skip to Main Content

Julius Janus op 28 december:

Avé Gladiatoren,

Het sportieve jaar is voor het VVV team op het veld mooi afgesloten met een 34-10 overwinning op Hilversum-3. Het leek een moeizame zondag te worden daar er 5~6 spelers van het VVV team waren opgeroepen voor AAC-1 en ik genoodzaakt was om de vrijdag voor deze wedstrijd nog een noodoproep de mail op te kwakken. Het werd allemaal krappe sokken maar uiteindelijk stonden wij zowaar met 16 spelers op het veld. Igor was zo welwillend om de eerste 15 minuten voor Nick te spelen, hier ga ik niks meer over uitleggen, maar Igor bedankt.

Met Gijs als trotse aanvoerder en ondersteund door de ervaren rotten, Taco, Boris, Nick, Jimmy & Michel kwamen onze jonge goden en nieuwe talenten tot een aardig goed rugby spel. Naar mate de wedstrijd zich ontwikkelde werd het spelpijl ook steeds beter en werd de inzet en behoorlijke fitheid beloond. Na afloop van de wedstrijd stond er een score van 34-10 voor AAC op mijn scorelijstje. Een score waar je na afloop in een genoeglijk sfeertje een biertje op 2011 kon nemen. Winnen heeft alles met inzet, discipline en plezier te maken en dit komt niet vanzelf, daar is mentaliteit voor nodig en dat is de basis van het succes van het 2e team. Daarna is het leuk feesten.

Heb ik vorige week even geen tijd om een mailtje de ether in te zenden komen er gelijk berichten van de training gaat niet door, het is nu even niet nodig en weet ik wat voor flauwekul allemaal. De enige die goed reageerde was Stijn Spijker en zoals ome Johan al verwoorde; trainen gaat altijd door.

Aankomende zondag is het 1 januari en dan wordt traditioneel de wedstrijd AAC-Oud v AAC-Jong gespeeld en over het algemeen zijn dat wel grappige wedstrijden. Voor de aankomende klassieker zie ik echter een heel leuke ontwikkeling aankomen.

In het VVV team zijn een behoorlijk aantal nieuwe leden aan komen wapperen en die hebben zich door serieus en consequent te trainen het afgelopen najaar behoorlijk ontwikkeld. Daar zitten spelers bij die aardig in het 2e kunnen blijven spelen, spelers die net een beetje meer mogelijkheden hebben en spelers die gewoon 1e team potenties hebben, en daar de trainingsactiviteiten van de “oudere” VVV’ers gillend achter blijft, kan het best eens een leuke pot worden op 1 januari. Ik ga er wel van uit dat de Oudjes met hun ervaring, doortrapte trucjes en grote bek de wedstrijd uiteindelijk wel naar zich toe trekken.

Om van de Nieuwjaars klassieker een succes te maken moet iedereen, dus jonge en ouwe VVV’ers gewoon morgen komen trainen, al is het alleen maar om elkaar d.m.v. intimidatie a la Mohamed Ali voor te bereiden op hetgeen wat komen gaat.

J.J.

Back To Top