland).  Na aanmelding wordt dit bedrag via Clubcollect afgeschreven. Bij aanmelding na de kerstvakantie betaalt u de helft van het lidmaatschap voor het resterende seizoen. Contributiekosten zullen voor inschrijving gecommuniceerd worden

Eten training
Na de training op donderdag is er een mogelijkheid om een maaltijd te eten. Kosten van de maaltijd en de betaalwijze worden aan het begin van het seizoen bekend.

Wedstrijdtenue
Het clubtenue is te koop op de club. Graag betaling middels PIN.

Nog vragen?

Voor vragen of meer informatie kun je altijd terecht bij jeugd@aacrugby.com.

Back To Top