skip to Main Content

Van rcw2011.rugbynieuws.nl:

Ontknoping WK rugby live bij de NOS

Het WK rugby nadert zijn ontknoping. De finalefase van het toernooi, te beginnen met twee van de vier kwartfinales, is vanaf zaterdag rechtstreeks te volgen bij de NOS via televisie en nos.nl.

Alle toprugbynaties, onder wie gastland Nieuw-Zeeland, regerend wereldkampioen Zuid-Afrika en Engeland (verliezend finalist van 2007), zitten bij de laatste acht. Zaterdagochtend is het treffen tussen Engeland en Frankrijk vanaf 09.20 uur live te volgen bij NOS Studio Sport op Nederland 1. Zondag 9 oktober staat vanaf 10.15 uur de tweede helft van Nieuw-Zeeland-Argentinië op Nederland 1 geprogrammeerd. Alle vier de kwartfinaleduels, plus de halve finales en de finale zijn bovendien van het eerste tot het laatste fluitsignaal rechtstreeks te volgen op nos.nl. Bekijk hier de promo voor het WK rugby.

Hans Brian, voormalig international en bondscoach, verzorgt het commentaar bij alle duels. Sean Mallon, die als speler tweemaal landskampioen werd met Castricum, schuift in ieder geval bij de kwartfinales aan als co-commentator. Mallon (47), geboren in Noord-Ierland, ging na zijn actieve carrière verder als scheidsrechter in de Nederlandse Ereklasse en op internationaal niveau. Momenteel leidt hij scheidsrechters op voor de internationale rugby bond.

Tijdens het vorige WK in 2007 raakte televisiekijkend Nederland – mede door de traditionele haka-dans van het succesvolle rugbyteam van Nieuw-Zeeland – in de ban van het rugby. De rechtstreekse uitzending van de finale tussen Engeland en Zuid-Afrika werd destijds door een voor Nederlandse begrippen recordaantal van ruim een half miljoen kijkers gevolgd.

Na de Olympische Spelen en het WK Voetbal, is het wereldkampioenschap rugby het grootste sportevenement ter wereld. Tot en met de finale op 23 oktober wordt zes weken lang door de twintig sterkste rugbylanden van de wereld, waaronder titelverdediger Zuid-Afrika, in Nieuw-Zeeland gestreden om de wereldtitel.

Het (live) uitzendschema van het WK rugby bij de NOS is als volgt:

Zaterdag 8 oktober (1/4 finales) LIVE

07.00 uur: Ierland-Wales – nos.nl

09.20 uur: Engeland-Frankrijk – Nederland 1

Zondag 9 oktober (1/4 finales) LIVE

07.00 uur: Zuid-Afrika-Australië – nos.nl

10.15 uur: Nieuw-Zeeland-Argentinië – Nederland 1

Zaterdag 15 oktober LIVE

10.00 uur: 1/2 finale – Nederland 1 en nos.nl

Zondag 16 oktober LIVE

10.00 uur: 1/2 finale – Nederland 1 en nos.nl

Zondag 23 oktober LIVE

10.00 uur: finale – Nederland 1 en nos.nl

Back To Top