skip to Main Content

Leidsch Dagblad:

Laatste vier voor DIOK

AMSTERDAM – In Amsterdam won DIOK zoals verwacht van het reeds gedegradeerde AAC. Het werd 15-66 voor de Leidse rugbyers, die daardoor (en door de nederlaag van HRC bij Hilversum) bij de bovenste vier eindigden.

Echt blije gezichten ontbraken bij DIOK. Ook toen het bericht kwam dat HRC had verloren en de Leidenaars de play-offs hadden gehaald. Er was gewoon niet goed gespeeld. Het team van captain Jordi Bonhof was dusdanig door elkaar gehusseld dat er vanaf de zijkant meerdere keren moest worden doorgegeven wie welke positie moest innemen. Blessures en kleine pijntjes hadden de teamleiding doen besluiten om de nodige spelers niet op te stellen. AAC speelde dit seizoen geen enkele rol van betekenis en degradeert na tachtig jaar uit de ereklasse. DIOK kwam pas laat op gang, waarbij vooral vanuit de driekwarten de snelle plaagstoten moesten komen. Paul van Helden opende het bal, Leon Koenen was topscorer met 21 punten.

website Eemland:

Gedreven Eemland ruim langs Utrecht

Eemland had zich enkele weken terug al veilig gespeeld en maakte zelfs een kans op de laatste vier in haar debuutseizoen. Echter deze kans was in de laatste wedstrijd slechts een theoretische, concurrent DIOK moest namelijk op bezoek bij AAC en stond 1 punt voor op de Amersfoorters. Mede promovendus Utrecht had nog alles om voor te spelen, bij winst zouden ze zich veilig kunnen spelen en de nacompetitie ontlopen: een mooie affiche voor een beladen wedstrijd.

De bezoekers, Eemland, begonnen gedreven aan de wedstrijd en wisten al na 5 minuten de eerste try op het scorebord te brengen na een mooi uitgespeelde break: 0 – 7. Niet lang daarna wist Eemland in deze harde, maar faire wedstrijd, nogmaals de achterlijn te halen en de stand naar 0 -12 te trekken. De thuisploeg wilde dit echter niet over zich heen laten gaan en zetten middels hun grote en zware voorwaartsen hun tegenoffensief in dit resulteerde in een goed uitgespeelde drive vanuit de voorwaartsen die de stand naar 5 – 12 brachten. De utrechters roken hun kansen en dachten dat er wat te halen was.

Met veel inzet probeerden zij Eemland onder druk te zetten, echter de pogingen liepen keer op keer vast in de hechte verdediging van de Keistedelingen. Het antwoord op de daden drang was snel gevonden en met een koekje van eigen deeg, een goed op gezette maul vanuit een line out, wist Eemland de marge verder uit te breiden: 5 – 19. In deze fase golfde de wedstrijd heen en weer met Eemland dat duidelijk de overhand voerde. Voor de rust wisten beide ploegen nog te scoren en werd deze bereikt met een 17 – 26 ruststand.

Na de rust ging Eemland door met haar goede spel: verdedigend geen krimp geven en middels gevarieerd aanvalsspel in de 3/4 lijn (lopers) werd de verdediging van Utrecht keer op keer getest. Ondanks het harde verdedigen viel er voor Utrecht niets meer te houden en middels mooi uitgespeelde aanvallen bracht Eemland de stand gestaag op 17 – 48. Utrecht gaf echter niet op en probeerde met man en macht het bonuspunt (vier tries of meer) binnen te halen, echter de verdedigende lijn van Eemland gaf zelfs op de tryline geen krimp en wist de Utrechtenaren van score af te houden.

Met een goede wedstrijd en een 17 – 48 winst sloot Eemland haar competitie seizoen af op de 5e plaats, slechts 1 punt verwijderd van de play-offs voor het landskampioenschap! Een meer dan bevredigend debuut wat absoluut smaakt naar meer.. Na een weekje rust zal de selectie zich gaan voorbereiden op het sevens seizoen waar bijvoorbeeld een plate-titel op het prestigieuze Amsterdam Sevens

Geert Oosterwijk in BN De Stem:

Zuur toetje voor REL na verlies

RUGBY – Het is REL niet gelukt om de nacompetitie te onlopen.

De Etten-Leurse ploeg verloor uit bij subtopper ’t Gooi met 34-15. Bij winst was REL wel zeker geweest van handhaving in de ereklasse, want directe concurrent Castricumse RC verloor met 10-25 thuis van The Dukes.

Volgende week zondag speelt het team in het zure toetje van de competitie tegen RC The Bassets om een plek op het hoogste niveau in Nederland.

De wedstrijd begon nog voorspoedig voor REL. Na veertien minuten bracht Aaron Savage de bezoekers op een 0-3-voorsprong door een penaltykick. Vijf minuten later trok ’t Gooi de stand gelijk door eveneens een penaltykick en stoomde vervolgens door met een try naar 8-3.

Na rust kreeg waren er in korte tijd twee try’s plus een conversie van de kant van de thuisploeg. Met een tussenstand van 20-3 leek de wedstrijd gespeeld, maar REL richtte zich nog één keer op en kwam via try’s van Alex Vlieland en Marijn Blom (conversie Aaron Savage) knap terug tot 20-15. Die stand bleef lang op het scorebord staan, totdat ’t Gooi in de slotfase met twee try’s en evenzoveel conversies een zeker verblijf in de ereklasse van REL de nek omdraaide. “Dat was een domper”, volgens teamleider Jan de Jong. “Het dubbeltje had beide kanten op kunnen vallen, want wij waren niet veel minder dan ’t Gooi.”

Omroep Brabant:

Dukes soepel naar play-offs rugby

Peter de Bekker

CASTRICUM – De rugbyers van Dukes Den Bosch hebben de reguliere competitie afgesloten met de eerste plaats op de ranglijst. Dukes won zaterdag de laatste competitiewedstrijd, in en tegen Castricum, met 25-10.

Volgend weekend beginnen de play-offs om de landstitel.

Rugbyclub Etten-Leur sloot de competitie af met een 34-15 nederlaag bij ’t Gooi. Voor Etten-Leur zit de competitie er daarmee op. Zij eindigden als derde van onderen en mogen daardoor niet meedoen aan de play-offs.

website Castricum:

Zevende plaats eindstation Castricumse Rugby Club

De Castricumse Rugby Club sluit het 15-a-side seizoen af met een nederlaag. Op de thuisbasis Wouterland gingen de Castricummers met 10-24 onderuit tegen koploper the Dukes. Ook REL kon geen potten breken tegen de huidige nummer drie, ’t Gooi. Hiermee heeft CasRC deelname aan de ereklasse voor volgend seizoen veilig gesteld. Utrecht en REL spelen promotie/degradatie wedstrijden tegen de nummers twee en drie van de eerste klasse. Door het verlies van Den Haag in Hilversum, is Diok doorgedrongen tot de play-offs om het landskampioenschap.

THE DUKES IN TWEEDE HELFT LANGS CASRC

Om het lot in eigen hand te houden moest CasRC de wedstrijd tegen the Dukes winnend afsluiten. De Duinranders moesten even wennen aan het fysieke geweld dat the Dukes tentoonspreiden. Binnen de kortste keren keken de Castricummers tegen een 0-3 achterstand aan. Daarna hervond de thuisploeg zich en nam de regie over. Rob Molenaar verzilverde een penalty, waarna captain Pieter Bob Wierenga een push-over try op zijn naam zette. Conversie was een prooi voor Molenaar. Met een comfortabele voorsprong van 10-3 werd half-time bereikt. Tien minuten na rust werd een penalty raak gekickt door the Dukes en niet lang daarna drukte Glen Boelens een try. CasRC ietwat aangeslagen, liet nog drie tries toe, waarna de draad weer werd opgepakt met hard werken. Helaas werd dit harde werken niet beloont met een score. De eindstand 10-25 was bereikt. Het jonge team van CasRC heeft een zwaar 15-a-side seizoen achter de rug met hoogte- en dieptepunten. Het team heeft zich gehandhaafd in de ereklasse en ziet een mooie toekomst tegemoet.

Noordhollands Dagblad:

Cas RC handhaaft zich

CASTRICUM – Ondanks een 10-25 nederlaag tegen koploper The Dukes heeft Cas RC zich zaterdag verzekerd van een langer verblijf in de ereklasse. De Castricumse rugbyers hoeven geen degradatiewedstrijden te spelen, omdat REL ook verloor.

Cas RC sloot daarmee het seizoen op de zevende plek af. Van de achttien duels werden er zes gewonnen, waaronder duels tegen de voor de play-offs geplaatste ploegen als ’t Gooi en Hilversum. De ploeg was echter te wisselvallig in zijn prestaties en liet ook veel punten liggen. Maar de coaches John Dudink en Obbe Winkels waren vooral aan het bouwen aan een ploeg, die vooral uit eigen kweek bestaat. Zaterdag stonden twee Italianen en dertien ‘Castricummers’ binnen de lijnen. De Nieuw-Zeelanders van Cas RC waren geblesseerd. Dudink gaat echter niet verder bouwen. ,,Dit was mijn laatste wedstrijd. Laten we het er maar op houden dat ik niet de trainer ben om deze groep verder te brengen. Verder wil ik er geen woorden aan vuilmaken.” Duidelijk is echter dat de technische commissie van Cas RC wederom op zoek moet naar een nieuwe coach.

Back To Top