skip to Main Content

Afgelopen zaterdag, naast de wedstrijd Oud Hilversum tegen Oud AAC, ook de wedstrijd Oud Oranje tegen Jong Oranje (om de Karel van Spengen beker).
George, Gerco en Johan konden rechtstreeks van de wedstrijd tegen Oud Hilversum het veld in voor Oud oranje. Daarnaast waren er nog een aantal oud AAC-ers die aantraden voor Oud Oranje (waaronder het voor 1 (zie onder) een hele leuke dag was). Speciale vermelding nog voor Oud-Oranje speler Jacob, die ook eerst nog zijn Oud AAC-erschap omzette in en prima pot op de loose head.

van de bondswebsite:
Nieuwjaarstraditie: Jong tegen Oud

Op zaterdag 8 januari trad Jong Oranje in Hilversum aan tegen Oud Oranje. Oud-bondscoach en speler John van Altena had wederom zijn best gedaan om er een geslaagde happening van te maken en dat was uitstekend gelukt.
Op een prima veld streden Jong en Oud in een sportieve wedstrijd tegen elkaar. Nadat Jong nerveus was begonnen, wisten zij toch de eerste try te scoren. Dat de oudgedienden niet waren gekomen om aan de kant te worden geschoven, werd nog geen drie minuten later duidelijk toen Djurre Dinkla met zijn inmiddels befaamde side step een tegentry mocht scoren.
Vanaf dat moment werd het een echte wedstrijd. Jong gooide alle schroom van zich af en probeerde de buitenkanten te benutten. Oud hield het spel klein door in de buurt van de set-situaties te blijven rugbyen. Oud was oppermachtig in de scrums, maar ondervond in de rucks en mauls keiharde tegenstand. Ook in balbezit was Jong niet bang om contact te maken. Soms door keihard in te komen en soms door een goed geplaatste hand-off.
De wedstrijd kende nog een primeur: vader Job Volker speelde tegen zijn zoon Danny Volker (zie foto van Sara Muirhead). Voor zover bij de aanwezigen bekend was dit nog niet eerder voorgekomen.
Dit Jong Oranje van 2011 trok aan het langste eind met een 40-19 overwinning . Hierdoor werd een halt toegeroepen aan een lange serie van overwinningen door Oud.

RC Hilversum werd door alle aanwezigen bedankt voor de gastvrijheid. Voor alle spelers is deze traditie van grote waarde gebleken.

Back To Top