skip to Main Content

Amsterdam woensdag 06-03-2013

Alkmaarse Rugby Club maakt het zichzelf moeilijk tegen AAC.

In een van het begin tot het einde super spannende wedstrijd won de Alkmaarse Rugby Club uiteindelijk toch nog met 15-20 na een ruststand van 10-20.
Deze rust- en eindstand geven al aan hoe spannend het is geweest, maar Alkmaar maakte het zichzelf wel heel erg moeilijk. Ze waren duidelijk de betere ploeg, maar de vele onnodige fouten gaven AAC telkens weer de kans om terug te komen en aan het einde van de wedstrijd leek het bijna of AAC de winst nog naar zich toe zou trekken, maar het stugge verdedigen van Alkmaar en een paar foutjes van de tegenstander voorkwam erger.
Alkmaar begon sterk en na een paar fraaie aanvallen schopte aanvoerder Kenny Kolk de bal slim door de driekwartlijn van de tegenstander en Kristiaan Boogert ging er op volle snelheid achteraan en kreeg de bal te pakken vlak voor de goal-lijn van AAC en scoorde in de tackle een try in de hoek van het veld. Kenny Kolk nam de conversie, maar de bal ging helaas naast de palen. Alle conversies en strafschoppen gingen vandaag trouwens naast de palen. Van beide teams.
Halverwege de eerste helft brak Nanko Molenaar door langs de zijlijn en scoorde een try in de hoek van het veld waarmee hij Alkmaar op een 0-10 voorsprong bracht. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar AAC kwam terug en na een serie goede aanvallen wist Stijn Spijker met een zijn team terug te brengen tot 5-10.
Maar nu was Alkmaar weer aan de beurt. Na een paar goede aanvallen gaf de Amsterdamse full-back een verschrikkelijk slechte kick recht in de handen van “Man off the match” Pim van Asperdt die dit cadeautje dankbaar aanvaarde en met zijn try Alkmaar op 5-15 bracht.
Tegen de rust kreeg AAC vlak voor de goal-lijn van Alkmaar een strafschop toegekend door de goed leidende scheidsrechter Antoine Maintz uit Rotterdam. Daan Schaap boorde zich door de verdediging en scoorde een try.
Kristiaan Boogert haalde het bonuspunt binnen en bepaalde de ruststand op 10-20 met zijn try na een mooie break van Jean Marc Nijmeijer.
AAC wist in het begin van de tweede helft nog één keer een try te scoren toen Patrick Ufkes met behulp van zijn voorwaartsen door de verdediging van Alkmaar brak.
In de rest van de tweede helft konden beide teams door nerveus spel en vele onnodige fouten geen potten meer breken alhoewel AAC er een paar keer akelig dichtbij was.
Alkmaar is met deze overwinning weer terug op de 2e plaats in de competitie, maar zondag volgt het sterke team van de Amsterdamse Studenten.

Arie van Ringelesteyn

Back To Top