skip to Main Content

We beginnen deze week in Overijssel waar men er zin in had.

SportiefZwolle op vrijdag:

Strijd om ‘Silver IJssel Plate’ barst weer los

Rugbyclubs Zwolle en Deventer strijden dit weekend weer om ‘The Silver IJssel Plate’. De oude Hanzesteden zitten elkaar vanouds in het vaarwater en de laatste decennia toonden vooral de duels tussen FC Zwolle en GA Eagles die rivaliteit. Tegenwoordig speelt zich ook in het rugby een soortgelijke strijd af. Zondag staan Rugby Club Zwolle en The Pickwick Players uit Deventer namelijk tegenover elkaar.

Vorig jaar bleef ‘The Silver IJssel Plate’ in de kast na een 2-2 gelijkspel. © Daniëlle van Eerden

The Pickwick Players en Rugby Club Zwolle zijn de hoogst spelende clubs in het oosten van Nederland en aanstaande zondag treffen zij elkaar in Zwolle. Tot nu toe speelden de clubs pas na afloop van de competitie om de hegemonie in district oost, dit jaar zijn de competitieduels maatgevend voor de felbegeerde trofee. Wie zondag wint, krijgt de trofee een jaar lang in de kast. Saillant detail is dat de strijd om ‘The Silver IJssel Plate’ zondag niet de belangrijkste is, want ook de titel in de derde klasse noordoost met bijbehorende promotie naar de tweede klasse staat op het spel.

De beste papieren voor het kampioenschap hebben de bezoekers uit Deventer overigens in handen. The Pickwick Players heeft na een gelijk aantal gespeelde duels vier punten meer dan Rugby Club Zwolle. In één wedstrijd kunnen maximaal vijf punten worden behaald. Pas als Zwolle daarin slaagt, worden de Deventenaren op de ranglijst gepasseerd. Bovendien spelen beide teams na de derby van zondag nog een duel, waardoor het kampioenschap mogelijk pas op de allerlaatste speeldag wordt beslist.

En op zondag:

RC Zwolle moet titel aan Deventer laten

Rugby Club Zwolle heeft het kampioenschap in de derde klasse noordoost moeten laten aan The Pickwick Players. De bezoekers uit Deventer wonnen op sportpark De Marslanden in Zwolle met 10-17 en zijn niet meer te achterhalen. Ook ‘The Silver IJssel Plate’ ging mee naar Deventer, dat zich een jaar lang de beste van de twee rivaliserende verenigingen en de beste van het oosten mag noemen. The Pickwick Players en Rugby Club Zwolle zijn immers de hoogst spelende clubs in het oosten.

Wetend wat er van haar verwacht werd, startte RC Zwolle zondagmiddag furieus aan het duel met The Pickwick Players. Zwolle, normaal een trage starter, scoorde binnen tien minuten de eerste try via Jeroen van Rooij en alles leek erop dat het dubbeltje de goede kant op zou vallen. Deventer antwoordde echter sterk en liet binnen vijf minuten ook haar eerste try aantekenen. In het vervolg werden aanvallen van beide kanten goed uitgevoerd en ook werd er sterk verdedigd door beide ploegen. Doordat Pickwick echter wel haar kick op palen had geraakt, ging Zwolle de rust in met een 5-7 achterstand.

In de tweede helft ging het er opnieuw hard aan toe met mooie tackles en veel snelheid in het aanvalsspel. De dreiging van Deventer werd echter steeds groter. Mede door de sterke druk die werd gegeven, wist zij twee keer tot scoren te komen, waarbij de kicks overigens werden gemist. Zwolle ging vol in de tegenaanval en wist via een mooie interceptie van Ian Mol nog wel een try te scoren, maar daar bleef het bij. Er was onvoldoende tijd om de achterstand nog goed te maken. Bij het affluiten van de scheidsrechter barstte er een luid gejuich los uit de kelen van de Deventer spelers. Het kampioenschap en de daarmee gepaarde promotie naar de tweede klasse was een feit.

Zwolle was voorafgaand aan de derby al verzekerd van een tweede plaats en die geeft recht op een plek in de nacompetitie. Op zondag 27 maart en zondag 3 april speelt Zwolle tegen de nummer 7 of 8 uit de tweede klasse noord of zuid. De winnaar over twee wedstrijden komt volgend jaar in de tweede klasse uit. Loting moet bepalen wie de tegenstander van Rugby Club Zwolle wordt.

website Zwolle:

Zwolle strijdend ten onder

Geschreven door Arjan Scheve

Na een goede generale vorig weekend tegen RC Groningen 2(31-10 winst) was er vandaag de wedstrijd van het seizoen tegen de koploper Pickwick Players uit Deventer. Als Zwolle zou winnen dan waren er nog volop kansen op het kampioenschap. Wint Deventer dan wordt Deventer kampioen worden van de 3e klasse noord. De inzet was voor beide teams dus hoog. Op sportpark De Marslanden was het erg druk zo rond de 200 toeschouwers van zowel Pickwick als Zwolle waren aanwezig om hun team aan te moedigen.

Met een heerlijke zon en een lekker rugbyveld trad Zwolle aan om de strijd aan te gaan met Deventer. In de warming up was de gezonde spanning te voelen en iedereen van Zwolle wist wat er moest gebeuren. Zwolle was gebrand op een heerlijke pot rugby en natuurlijk een overwinning. Captain Arjan Scheve gaf ons mee om ons aan het gameplan te houden en de tackles laag en hard te maken.

De eerste helft ging over en weer in aanvallen van beide partijen, de ploegen waren aan elkaar gewaagd en de defensie van Zwolle stond als een huis. De score werd geopend door flanker Jeroen van Rooij die na een charge down de bal wist op te pakken en na een mooie run zijn try kon drukken. De conversie werd helaas gemist en Deventer ging haastig op zoek naar de gelijkmaker. Deventer nam de overhand en Zwolle had moeite met de scrums en de rucks. Ondanks dat knalde beide teams er lustig op los in de rucks maar wist Deventer net dat ietsie meer te brengen. Dit leidde tot de gelijkmaker, de fullback van Deventer wist de try tussen de palen te drukken en de daaropvolgende conversie werd door Deventer verzilverd. Daarna ging het spel weer over en weer waarin de defensies van beide teams goed stonden en we de rust ingingen met een 5-7 achterstand.

De tweede helft herpakte Zwolle zich en begon de aanval in te zetten om op voorsprong te komen. Zwolle maakte daardoor wat kleine foutjes en Deventer voerde daar de druk op. Het was ook Deventer die de eerste try van de tweede helft maakte, nu ook na een charge down. Deventer voerde de druk op en creëerde kansen die door de goede defensie van Zwolle werd tegengehouden. Zwolle vocht voor wat het waard was en tackelde er lustig op los. Deventer wist toch een try te drukken na een overlap situatie en zette de stand op 5-17.

Zwolle gaf zich niet gewonnen en begon een slotoffensief dat resulteerde in een interceptie van 2e center Ian Mol die daardoor de stand op 10-17 kon zetten.

Foto: Daniëlle van Eerden

Zowel Deventer als Zwolle probeerde nog te scoren maar beide ploegen kwam er niet doorheen. Dit resulteerde in een 10-17 verlies voor Zwolle dat daardoor Deventer niet meer kan inhalen.

Felicitaties zijn op zijn plaats voor Deventer met het behaalde kampioenschap. Voor ons is de competitie nog niet afgelopen over twee weken spelen we ons laatste competitiewedstrijd tegen de Big Bulls uit Almelo. Daarna kunnen wij via nacompetitie proberen om alsnog promotie af te dwingen.

Dus laten we met z’n allen de laatste loodjes afleggen en er voor de volle 100% voor gaan! We hebben vandaag gestreden en gevochten voor elke meter laten we dit in de komende wedstrijden ook doen dan gloort er aan de horizon zeker weten wat moois. Zie jullie op de training!

Heren 2 moedig ten onder tegen koploper

Geschreven door Jaap Fris

Op zondag 27 februari stond voor heren 2 de uitwedstrijd tegen RC Dragons uit Hengelo op het programma. De Dragons zijn de koplopers in de vierde klasse en een goede kanshebber voor de eindzege. Ondanks de sterke thuiswedstrijd nog in onze kop, wisten we dat het een lastige partij ging worden in Hengelo.

In Twente aangekomen en na een warme bak koffie, hebben de heren zich in het tenue gehesen. De sfeer zat er al goed in en na een geconcentreerde warming up, was het zaak om het de Dragons zo moeilijk mogelijk te maken. Al snel bleek dat Hengelo snel was, maar ook dat ze door het natte weer slordige foutjes maakten. Dat zorgde voor een rommelige eerste tien minuten. Helaas lieten we aan Zwolse kant ook wat steekjes vallen, waardoor de eerste try door de Dragons gedrukt kon worden.

In die eerste helft kregen we er nog wat om onze oren, maar positief was dat we elkaar op bleven peppen om het niet met al te grote cijfers weg te geven. De koppies bleven omhoog en Zwolle bleef er voor gaan.

In de tweede helft veroorzaakte Hengelo vaker een penalty tegen, waardoor Zwolle een aantal keer in de 22 van de Dragons kwam. De dreiging was helaas van korte duur en echt heel gevaarlijk werd het niet voor de tukkers. Uiteindelijk werd zichtbaar wat voor effect de omstandigheden hadden op de Zwolse macht. Vermoeidheid begon parten te spelen en er werd gesnakt naar het eindsignaal.

Eindstand: 54-0.

Ondanks de eindstand kan Zwolle terugkijken op een felle en faire knokpartij. Volgende week de derby tegen de Pickwick Players. Laten we deze week met heel heren 2 op het veld staan om te trainen. Meld je aan op mysportsplanner zodat we met een compleet team de battle aangaan. En daarna heren 1 support kunnen leveren!

website DIOK:

DIOK dames laten winst & 5e plek op ranglijst aan Thor: 32-24

Geschreven door EvdH

Mede op basis van de vorige wedstrijd (toen in de slotseconden nipt werd verloren) en het goede spel van de afgelopen weken, hadden de DIOK dames goede hoop op een overwinning tegen Thor. Maar zoals in elke sport, begin je ook bij een rugbywedstrijd weer bij 0-0 en moet er gevochten worden voor elk punt. Het ontbrak de dames vandaag aan de echte wil om te winnen. Thor ging dan ook verdiend met de overwinning (en dus: de 5e plek op de ranglijst) aan de haal: 32-24

Het begin van de wedstrijd was van beide partijen erg slordig, met als resultaat: scrum na scrum. DIOK zette druk, maar gaf het balbezit steeds weer uit handen met de ene na de andere knock on. Thor wist met diepe kicks van hun flyhalf steeds weer even onder die druk uit te komen. Vanuit een maul die de voorwaartsen zo’n 15 vooruit wisten te pushen, was het Jeanine die wist te scoren: 5-0. Thor kwam al snel langszij, maar DIOK bleef stug aanvallen. Femke wist vanuit een against the head gewonnen scrum net naast te palen te scoren, waarna ook de conversie raak ging. Op slag van rust verslapte de concentratie bij DIOK en wist Thor’s nr. 8 met een break door het midden de stand weer gelijk te trekken. Ruststand: 12-12

Nog alles mogelijk , zou je zeggen. Maar in plaats van dat DIOK agressiever en nauwkeuriger ging spelen, gebeurde het tegenovergestelde. Het spel bleef slordig, wat inmiddels voor de nodige onderlinge irritatie zorgde. DIOK speelde meer tegen zichzelf, dan tegen Thor. Thor bleef daareentegen onverstoorbaar bouwen aan aanvallen en via een penalty en een geconverteerde try wisten zij al snel uit te lopen naar 22-12. Daarna herpakte DIOK zich nog even, en wist Emilie vanuit een maul met haar 2e try van het seizoen (een record!) de achterstand terug te brengen tot 22-17. De hoop op een stunt vervloog echter al snel, toen Thor de stand via 2 snelle try’s op 32-17 bracht.

Met een late positiewissel van Simone (naar nr. en Femke (naar 1e center) kwam er dan eindelijk meer rust in het aanvalsspel van DIOK, en liet DIOK nog enkele mooie aanvallen zien. In de slotseconden was het fly-half Eefje die de Delftste verdediging verrastte door niet de lijn in te passen, maar zelf te gaan, waarna zij naast de palen de bonuspunt-try scoorde. De gescoorde conversie bracht de eindstand op 32-24. Een slechte wedstrijd, met een (toch nog) acceptabel resultaat. Ester speelde na lang blessureleed haar eerste wedstrijd van het seizoen & Emilie won ‘de koffer’ voor woman of the match.

Zo eindigen de DIOK dames de competitie als 6e. De komende weken kunnen de DIOK dames hun energie steken in het werven van nieuwe dames & het spelen van enkele toernooien, zodat het team volgend seizoen hopelijk weer een gooi kan doen naar de play offs!

website Wrotters:

Wrotters zetten goede wedstrijd neer

Rugby Club de Wrotters uit Gorredijk hebben afgelopen zondag thuis tegen de nummer 3 in de competitie Groningen Burgers 2 een goede wedstrijd neergezet. Met maar liefst 5 wissels kon er weer heerlijk worden gebald in het lekkere zonnetje bij de Gerdykster sportvelden.

Na een try tegen kwamen de Wrotters eindelijk weer eens tot hun favoriete aanvalsspelletje toe. Full-back Stefan wist met een lange run en een paar noodzakelijke hands-off de trylijn te bereiken. En na een mooie uitgespeelde aanval en lijnbeweging kwam onze scrumtrainer ook nog tot scoren waardoor de Gorredijker spelers met de overwinning in de kop de tweede helft gingen spelen.

Kansen genoeg, maar helaas waren er ook weer een paar foutjes. Wederom in de eigen 22 werden er punten weggegeven. De overwinning ontnamen de Groen Witten zichzelf dus eigenlijk. Aanvallend bleef het echter wel mooi rondgaan, en na 3 bijna`s werdt er dan toch nog gescoord waardoor er gelukkig wel een bonuspunt werd gepakt.

De Wrotters gingen wel met opgeheven hoofd van het veld, maar het was ook duidelijk dat nu de degradatie na deze 24-36 ook een feit was. Aangezien concurrent voor de rode lantaarn Drachten ook nog eens won wordt het voor de posities 7 tm 9 nog een leuke eindcompetitie.

De Wrotters gaan komend weekeinde eerst op Trip naar Wales, en spelen 20 maart de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen Drachten. Voor de eer.

nieuwsbrief Obelix:

Obelix stijgt naar de vijfde plek

Ben van den Brand, Nijmegen – Op een prachtige zon overgoten dag mocht Obelix I aantreden tegen de studenten uit Leiden. LSRG bezette de vierde plaats in de competitie en Obelix de zesde plaats, het zou dus een spannende wedstrijd worden.

Obelix begon de wedstrijd sterk en zette veel druk op de Leidse studenten. Door sterke loopacties van de lijn wist Daan van den Berg tweemaal een try te scoren. LSRG had verwacht dat wij allemaal carnaval hadden gevierd en niet fit zouden zijn voor de wedstrijd. Zij zaten spreekwoordelijk nog in de auto te suffen, maar werd snel wakker. Obelix moest alle zeilen bij zetten in de verdediging en doordat LSRG enkele ballen verprutste, kwamen zij niet tot scoren. De voorsprong van Obelix werd in de eerste helft uiteindelijk gereduceerd tot 10-5. En de vraag kwam op of Obelix wederom een wedstrijd weg zou gaan geven. Een derde try voor Obelix bracht de op 17-5 en ging Obelix met een goede voorsprong de rust in.

In de tweede helft ging de strijd gelijk op tussen beide studenten teams. LSRG kon de bal nog eenmaal over de lijn brengen en ook nog een penalty tussen de palen te kicken. Hiermee kwam de stand op 17-15 met nog 5 minuten te spelen. Obelix nam het heft in eigen handen in liet niets aan het toeval over. Door een vierde try nam Obelix verder afstand en haalde ook nog een bonus punt binnen. Doordat Obelix met 24-15 van LSRG heeft gewonnen klimt Obelix I op naar de vijfde positie in de competitie en zijn we veilig voor de play-offs.

Ladybugs vs. Bredase RC/ Ma.R.Grieten

Inge Brouwers, Wageningen – De zonnebrillen waren uit de kast gehaald en het was dan ook een mooie dag voor een lekker spelletje rugby. Ook al was de wedstrijd in het weekend van de carnaval, de zin om te spelen zat er wel in.

Eenmaal opgewarmd en wel konden we beginnen met de wedstrijd. Met de zon in de ogen begonnen we met de kick-off aan onze zijde. Vanaf dat moment werd er goed druk gezet op de dames van Breda/Maastricht. Dit resulteerde dan ook na een paar minuten al in een mooie eerste try van Inge. De eerste vijf punten waren een feit. Het spel werd goed doorgezet waardoor een weer een kans kwam om over de try-line van de tegenstander te lopen. Deze werd ook door Inge gedrukt.

De stand was nu 10-0. Maar dat was zeker geen reden om rustig aan te doen. Scrums werden door de tegenstander vaak gelijkt vastgezet waardoor er niet heel veel gedaan kon worden. Onze scrum-half Cathy stond er gelukkig bovenop waardoor de tegenstanders weer snel getackeld konden worden. De bal werd snel uitgespeeld naar de ladybugs waardoor Carola een kans zag om de tryline op te zoeken en de bal op de grond te drukken. Ook Manon en Loes hebben dit trucje uitgevoerd waardoor de stand in half-time op 25-0 stond.

In de tweede helft was het duidelijk dat we een beetje moe werden en dus brak Breda/Maastricht door en kregen zij ook de kans om de bal over onze try-line de drukken. Na ook de conversie te hebben geraakt waren de ladybugs weer wakker. Manon struikelde zowat nog over de try-line waardoor er een stand van 30-7 werd behaald. We begonnen weer te lopen en we vonden de gaten in de verdediging waardoor Jannie, Carola en Femke de kans kregen om nog drie tries te scoren voor de ladybugs. Toen klonk het fluitsignaal van de ref om aan te geven dat de ladybugs de overwinning hadden binnengesleept met 45-7.

In het clubhuis werd de mega mindy mentaliteits award uitgereikt aan Carola vanwege de formidabele tries en het goede teamspel. Ook werd de Piemel vaan Wageningen doorgeven in het team. Het bier vloeide en zo werd de dag goed afgesloten. Volgende week maar eens kijken of we hetzelfde trucje nog eens kunnen uitvoeren. We staan dan wederom tegen de Bredase RC/Ma.R.Grieten.

website Alkmaar:

Alkmaarse Rugby Club overtuigend langs hekkensluiter Hilversum.

In een niet zo spannende maar rommelige wedstrijd won de Alkmaarse Rugby Club overtuigend met 40-0 van het 2e team van de Rugby Club Hilversum na een ruststand van 19-0. Ook het 2e team was succesvol tegen Hilversum(Alleen de 1e helft) en won met 31-24. In het begin ging de strijd even gelijk op,maar al snel kreeg Alkmaar de overhand.

Eerst brak fly-half Kenny Kolk door.Hij wist zelfs de full-back uit te spelen en dacht al de openings score op het bord te kunnen zetten maar hij had de winger niet zien aankomen die hem onderuit haalde. Even later was het wel raak toen center Rick Schröder doorbrak door het midden en een try scoorde.De niet al te moeilijke conversie werd helaas door Kenny Kolk gemist. De krappe 5-0 voorsprong bleef ruim een kwartier ongewijzigd totdat opnieuw Rick Schröder een try wist te scoren uit de mooiste aanval van de gehele wedstrijd.Met de conversie van Kenny Kolk werd de voorsprong uitgebreid naar 12-0. Jelle Molenaar wist vlak voor de rust door het midden door te breken en scoorde een try tussen de palen.De conversie van Kenny Kolk was een makkie waarmee hij de ruststand van 19-0 op het scorebord bracht. De 2e helft was nog geen minuut oud toen Alkmaar het bonuspunt wist binnen te halen.Na de kick-off werd een line out genomen.Scrum half Kevin Stalman speelde de bal snel de drie-kwartlijn in waarna fly-half Kenny Kolk met een slim kickje de Hilversumse defensie omzeilde.De bal stuiterde ook nog gelukkig in de handen van de aanstormende center Rick Schröder die de aanval met een geconverteerde try afrondde. Halverwege de 2e helft besliste de goed ingevallen fly-half Mickey Verhofstad de wedstrijd toen hij een prachtige break van Jelle Molenaar met een door Kevin Stalman geconverteerde try afrondde. Dit kunststukje werd door de genoemde 3 personen vlak voor het einde van de wedstrijd nog een keer herhaald waarna de eindstand van 40-0 op het scorebord stond

weblog Gooi 3:

Gooi 4 – Utrecht 1 1/2

Heren,

Heftige pot he, lachend uit de kleedkamer, grappen en grollen genoeg maar in de eerste 20 minuten zo op je flikker krijgen is klote, gebeurt te vaak.

In het begin lijkt het wel of we een trainingspotje spelen en dat de tegenstander nog even geduld moet hebben want we zijn nog niet wakker. Ligt misschien wel aan te weinig training maar als je ziet dat we de eerste helft met 0-4 achterstaan (of zo iets) en dat we pas echt aan de slag gaan als een paar spelers de boel aanjagen en dus een tweede helft maar 1 of 2 tries tegenkrijgen..en zelf ook kunnen scoren..dan zit er meer in, maar dan vanaf het begin..!

Utrecht schoot in de eerste minuten een raket af in vorm van een nr 15 die vanuit z’n eigen 20 mtr dwars door alles wat wij verdedigen noemen heen schoot, onze eigen nr 15 als een paddestoel stil liet staan en het eerste punt drukte..iedereen commentaar maar 5 minuten later..hup weer een.. ging maar door..was aardig druk achterin..later lof voor alle spelers..knokken, strijden van de backs, waarachtig goed verdedigen..beetje stoeien van een lange flanker van ons..zij een beetje in de war..werd toch een leuke wedstrijd..!

Verloren, maar met goed gevoel aan het eind..nu nog het begin, dat moet eerder en harder.

Derde helft was goed en ik heb pijn aan m’n armen..

Gegroet

Your Foolback

Geert Oosterwijk in BN De Stem:

Breda verliest ook laatste wedstrijd

Ook in de laatste wedstrijd van het seizoen wist Breda niet tot winst te komen.

Thuis tegen Amstelveen werd het 5-31.

De enige score aan Bredase zijde kwam van Berend Geurtsen die in de eerste helft een try wist te scoren. In dat eerste bedrijf kon Breda nog goed mee.

Bij rust stond het 5-10, een stand met perspectief. Na rust werd duidelijk dat Amstelveen toch een maatje te groot was, 5-31. Breda degradeert naar de tweede klasse en zal volgend seizoen onder een nieuwe coach een frisse start moeten maken. Toch was het een mooie dag voor de club, want het tweede team werd kampioen.

Het is REL niet gelukt om de nacompetitie te onlopen. De Etten-Leurse ploeg verloor uit bij subtopper ’t Gooi met 34-15. Bij winst was REL wel zeker geweest van handhaving in de ereklasse, want directe concurrent Castricumse RC verloor met 10-25 thuis van The Dukes. Volgende week zondag speelt het team in het zure toetje van de competitie tegen RC The Bassets om een plek op het hoogste niveau in Nederland. RUGBY

Bekaro fors onderuit in Den Haag

RUGBY – Bekaro kon de goede lijn van de laatste weken niet voortzetten.

Uit bij het derde team van Haagse RC werd met 40-11 verloren.

Al na vijf minuten stond Bekaro met 7-0 achter na een try en conversie van Haagse RC. Tim Engelander deed wat terug via een kick, maar daarna namen de rugbyers uit de residentiestad weer afstand met een try en conversie.

Voor rust schopte Engelander de bal nog een keer tussen de palen en bepaalde de ruststand zo op 14-6.

In de tweede helft werd duidelijk dat Haagse RC beschikt over een bredere selectie. Alleen Engelander wist nog een try te scoren, voor de rest waren het de Hagenaars die de punten binnenhaalden, 40-11. De beste man aan Roosendaalse zijde was Sven Berkelmans, die zich een slag in de rondte tackelde en met zijn defensieve kwaliteiten nog erger wist te voorkomen.

Het is REL niet gelukt om de nacompetitie te onlopen. De Etten-Leurse ploeg verloor uit bij subtopper ’t Gooi met 34-15. Bij winst was REL wel zeker geweest van handhaving in de ereklasse, want directe concurrent Castricumse RC verloor met 10-25 thuis van The Dukes.

Volgende week zondag speelt het team in het zure toetje van de competitie tegen RC The Bassets om een plek op het hoogste niveau in Nederland.

website Delft:

Rc Delft 1 vs Utrecht 2

Written by Taakstraf

Delft ging gister voor de een na laatste keer dit seizoen het veld op. Het tweede team van Utrecht was de tegenstander.

Voor de gelegenheid lagen de shirts nog in Maassluis, zodat de warming up topless door Delft werd aangevangen. De toeschouwers die thuis zijn gebleven weten dus wat ze gemist hebben. Bijna iedereen was weer terug van wintersport en andere praktijken, behalve een tweetal handtassen die hun vriendinnetje misten. Ik hoop dat de double date een succes was!

Delft begon de wedstrijd alsof het de TOD was en ging als een wilde aan de slag. DJ ving de bal en vloog er gelijk in, normaal volgt er een gele kaart als de woorden ‘DJ’ en ‘invliegen’ in de zelfde zin zitten, vandaag niet. We gingen naar voren net als de bal, scrum voor Utrecht vijf meter van de lijn. Turnover ball, acht, negen, Try in de hoek. De wedstrijd was begonnen.

Nog in de war van de actie van DJ raakte Snickers geïrriteerd door een shirt vasthoudende Utrecht speler. De Scheidsrechter vond de oplossing van onze fullback niet passend en beoordeelde deze met de gele kaart. Delft kwam toch met 14 man te staan vandaag dus. Dit hadden we al eerder meegemaakt tegen Utrecht uit dankzij de warming up blessure van Rowan en het leverde toen geen grote problemen op. Ook vandaag wist Delft het verlies van een man op te vangen. Voor we het wisten waren we weer compleet.

Na een lange fase van individueel spel kreeg delft het voor elkaar in één actie beide wingers te gebruiken. Dit resulteerde in een mooie try in de rechterhoek van Paul Abbinga. Deze aanval was een goed voorbeeld van de kracht die Delft kan laten zien als het samenwerkt als één team. Dit was ook gelijk waar het af en toe aan ontbrak. Een heleboel mooie individuele acties waren er te zien. Maar alle geplande teamacties, zoals de bloemkolen, gingen fout. Desondanks een mooie score.

Nog één wedstrijd te gaan. Vier trainingen om ons goed voor te bereiden en het seizoen in stijl af te sluiten. Tot Dinsdag. v

PZC:

Geen stunt Tovaal bij kampioen Gouda

GOES – Na stevige overwinningen op de nummers twee en drie van de tweede klasse Zuid zat een stunt tegen ongeslagen kampioen Gouda er voor de Goese Rugbyclub Tovaal geen moment in. Na een 12–0-achterstand bij rust zegevierde Gouda op eigen veld met 29 – 5.

Jan-Joost Wiebrens redde bij een stand van 24-0 de Goese eer.

website Gouda:

RFC Gouda zakelijk naar overwinning op Tovaal

In de een-na-laatste thuiswedstrijd wedstrijd van deze competitie hebben de rugby’ers van RFC Gouda hun ongeslagen status weten te behouden.

Het Goudse team, dat al kampioen is, had duidelijk bij momenten een beetje last om gefocused te blijven in het spelen van hun eigen spel. Tegenstander Tovaal uit Goes daarentegen heeft de punten hard nodig om klassebehoud te bewerkstelligen en ging met een duidelijk andere instelling deze confrontatie aan.

Toch wist de coach voor de gelegenheid Marcello Melpignano zijn team een acceptabel niveau te laten spelen, zodat de overwinning eigenlijk geen moment in gevaar kwam. Na een 10-0 ruststand (met name de tweede try van “hand-off” Richard van Woerden was van opmerkelijke klasse) kwamen de Zeeuwen ook beter in hun spel, wat ze ook de nodige goede kansen opleverde. RFC Gouda wist echter op de beslissende momenten de linies te sluiten, op 1 keer na, waardoor Tovaal met een meer dan verdiende try de gehate nul kon wegpoetsen.

RFC Gouda scoorde ook nog driemaal na de rust (Floris Diependaal, Friso van der Pijll en Koen Maaijen) waardoor een 29-5 eindstand kon worden genoteerd.

Aanstaande woensdag speelt RFC Gouda haar laatste uitwedstrijd van het seizoen tegen Hookers II uit Hoek van Holland.

rugbynieuws.nl:

Hookers blijven ongeslagen op eigen veld

Ingezonden door Daan Kloppenburg:

Hierbij het laatste wedstrijdverslag van dit seizoen van Hookers 1.

Een mooi seizoen heeft uiteindelijk voor het kampioenschap gezorgd.

Een unieke prestatie, want dit is (verbeter me als ik er naast zit) één van de weinige clubs in het Westland die op het hoogste landelijke niveau gaat opereren.

Hookers blijven ongeslagen op eigen veld

Met het kampioenschap in de achterzak speelde de Hoekse rugbyclub afgelopen zondag eigenlijk om des keizers baard. Het kampioenschap kregen zij vorige week na eerst van DIOK gewonnen te hebben van concurrent Bassets in de schoot geworpen. Met niets op het spel kregen de mannen van Silverster Ramaker een simpele opdracht; geniet van de aandacht en van elkaar en speel zoals je het hele seizoen gespeeld hebt, dan heb je niks te vrezen.

Daarna ging het helemaal los op het veld en daar waar zenuwen nog wel eens voor schoonheidsfouten zorgden, was een steevast zelfvertrouwen de basis voor een sprankelende middag rugby. Alle remmen gingen los tegen het Utrechtse studententeam, dat eigenlijk liever carnaval wilde vieren, maar toch tot deze lastige taak werd gedwongen.

The Hookers wilde maar één ding en dat was het publiek laten zien waarom zij de stap naar het hoogste niveau gaan maken.

Van begin tot einde domineerde de promovendus en kon USRS op geen enkele wijze het spel dicteren.

Deze oppermachtige performance zorgde voor een overweldigend aantal try’s van o.a Eric Shäfer, Daniël van Waas, Colin van der Hoeven, Marc Berlijn, Bas Krommenhoek en Thijs Mostert.

Een reguliere voetbalsupporter zou spreekkoren opgevangen kunnen hebben en niet geheel onterecht. Het balkon aan de Rondgang werd namelijk bezet door de reservemacht, die zorgde voor een scala aan rugbyliederen en de gebruikelijke scherpe opmerkingen naar de spelersgroep, rugbyhumor dus wel te verstaan!!

Een ware lofzang aan de jonge honden op het veld gaf de ploeg vleugels en verpulverde ze uiteindelijk de sympathieke studenten met 54-0.

Na het fluitsignaal van de prima fluitende scheidsrechter van Hof brak dan ook het echte feest los en verruilde de vijfde colonne het balkon voor het veld en was er een huldiging zoals deze er alleen op de Coolsingel kan zijn.

Ook het clubhuis was daarna afgeladen en ging men net als vorige week weer tot laat door.

2 april a.s. zal het kampioensteam officieel gehuldigd worden door President Jan van Burg en wordt alles voor de laatste maal nog eens dunnetjes overgedaan. Hoewel er gisteren al een aantal prominenten waren, zullen op deze dag een grote schare oude mannen aangerukt worden die de fundering van de club hebben gelegd, in zowel letterlijke als figuurlijke zin!!!

Website Pickwick Players:

Voor u gelezen in de stentor

Titel Pickwick Players begin van grote ambitie

door Floris Brandriet.

ZWOLLE – In de slotfase van de wedstrijd gaat bij Wesley Mulder heel even het licht uit. Een brain freeze noemt hij het zelf.

De meest ervaren speler van Pickwick Players gooit de bal zomaar in de handen van de tegenstander. De verbaasde Zwollenaar heeft in no-time de achterlijn gevonden. Maar de try komt te laat. Pickwick Players geeft de 10-17 voorsprong niet meer uit handen en wordt kampioen in het hol van de leeuw.

De Deventer rugbyers voegen met de titel in de derde klasse de daad bij het woord. ,,In het begin van het seizoen heeft de club de ambitie uitgesproken om kampioen te worden”, weet Mulder, die dit seizoen debuteerde als speler/coach.

Pickwick Players heeft grote ambities, die coach Alexander Grobokopatel jaren geleden al uitsprak. Speler Walter van Keulen herhaalt het in Zwolle: ,,Binnen nu en vijf jaar naar de ereklasse zou mooi zijn. We hebben een mooie accommodatie en moeten gebruik maken van het brede netwerk van Wesley. Daar kan de club alleen maar beter van worden. Pickwick Players moet het rugbycentrum van het oosten worden.”

Pickwick Players werd in Zwolle kampioen en won en passant de zelf verzonnen ‘Silver IJssel Plate’. foto Freddy Schinkel

website Bassets:

RC Sparta 1 – RC The Bassets 1

Uitslag: 31-07

Bassets na 3 verliespartijen op rij toch play offs

Voor de Sassenheimse rugbyers van The Bassets stond zondag alweer de laatste wedstrijd van de reguliere competitie op het programma in Cappelle aan de IJssel tegen Sparta. The Bassets die voor de 3e achtereenvolgende keer de play offs hadden bereikt stond er niets meer op het spel. Sparta die vorig seizoen nog Ereklasse speelde kon dit seizoen weinig potten breken, is een gemiddelde middenmotor die niets meer kan halen of verliezen. Het werd dus een wedstrijd om de keizers baard. Sparta ging voortvarend van start. Door veel onnodig balverlies van The Bassets en sterk loopwerk van de Spartanen liep de teller aan Sparta zijde in een ijl tempo op. Nog voor rust stonden zij al op een ruime voorsprong van 17-0.

The Bassets begonnen iets beter aan de 2e helft, maar echt gevaarlijk konden zij niet worden. Een try van Joey Massarella + conversie van Tomas Archer was meer een doekje voor het bloeden dan de wedstrijd te kantelen 17-7. Toen de vlam in de pan sloeg met een ordinaire kloppartij, waar zelfs de Spartaanse voorzitter zich mee bemoeide moest er een Spartaan een een Bassets met rood het veld verlaten. The Bassets motor begon toen echt te happeren en Sparta ging met nog 2 try’s en een conversie het duel beslissen, 31-7. Met deze 3e verliesparty op rij voor The Bassets zullen zij het vertrouwen voor de play offs uit de trainingen moeten halen om zo volgende week in Sassenheim tegen REL uit Etten Leur een degelijke wedstrijd ten tonele te brengen, K.O. 14.30 uur.

Groet

Rob

Back To Top