skip to Main Content

Je bent even een paar daagjes druk, je bent even een paar daagjes weg met je vriendjes en je moet even een paar daagjes herstellen en voor je het weet is het al weer tijden geleden dat er finales werden gespeeld in Nederland waar bij lange na niet genoeg ruchtbaarheid aan is gegeven.

Na alle media-aandacht (terecht) voor de aankomende Olympische Kampioenen bij de dames en het gehannes rond de finales, was er toch een stuk minder tromgeroffel nadat de Olympische Kampioenen, deelnemers aan het WK en winnaars van FIRA ECN van de toekomst hun finales speelden.

In het tweede weekeinde van april werden, na een lang, een heel lang, seizoen, die finales bij de Cubs en de Junioren gespeeld.

En omdat daar nooit genoeg aandacht aan kan worden besteed, hierbij een knipplak van het feest aan potjes op het NRCA en elders in het land.

Overigens, niets ten nadele van de bond; die melden alles netjes op de bondsite en vervaardigden een schitterend persbericht. Daar gaan we hier dan ook mee beginnen, om vervolgens de Cubs en dan de Junioren af te knipplakken.

Website bond:

Kampioenen Cubs en Junioren bekend

EEN RUGBYDAG UIT DUIZENDEN!

Vandaag streden jongens en meiden tussen de 13 en 16 jaar om het Nederlands Kampioenschap 2011. In een vol Nationaal Rugby Centrum Amsterdam namen de teams uit handen van Bestuurslid Competitiezaken, de heer Mark Warner, de bekers in ontvangst.

Finale Junioren

RC Hilversum vs BSN 10-17

3e / 4e plaats Junioren

RFC O. Oysters/Ducks vs Amstelveense RC 1890 34-22

Finale Cubs

BSN vs Haagsche RC/WRC Havestate 32-10

3e / 4e plaats Cubs

BSN/Amsterdamse AC vs Castricumse RC 20-12

Voor het gehele persbericht klik hier.

De foto’s kunt u NU vinden op alle foto’s vinden op www.lynn4ever-nrb.mijnalbums.nl

Cubs

Eerst het persbericht:

Cubs (13-14 jaar)

Coach Richard Briers zei: Wie zijn we? – BSN

BSN verloor vorig jaar van de Haagsche RC om het landskampioenschap en was uit op revanche. Met die gedachte gingen ze ook zeker van start en binnen 5 minuten was de eerste try een feit, door John Connor Newcombe. BSN denderde door, alleen Cody Berrevoets wist in de eerste helft HRC/WRC Havestate van de nul te halen door een prachtige penaltykick. Ruststand: 22-03.

In de tweede helft gingen beide teams meer gelijk op. BSN wist nog tweemaal de tryline te bereiken waardoor BSN zich Nederlands Kampioen Cubs 2011 mag noemen met een eindstand van 32-10.

Na vandaag weet iedereen zeker ‘Wie ze zijn”- BSN

Voor de 3e/4e plaats werd er gevochten tot de laatste minuut. In deze wedstrijd begonnen de Cubs van Castricum flitsend en overrompelde BSN in de eerste helft. Bart Ruiter en Jeffrey Batterman wisten met goed teamwork twee prachtige tries te scoren en zetten de ruststand op 00-12. In de tweede helft gingen beide teams gelijk op en was het een krachtmeting van de bovenste plank. Na 8 minuten was het Daniel Saunders die door zijn try BSN vleugels gaf en de wedstrijd naar zichr toe wist te trekken. BSN scoorde maar liefst 4 keer in de tweede helft en mochten zich na 50 minuten 3e van Nederland noemen. Een prachtige wedstrijd met hoog niveau rugby. Eindstand: 20-12.

Naast het verslag uit onze eigen nieuwsbrief, is er ook verders nog een boel positiefs te lezen op het net.

Website Eemland:

NRB CUBS PLATE FINALS 2011 9 april ’11 ’s-Hertogenbosch RC The Dukes – RC Eemland (19 – 17 na verlenging)

08.40 uur word ik in de auto gebeld door mede trainer/coach Eric de Graaf, waar we blijven? Voor de goede orde vertrek was om 08.45 uur. Nu al een lichte stress dacht ik. Op de parkeerplaats van de club aangekomen is het een drukte van je welste en het zo op het eerste oog lijkt het er op dat alle jongens en meiden er zijn, schitterend die hebben er zin in. Ook zijn er op dat moment al veel supporters aanwezig. Alleen Jegor ontbreekt nog, hierdoor vertrekken we uiteindelijk pas om 09.00 uur richting Den Bosch, uit eindelijk blijkt dat onze vaste Hooker zich verslapen heeft en vandaag helaas niet aanwezig zal zijn. Toch jammer zo’n finale missen lijkt mij!

Na een kort uurtje rijden, ik hoop dat mijn nieuwe TomTom flitspaal melder z’n werk goed gedaan heeft, komen we bij het veld van de Dukes aan! Een rugby steppe midden in de stad, met die stenen wal aan één van de lengtes van het veld. een prachtige ambiance om de begeerde PLATE te winnen. Nadat de parkeerperikelen zijn afgehandeld kunnen de voorbereidingen beginnen. In de kleedkamer van RC Eemland gaat het dak er bijna af door de muziek installatie van Bas. Eén voor één komen de Eemland Cubs het veld op en gooien met elkaar een balletje, het is vandaag anders dan anders, ik zie strakke bekkies, deze groep hoeft niet gemotiveerd te worden, ze hebben er zin in.

De groep komt bij elkaar en we bespreken wat we aan voorbereidingen gaan doen!

Het keyword voor vandaag is plezier? Het is nooit onze doelstelling geweest om de finale te halen, doelstelling was om een team te worden en wekelijks lekker te ballen en dan zien we wel waar we komen. Zo bestaat Cubs team uit 11 2e jaars Cubs, 8 1ste jaars Cubs en 3 jongens die dit seizoen voor het eerst zijn gaan rugbyen.

De warming –up gaat voortvarend en na het losmaken en stretchen, maak ik de opstelling bekend. Als team spelen we nog wat situaties en besluiten de voorbereiding met 3 – 3 op kleine veldjes, waarbij het constante tackelen centraal staat. We gaan naar de kleedkamer en peppen ons helemaal op. De finale kan beginnen.

De referee fluit voor het begin en beide teams laten zien dat ze er alles willen doen om te winnen, er wordt aan beide kanten goed getackeld. The Dukes zijn wat scherper, wat ons al helemaal in het begin op een try tegen komt te staan. 5-0 De Eemland Cubs zijn wakker en doen er een schepje boven op, het spel gaat over en weer, in de scrum zijn we heer en meester, Eemland heeft het beter van het spel, maar The Dukes tackelen fantastisch. Uiteindelijk is het de tank Dennis Hop die ook voor Eemland de bevrijdende eerste try maakt. Ook Maarten benut de conversie (5 – 7). Tevens russtand.

In de rust wordt er bij Eemland flink gewisseld, we hebben namelijk afgesproken, dat iedereen vandaag zou spelen. Det, Jordi, Toni, Matthijs en Henk komen erin. In de 2e helft is het vooral Eemland dat het betere van het spel heeft, met man en macht wordt er gestreden op enkele meters van de trylijn. Keer op keer komen wij centimeters te kort. Een TV – referee zou het ons een stuk aangenamer gemaakt hebben. Maar helaas de werkelijkheid is anders. Het team is gelukkig niet ontmoedigd, er wordt nog meer energie in de strijd gegooid, het team krijgt loon naar werken, Valentijn Klok bezorgd het team de zwaar bevochtte 2e try, helaas wordt de conversie gemist. (5 – 12). Eemland zet door en er zijn dan ook kansen om The Dukes op de knieën te krijgen. Maar eerlijk is eerlijk, het team van The Dukes weet constant het onheil te keren en doorgebroken Eemland spelers wordt met goed tackle werk afgestopt. Het team van Eemland gaat zich wat irriteren aan de referee en het praten wordt terecht door referee een aantal keer bestraft met een 10 meter straf, geklets ( des Eemlands) zorg ervoor dat The Dukes veel terrein winst boeken en geheel tegen het spelbeeld in op gelijke hoogte komen. (12 – 12).

Eindstand 12 – 12. Na enig overleg wordt besloten om 2 keer 10 minuten te verlengen. Van enige vermoeidheid is bij beide team niets te merken, het spel speelt zich in een hoog tempo af en ook fysiek gaat het er nog steeds hevig aan toe.

Het is Jelle Leusink die de Cubs van Eemland in het eerste part van de verlenging op voorsprong zet met een mooie try. (12 – 17). Helaas mist Maarten Slingerland de conversie, mede omdat de wisselspelers staan te slapen en niet op tijd voor de Tie zorgen, de dropkick mist de palen op een haar. In het tweede part van de verlenging, blijft Eemland knokken voor wat het waard is. Helaas………….The Dukes maken ook nog een try en de conversie wordt benut. (19 – 17). De Cubs van Eemland geven niet op en met de aanmoedigingen van de enorme schare supporters wordt er nog ëén keer alles op alles gezet. Uiteindelijk lukt het niet.

Eindstand 19 – 17 voor de RC The Dukes Cubs.

Wat was het een prachtige wedstrijd, er is voor iedere meter keihard geknokt en nog veel belangrijker; Er stond een TEAM!

In een hoek van het veld hebben we de wedstrijd kort nabesproken, met alle supporters onze Yell gedaan en ons clublid gezongen. Het applaus van The Dukes supporters deed mij een traantje weg pinken.

Over twee weken (22 t/m 24 april ’11) The London Dutch Tour !!

Iedereen ontzettend bedankt voor deze geweldige zaterdag in Den Bosch!

Coaches, Fysio & Manager

Website Eemland:

Cubs RCO Harlequins kampioen Bowl 3

Eigenlijk zou deze belangrijke wedstrijd gespeeld worden om 11:00, door omstandigheden kregen we echter een dag van te voren te horen dat deze om 13:30 zou worden gespeeld. Nadat wij dus een tijdje langer konden doorslapen in ons warme bedje, kwamen wij keurig op tijd om 12:30 aan in de plaats waar wij zouden spelen; namelijk Eindhoven. ’t Weer zat in ieder geval erg mee, de zon scheen uitbundig en beloofde dat, of we gingen winnen of verliezen, dit sowieso een mooie dag zou worden.

Levendig stonden we uiteindelijk, Oldenzaal, Enschede en Almelo, op het veld. En allemaal klaar voor de wedstrijd tegen een bekende tegenstander. Eerst begonnen we met een warming-up, vervolgens deden wij wat korte oefeningen. Uit de vorige wedstrijd die wij tegen Octopus/RCE/PSV speelden, konden wij ongeveer weten waar we voor op moesten passen. We hadden dit uiteindelijk erg in ons voordeel, we wisten precies wie we moesten tackelen en wie van onze tegenstanders nu het snelste was.

’t Fluitsignaal van de scheidsrechter! Je moet je bedenken dat voor een wedstrijd niemand een idee heeft hoe het kan verlopen, wat er gaat gebeuren, we weten alleen wat we moeten doen en wat men van ons verwacht. Elke wedstrijd kregen wij te horen wat we nu beter moesten doen, en alles wat we geleerd hadden kwam nu samen. De eerste paar seconden zijn al belangrijk voor het verloop van de hele wedstrijd, en dat realiseren wij ons ook.

Hoewel wij wisten wat we moesten doen kwam onze, misschien door ons wat onderschatte tegenstander, met razende passen op ons af. Het duurde niet lang voordat de eerste try werd gedrukt. Vervolgens kwam de conversie, de speler van de tegenstander bereid zich goed voor. Wij zijn echter opgelucht wanneer we zien dat hij deze mist.

Onze hoop is natuurlijk, met 5-0, nog niet verloren. Wij gaan verder want wij moeten winnen! Opnieuw kicken wij de bal, klaar voor actie. Voor de tweede maal komen zij met een grote snelheid op ons af. Maar wij weten ze gelukkig toch succesvol te tackelen. Onze tegenstanders weten balbezit te houden, voor de tweede maal scoren zij helaas een try.

Het staat inmiddels 17-0 voor onze tegenstanders. Twente verliest heel even de hoop. In voorgaande wedstrijden kwam het ook voor dat al vroeg de kansen zo goed als weg bleven. Wonderbaarlijk genoeg weten onze jongens uit de voorwaartsen de eerste try voor Twente te drukken. De succesvolle conversie haalt Twente naar de 17-7.

De snelle en de grote jongens van Oldenzaal, Enschede en Almelo zorgen er samen voor dat Twente tijdens de rust voor staat met een score van 17-26. Iedereen weet het al zeker: de kampioenstitel is binnen. Toch hebben we het fout, de tweede helft zorgde voor heel wat spanning.

Twente weet de leiding te behouden en behaald met een mooie try de 17-33. De jongens van Octopus/RCE/PSV laten het daar niet bij. Met wat felle tegenaanvallen weten zij de stand naar 22-33 te krijgen. De spanning neemt bij beide partijen toe. Alle Twentenaren zijn getuige van een moment dat de tegenstander niet snel zal vergeten. En wat voor een moment.

De tegenstander nadert ons, een paar goede tackels van onze jongens zorgen ervoor dat de tegenstander niet door onze linie kan breken. Toch weten de snelle en grote jongens van Octopus/RCE/PSV bij onze tryline te komen. Omdat ze een mooie voorsprong kunnen halen door de conversie raak te schieten, probeert deze wing vanaf de zijlijn zo dicht mogelijk naar de palen te lopen. Twente laat het hier echter niet bij zitten en blijft, ondanks dat de jongen in ons trygebied zit, jagen. Hij schrikt, loopt toch door maar wij zijn opgelucht als we zien dat hij over de achterlijn is gelopen. Zijn poging tot een try zal hij niet snel vergeten.

Onze vreugde eindigt echter wanneer maar een paar seconden later de wing alsnog een try weet te scoren. We staan op 27-33, nog steeds een kleine voorsprong. Twente hoeft nu alleen nog maar te zorgen dat ze voor blijven staan. Nog één laatste keer weet Twente een try te scoren. Conversie raak, de score staat op 27-40. Onze tegenstanders krijgen meer hoop. Achtervolgingen van Twente, waarbij zelfs in ons trygebied een bal uit de handen van de tegenstanders werd geslagen, zorgen ervoor dat de stand lange tijd bij 34-40 blijft.

Het beslissende moment, nog twee minuten resterend. Octopus/RCE/PSV gebruikt hun laatste energie, dat kleine beetje dat deze sterke tegenstanders nog hebben. We zijn allen geschokt wanneer ze toch een try weten te maken. 39-40, de tegenstander kan met een conversie nog twee punten krijgen om voor te liggen op ons! Dan zouden we met nog maar een paar seconden resterend nog een try moeten maken, en wij weten dat zoiets onmogelijk is. De conversie wordt genomen, wij staan allen voor de tryline en kijken naar de bal. Maar de bal gaat er naast! De scheidsrechter blaast voor de laatste maal op zijn fluitje, wij zijn de grote winnaar!

De beruchte coach zorgt voor een laatste gesprek over koetjes en kalfjes, we evalueren de wedstrijd en aan zijn stem kan ik horen dat hij toch wel een beetje trots is op ons team. Een vol seizoen heb ik het team zien spelen. Ik kan zien aan ons team dat wij in de afgelopen wedstrijden veel ervaring hebben opgedaan. Alles wat onze trainers wouden deden wij. Wij hadden plezier aan deze wedstrijd en wij kwamen terug in Oldenzaal als de overwinnaar. De prachtige medailles die wij kregen zal ons lange tijd herinneren aan deze prestatie.

Website Castricum:

09 APR. 2011: TROOST-FINALE

09 apr. 2011: Cas RC (12) – BSN/AAC (20)

De Cubs van Cas RC zijn geen illusie armer maar wel een ervaring rijker, na één van de mooiste en beste wedstrijd van het seizoen.

De ambiance, de spanning, de opkomst, de voorsprong, de huldiging, dit gaan ze nooit meer vergeten.

De wedstrijd tegen BSN/AAC om de 3e en 4e plaats begon goed voor Cas RC, dat helaas niet met het voltallige team kon afreizen naar Amsterdam.

Onze Cubs wisten de eerste helft naar zich toe te trekken met een voorsprong van 12-0.

In de tweede helft waren er bij BSN/AAC wat wissels doorgevoerd en vloeide de krachten van Cas RC langzaam weg en duurde de wedstrijd net 10 minuten te lang.

Ondanks alle inspanningen was het erop en erover voor BSN/AAC.

Kijkend naar het spelbeeld waren de kansen op een overwinning fifty-fifty, want in de eerste helft waren de Cubs van Cas RC de bovenliggende partij en in de tweede BSN/AAC.

Deze dag was echt een leuke belevenis voor zowel de spelers, die 4e van Nederland zijn geworden, als de coaches en toeschouwers.

Wat een geweldige afsluiting van het seizoen.

CUBS GEFELICITEERD.

Meer fotoos hier.

Junioren

Eerst weer het persbericht van de NRB:

Junioren (15-16 jaar)

Stonden vorig jaar Castricum en Den Haag in de finale. Vandaag was het Nationaal Rugby Centrum Amsterdam het toneel van RC Hilversum en BSN. Bij de Senioren wist Hilversum het landskampioenschap al naar zich toe te trekken en de Junioren leken hetzelfde te doen. In een uitermate spannende en zeer hoog niveau wedstrijd begon Hilversum sterk. Kevin Bedijn wist de eerste punten op het scorebord te zetten met een penalty kick; 3-0. De teams gingen zeer gelijk op en scoorden beiden in de eerste helft. Hilversum wist de conversie wel te benutten waardoor de ruststand op 10-05 kwam.

De spanning werd in de tweede helft nog eens goed opgevoerd, waar Jack Molnar van BSN de stand bracht op 10-10. Een extatisch publiek zag hoe Philip Mossman een try en een conversie op zijn naam zette waardoor in de 45ste minuut de stand op 10-17 kwam. Het was een zenuwslopende wedstrijd, dit was na het fluitsignaal goed te merken. Een uiterst teleurgesteld Hilversum ging door de knieën en BSN vierde uitbundig feest. BSN mag zich in 2011 naast Kampioen Cubs ook Kampioen Junioren noemen.

Net als bij de 3e/4e plaats bij de Cubs was het ook bij de Junioren een zinderende wedstrijd. Het combinatieteam van Oisterwijk en JRC Ducks uit Boxtel vormen dit jaar voor het eerst een cluster. De samenwerking tussen beide clubs is zo goed en dat was op het veld ook te zien. In de 5e minuut wist Giem van Velden van de Oysters de wedstrijd te openen met 5-0. Het clusterteam zette dit, ondanks een penaltykick van Melvin Gale 5-3, door en wist maar liefst 4 keer in de eerste 26 minuten te scoren. Ruststand: 22-03. Oysters/Ducks zette dit in de eerste 10 minuten door en de stand was 34-03, maar Amstelveen gaf zich zeker niet gewonnen. In de 45ste minuut scoorde Mitchell Stoffels de eerste try voor Amstelveen. Onder luid gejuich van de vele supporters wist Amstelveen terug te komen van 34-03 naar 34-22, maar moest Oysters/Ducks met de overwinning naar huis laten gaan. Een wedstrijd uit duizenden.

De week van NFC:

Troostfinale Junioren

Het mag een troostfinale heten, maar deze wedstrijd bracht de NFC Junioren alles behalve troost. Het was een moeizame wedstrijd voor het Amstelveense team en de naar Amsterdam meegereisde supporters. Het was “one of those days”: Fouten, veel fouten, rommelig, doen wat niet was afgesproken en niet doen wat wel was afgesproken. RC Oysters speelde nam meteen de leiding met 5 – 0 een penalty kick van Melvin Gale de stand even op 5 – 3 bracht. Daarna liep de score voor Oysters snel op. Met een stand van ongeveer 26 – 3 ging de rust in. Zelfs daarna liep ysters nog verder uit totdat NFC in de laatste 20 minuten van de wedstrijd besloot gewoon voluit te gaan rugbyen, En dat had effect. Langs de lijnen hoopten we alleen nog op een ere-try, maar NFC herstelde zich en uiteindelijk wisten de Junioren de wedstrijd af te sluiten met 34 voor de Oysters – 22 voor NFC. Verdiend gewonnen door Oysters die daarmee het seizoen voor de Junioren besloot zoals ze waren begonnen: Met een verliespartij tegen Oysters. Desalniettemin was het een goed seizoen voor de NFC Junioren: Vierde van Nederland is een preachtige prestatie, ook al had er naar het gevoel van veel spelers en van de coaches Erik Hengeveld, Gustavo Rota en Gerrit Dekker meer in gezeten. Kampioen bij de Junioren werd BSN in de finale tegen RC Hilversum met 17 – 10.

Haagsche website:

Junioren HRC winnen Plate Play offs Junioren

Met een 24-12 overwinning hebben onze junioren samen met onze clusterteams WRCH en Gouda de junioren Plate 2011 titel gewonnen. De laatste weken ging het steeds beter en vandaag zetten we de kroon op onze uitstekende tweede helft van het seizoen met een verdiende winst in de finale.

Vorige week wonnen we na een spannende pot met 10-7 de halve finale van Tilburg/Eindhoven. Vandaag de finale in Purmerend tegen RC Waterland.

Onder een stralende hemel begonnen we zwak. Al na zo’n 2 minuten mocht een van de stevige Waterlanders vrijwel ongehinderd doorlopen naar ons doel. Een try en een niet te missen conversie; meteen al 7-0 achter. Daarna ging het een stuk beter, ging het redelijk tegen elkaar op en kwamen wij ook herhaaldelijk via onze snelle mannen in de buurt van hun trylijn. Halverwege de 1e helft maakte een van onze snelle Fiji-ers (Tui of Amasa) van WRCH onze eerste try. De conversie werd gemist; 7-5 voor Waterland. Daarna hadden wij het betere van het spel, maar de passing was af en toe nogal onzorgvuldig en we gaven de bal te makkelijk weg. Een ongelukkige achterwaartse terugspeelbal van één van onze Fiji-ers naar waar Donny 5 seconden daarvoor stond leverde de 2e try voor Waterland op. De inkomende Waterlander had de bal voor het oprapen en kon zo naar onze trylijn oplopen. De conversie en even later een penaltykick werden gemist; 12-5 voor Waterland en dat was de ruststand. Daar lagen we absoluut niet wakker van, want wij maken onze punten meestal vooral in de 2e helft.

Na rust, met een paar verse spelers, hadden we echt het beste van het spel. Door onnodig balverlies konden we het niet altijd afmaken, maar eigenlijk kwam Waterland nauwelijks meer op onze helft. Met een try van Donny en daarna nog één van die snelle jongens uit Fiji, plus een gemaakte conversie kwamen we op een 17-12 voorsprong. Omdat een try met conversie voldoende was om toch te verliezen bleef het spannend. Waterland bleef het met veel energie proberen en kwam soms ook nog in de buurt van onze trylijn. Ook wij waren een paar keer vlak bij de winnende try, maar dat lukte steeds net niet. Tot ongeveer het fluitsignaal voor het einde van de wedstrijd. Donny maakte zijn 2e try en ook de conversie; 24-12. Een verdiende overwinning voor onze jongens.

Voor ons was dit een hele mooie afsluiting na een moeizaam begonnen seizoen. Ondanks dat we geen enkele keer samen hebben getraind liep het steeds beter en vormden we samen echt een team. Het resultaat: dit jaar is de plate voor ons!!

Van harte gefeliciteerd.

Back To Top