skip to Main Content

De Week van NFC:

– ’t Gooi 2 – NFC 1: 5 – 34

– NFC 2 – Ascrum 2: 0 – 83

– NFC van Benjamins tot NFC 1 op Tour

– Eerste trainingen voor het Nationaal Under 17 Team

– NK 7’s Dames voorronden

Laatste wedstrijden voor NFC 1 in de Competitie van de Eerste Klasse

Een rustige NFC wedstrijdweek werd zondag afgesloten met een mooie overwinning van NFC 1 op ’t Gooi 2 (34-5). Daarmee staat NFC 1 nu met 54 wedstrijdpunten op de vierde plaats in de Eerste Klasse. Op de derde plaats staat DSR-C 1 met 59 punten. Voor NFC zijn er echter nog twee wedstrijden te spelen en voor DSR-C en voor nr 2, The Bassets, met 61 ptn nog maar één wedstrijd. The Bassets spelen hun laatste wedstrijd uit tegen Sparta en nou juist Sparta doorbrak de zegereeks van het aanstormende DSR-C 1, dus of The Bassets nog punten kan pakken?? NFC 1 speelt woensdag 2 maart om 20:00 uur uit tegen Waterland. Van Waterland werd vorige week met een marginaal verschil gewonnen. De laatste wedstrijd van de competitie in de Eerste Klasse speelt NFC 1 dan zondag 6 maart uit tegen Bredase RC. Naar de rijtjes kijkend zou NFC 1 daar de volle punten kunnen halen. DSR-C 1 speelt zijn laatste competitie-wedstrijd tegen Waterland…. Daar in Purmerend worden dus de plaatsen 2, 3 en 4 in de Eerste Klasse bepaald. NFC 1 kan nog hoger eindigen dan ze nu staat, NFC 1 kan nog tweede of derde worden. Ondertussen felicitaties voor The Hookers die niet meer gepasseerd kunnen worden en met degelijke resultaten kampioen worden van de Eerste Klasse.

NFC 2 speelde zondag thuis tegen Ascrum. Deze week op geen enkel moment angst in de ogen van de tegenstander: Ascrum 2 walste over NFC 2 heen: 0 – 83 werd de eindstand. Toch stond er zondag een leuk team op het veld: Een team met een redelijk gelijke (jonge) leeftijd, met een goede sfeer en spelers die je ook woensdag- en vrijdagavond nagenoeg altijd op de trainingen ziet. Misschien dat van deze mannen enkelen volgend jaar bij NFC 1 gaan spelen, maar op zich stond er gisteren een team wat volgend jaar wanneer ze wekelijks als team zouden trainen best met goede resultaten te voorschijn zou kunnen komen. Het wordt tijd voor een NFC 2 team dat vooral gericht is op prestaties, dat veel hoger wil spelen dan de Vierde Klasse en een NFC 3 recreatieteam. Misschien dat de tweede jaars Colts van dit jaar dat plan kunnen helpen verwezenlijken.

Zondag werd ook de tweede voorronde voor het NK 7’s Dames in Amsterdam gespeeld. Uiteindelijk werden voor dit toernooi 15 teams uitgenodigd waaronder één invitatie team: Een team van Dames waarvan het verenigingsteam niet deelneemt aan de voorronden voor het NK, louter om zich te meten met de andere teams. In dit invitatie team spelen Giselle Kleinen en Daphne van Ladies NFC Bulldogs. De eerste wedstrijd van het invitatieteam met alleen jonge speelsters werd gewonnen van Utrecht, waarna ze verloren van AAC. In de kwartfinale verloren ze nipt van Tilburg en later van RUS, de Utrechtse Studenten, allemaal teams die op het hoogste niveau in Nederland spelen. Uiteindelijk eindigde het invitatieteam op een eervolle 7de plaats, wat de dames deed besluiten eens te kijken of ze mee kunnen doen aan de Amsterdam 7’s en misschien ook nog wel aan de volgende voorronde voor het NK.

website Eemland:

Ondertussen moest het tweede van RC Eemland wat inmiddels al weer een maand kampioen is van de 3e klasse naar de nummer 2 van de competitie, Den Helder. Om diverse redenen werd er afgereisd met slechts 17 man waarvan 1 eigenlijk nog geblesseerd, dit was nog niet voorgekomen dit seizoen. Daar kwam bij dat 4 spelers al een hele wedstrijd in de benen hadden van zaterdag met het eerste tegen ’t Gooi, een gehele fitte selectie van Den Helder, het was teveel… RC Eemland 2 verloor terecht van een zeer gedreven Den Helder. Even leek het er nog op dat Eemland zijn snelle spel gevonden had en kwam op voorsprong door een penalty en een try. Het mocht niet baten Den Helder was beter en duidelijk gretiger. Terechte opmerkingen achteraf waren dan ook dat we volgend seizoen alleen maar van dit soort wedstrijden gaan krijgen, rc Eemland 2 wees gewaarschuwd!

website DIOK:

DIOK2 verloor zondag, zowel wel verwacht, van The Hookers met 0-15. Toch een relatief goede prestatie van DIOK 2 aangezien The Hookers inmiddels koploper zijn in de 1e klasse! De DIOK/Gouda Colts speelden zondag tegen The Bassets Colts. Met een man minder en een gebroken been voor Alex Haasnoot (vliegende tackle die werd genegeerd door de scheidsrechter!) hebben de Colts het verlies tot 0-5 beperkt weten te houden!

Jurgen Ribbens in BN De Stem:

Breda spartelt tegen, maar verzuipt toch

RUGBY – In de eerste klasse van het rugby verloor degradant Breda gistermiddag ook zijn voorlaatste wedstrijd van het seizoen.

DSR-C, nog kansrijk voor het halen van promotieduels, was met 7-45 te sterk.

Het was voor beide teams een zware wedstrijd, op een veld dat naar het einde van de wedstrijd toe veranderde in een modderpoel. Opvallend was dat interim-coach Cyril Breinburg het opnam tegen het team van zijn vader Just. “We hebben al enkele keren tegenover elkaar gestaan. Tot op heden verloor ik slechts één keer van hem, laten we hopen dat het na vandaag nog zo is”, aldus Cyril Breinburg vooraf.

Ondanks het krachtsverschil werd Breda geen moment overlopen. Vond ook speler Job van de Broek: “We hebben aardig meegedaan. Twee weken geleden hebben we de koppen bij elkaar gestoken en gesproken over wat we dit seizoen en volgend seizoen willen bereiken.”

De bezoekers liepen in de eerste helft uit naar 0-28. Na rust kwam Breda tot scoren door een try van Berend Geurtsen, geconverteerd door Breinburg. RUGBY

Bekaro sluipt langzaam richting de top

Nog maar enkele weken terug vocht rugby-derdeklasser Bekaro tegen degradatie.

Na een indrukwekkende serie klopt het nu aan bij de top. Gisteren ging de nummer drie in de stand, The Hookers, kansloos onderuit op het veld van de Roosendalers, 32-3.

De zege kwam al in de eerste helft tot stand. Middels try’s van Michel Groenenberg, Ralf van Es en Wesley Willekens kwam de thuisclub op 15-0, voordat de bezoekers een penaltykick benutten. De laatste try werd op slag van gedrukt door Groenenberg, Tim Engelander benutte de conversie: 22-3.

Ook in de tweede helft bleef Bekaro, onder aanvoering van de uitblinkende Tim Breugelmans, veel sterker. Door try’s van Koenraad Mens en Quintin Storer liep de thuisclub makkelijk uit naar de ruime 32-3-zege. Teammanager Berry van Duuren: “We waren op alle fronten beter. Ik ben echter vooral blij dat we in de breedte gegroeid zijn. We kunnen tegenwoordig in geval van blessures makkelijk schuiven binnen het team zonder verzwakt te raken.” RUGBY

Haagsche website:

RSRC vs HRC 3

Rotterdamse Studenten uit; altijd lastig. Zeker met zoveel regen in het open veld aan het Toepad. De heren van HRC3 lopen warm als de Old Bears en LSRG de 2de helft spelen. De Hagenaren krijgen niet veel van de wedstrijd mee omdat de focus op de komende 80 minuten is.

Iedereen staat op scherp als de kickoff wordt genomen. Met een koude wind in het gezicht en stromende regen die soms iets afzwakt komt HRC3 al snel op achterstand door een penalty kick van RSRC. HRC liet zich niet uit de zijn doen brengen en wist terug te vechten met een try en de conversie. De voorsprong was van korte duur, maar in de eerste helft was het over en weer en beide teams konden de overwinning proeven.

In de tweede helft echte bleken de Rotterdammers warm gelopen te zijn en waren ze iets beter. Mooie drives van de voorwaartsen en soepele bewegingen in de lijn konden hier niets aan doen. Zelfs nieuw bloed in de vorm van wissels bracht HRC3 niet de impuls om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Op deze grijze dag konden we helaas geen lichtpuntje vinden. Of toch…? Bij afloop hoorden we dat HRC2 in Middelburg kampioen was geworden, reden genoeg om aan de 3de helft te beginnen. Volgende week Bekaro thuis en HRC3 rekent op jullie support!

wedstrijdverslag HRC 2 tegen Oemoemenoe

Een zeer spannende wedstrijd met veel emotie. Tot het laatste fluitsignaal werd er hard gevochten, omdat het de kampioenswedstrijd was. Oemoemenoe gaf zich niet gewonnen, want dit was de laatste kans voor hun om ook kampioen te kunnen worden.

Jongens fantastisch gespeeld ook omdat jullie ongeslagen kampioen zijn geworden. Chapeau.

De winnende try werd gescoord door Jonathan.

Het kampioensfeest wordt later deze maand gevierd na een thuiswedstrijd. Aankondiging via de site en facebook.

Het team bedankt het bestuur en MNFCel Slootweg voor het organiseren van de bus, zodoende kon de derde helft heel gezellig beginnen in Zeeland en eindigen in de stad.

website Groningen:

Wedstrijdverslag 27-02-2011 | PWP2 – RCG3/Fea

Vrijdag volgens de sportplanner 11 spelers van Groningen beschikbaar en dat is mooi want Heerenveen zit momenteel niet dik in de spelers. Zaterdag en zelfs zondagochtend helaas toch nog enkele spelers die zich afmelden waarbij sommigen een echte reden hebben maar sommigen ook niet.

We vertrokken dus uiteindelijk met zes spelers en Janroelf die als geblesseerde zich wel met zijn maten verbonden voelt.

In Deventer kwamen we vier Friezen tegen en middels overleg ook nog vier koekhappers. Met 14 tegen 15 begonnen en een mooie pot gespeeld helaas moesten we een speler afstaan aan Heerenveen 1 en later viel er ook nog een Deventer speler uit. De tweede helft gevochten als leeuwen en met 12 tegen 15 aardig weerwoord gegeven, zelf scoren zat er niet in maar uiteindelijk bleef de schade tot 30-0 beperkt.

Na de wedstrijd nog een leuke afsluiter: In het clubhuis was Leo van Herwijnen aanwezig en als erelid van de bond nog steeds actief. Hij bood mij als voorzitter van Groningen nog enkele herinneringen aan Koos Kuiper en Bert de Boer aan, deze papieren staan binnenkort op onze site. Groningenspelers als Marten en Henk de Vries staan Leo nog in het geheugen gegrift, hoorde dus nog enkele leuke anekdotes. Ook bespraken we nog even het damesteam uit vervlogen dagen en ons tijdperk bij Be Quick.

GP

PS de herinneringen van Leo v Herwijnen staan op de prikbord pagina van de site, hier

Waldnet.nl:

Overwinning Rugby Club Drachten

Drachten had zondag het rugbyteam Phoenix uit Delftzijl op bezoek. Wederom een zeer belangrijke wedstrijd voor Rugby Club Drachten, die de punten hard nodig zijn. Drachten begon gemotiveerd aan de wedstrijd omdat het al 2 weken goed presteert. En wilde zich daaraan vast houden en de wedstrijd winnend afsluiten.

Drachten begon fel aan de wedstrijd waar het vrijwel direct de tegenstander terug zette op eigen helft. Al snel kwamen de eerste punten op het bord dmv een panaltykick. 3-0. Drachten bleef druk zetten en dat resulteerde in een try door Jannes van der Velde. 8-0.

Even later was het Rick Wisse-Nijssen die handig de bal gecontroleerd in het try gebied plaatste door een kick en het vervolgens zelf afrondde. In de 2de helft werden de Drachsters ook zelf onder druk gezet maar door een goede doorbraak werd de verdediging van Phoenix goed uitgespeeld en Jesper de Haan die het afmaakte.

Eindstand: 20-0

website Zwolle:

RC Zwolle houdt competitie spannend!

Geschreven door Stefan Beroeatwarin

Na een weekend geen rugby stond vandaag de belangrijke wedstrijd tegen de nummer 3 van de competitie op het progamma, Groningen 2. Dit seizoen wist Groningen in Zwolle te winnen en had ook al een winst op zak tegen de nummer 1 Deventer. Zwolle begon de wedstrijd zoals het weer ook was in Groningen koud en bibberig. Groningen daarintegen begon fel en geconcentreerd. Groningen was dan ook het eerste half uur sterker dan Zwolle. Ze wisten zelfs middels een benutte penaltykick de eerste cijfers op het scorebord te zetten. Zwolle speelde slordig en zowel rucks als scrums werden verloren. Groningen kon na enkele penalty’s ook de eerste try drukken die letterlijk en figuurlijk werd ingevlogen door hun 2e center.

Zwolle werd door captain Arjan Scheve wakker gepraat en Zwolle moest een tandje bijzetten want er werd slordig en niet gefocust gespeeld. Koppen omhoog en knallen!!

Dit resulteerde dan ook in een gefocust Zwolle die kort voor het einde van de eerste helft de eerste try voor Zwolle kon drukken. 2e center Ian Mol wist na een snel genomen penalty langs de verdediging van Groningen te sprinten en kon daardoor zijn try drukken.

De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde, Zwolle had de overhand en speelde fel en snel rugby. Na een goede line-out werd er door Zwolle een sterke rolling maul opgezet dat resulteerde in de tweede try van Zwolle gemaakt door captain Arjan Scheve. Zwolle domineerde in de scrum en de rucks en kon daardoor de bal beter presenteren voor de driekwart lijn en de support lopende voorwaartsen. Na een mooie break wist prop Jos Ottens vanaf de middellijn een sprint te trekken naar de tryline en daar zijn try te drukken en wist onderweg enkele driekwarters van Groningen het nakijken te geven. Groningen probeerde nog aanvallen op te zetten maar kwam niet ver want ook verdedigend stond Zwolle goed. Zwolle zette wederom de aanval in en 2e center Ian Mol wist met een mooie rush door de verdediging van Groningen te komen om daarna zijn tweede try te drukken. De conversie werd benut door fullback Bart van Maurik . Zwolle wist nog een try te drukken na een snelgenomen penaltykick die werd afgemaakt door Bart van Rooijen na een mooie combinatie met broer en tevens flyhalf Daan van Rooijen.

Eindstand 31-10

Zwolle heeft een goede pot rugby gespeeld en toonde veerkracht door een achterstand om te buigen in winst. Zwolle speelde gedisciplineerd en positief rugby en kan van hieruit kijken naar de topper van het seizoen.

Volgende week zondag staat die op het progamma DE wedstrijd van het seizoen tegen de nummer 1 Deventer. Nacompetitie is veiliggesteld maar wat is nacompetitie als je gewoon nog kampioen kan worden? Winnen we zondag dan is het kampioenschap dichtbij. Dus heren(zowel het 1e als het 2e ) laten we deze week weer massaal trainen en ons opmaken voor een spannende ontknoping van de competitie. Zie jullie op de training!

Quote van de dag: “Het was koud, maar de overwinning voelde aan als het bevredigend plassen in je broek als je geen plee meer kunt vinden en het je niet meer kan schelen……”.

Heren 2 moedig ten onder tegen koploper

Geschreven door Jaap Fris

Op zondag 27 februari stond voor heren 2 de uitwedstrijd tegen RC Dragons uit Hengelo op het programma. De Dragons zijn de koplopers in de vierde klasse en een goede kanshebber voor de eindzege. Ondanks de sterke thuiswedstrijd nog in onze kop, wisten we dat het een lastige partij ging worden in Hengelo.

In Twente aangekomen en na een warme bak koffie, hebben de heren zich in het tenue gehesen. De sfeer zat er al goed in en na een geconcentreerde warming up, was het zaak om het de Dragons zo moeilijk mogelijk te maken. Al snel bleek dat Hengelo snel was, maar ook dat ze door het natte weer slordige foutjes maakten. Dat zorgde voor een rommelige eerste tien minuten. Helaas lieten we aan Zwolse kant ook wat steekjes vallen, waardoor de eerste try door de Dragons gedrukt kon worden.

In die eerste helft kregen we er nog wat om onze oren, maar positief was dat we elkaar op bleven peppen om het niet met al te grote cijfers weg te geven. De koppies bleven omhoog en Zwolle bleef er voor gaan.

In de tweede helft veroorzaakte Hengelo vaker een penalty tegen, waardoor Zwolle een aantal keer in de 22 van de Dragons kwam. De dreiging was helaas van korte duur en echt heel gevaarlijk werd het niet voor de tukkers. Uiteindelijk werd zichtbaar wat voor effect de omstandigheden hadden op de Zwolse macht. Vermoeidheid begon parten te spelen en er werd gesnakt naar het eindsignaal.

Eindstand: 54-0.

Ondanks de eindstand kan Zwolle terugkijken op een felle en faire knokpartij. Volgende week de derby tegen de Pickwick Players. Laten we deze week met heel heren 2 op het veld staan om te trainen. Meld je aan op mysportsplanner zodat we met een compleet team de battle aangaan. En daarna heren 1 support kunnen leveren!

website Tovaal:

Ook de nummer 3 in de ranglijst verslagen

Tovaal zette meteen vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Van Gorp druk op de Eindhovense studenten. In de 6e minuut resulteerde dat al in de openingstry van Marijn Riemens. Daarna behield de thuisclub het initiatief, maar door een groot aantal knock-ons werden veel kansen om zeep geholpen en halverwege de eerste helft kwamen de gasten na balverlies van Tovaal zelfs op een 5 – 7 voorsprong.

Ook het tackelwerk zag er bij die try niet erg indrukwekkend uit.De instormende Koen Spaas bracht zijn team kort daarna op aangeven van Marijn Riemens weer met 12 – 7 aan de leiding en na een goede actie van Bert Bakker en Peter van Stee voerde Arnoud Wouters de score verder op tot 17 – 7. Na opnieuw zwak verdedigen in de Goese defensie kwam Elephants vijf minuten voor rust toch weer terug tot 17 – 14. Geen geruststellende marge en de thuisclub zette alles op alles om al voor rust met het windvoordeel het bonuspunt binnen te slepen. Dat lukte, want in de extra tijd van de eerste helft bracht Eus van Dijk Tovaal met zijn eerste try in achtentachtig duels op een 22 – 14 voorsprong. Na rust hield Tovaal ondanks de tegenwind het initiatief, maar het duurde tot vijf minuten voor het einde voor aanvoerder Maurice Boelhouwers het duel definitief besliste. Eindstand: 27 – 14.

Deze week worden er nog foto’s geplaatst gemaakt door Martien Lodder.

website Delft:

RC Delft 1 vs Rotterdamse RC 1

Written by Taakstraf

Zaterdagavond, een Brabantse dichter staat op het podium onzin uit te kramen over een oorlogsheld die op de foto toevallig achteraan staat.

Johnny Cash is na zijn dood nog niet helemaal vergeten bewijst de coverband die zijn oeuvre op 80 procent van de bedoelde snelheid ten gehore brengt. Bij de backstage ingang staat een jongen met een hoed en een veer: ‘Ik ben Sue en ik hoor bij de band.’ Via het podium betreed hij de zaal, gaat naar de garderobe om zijn jas op te hangen. “Val ik teveel op met mijn hoed?”, vraagt Sue zich af. Een hand op zijn schouder vraagt hem vriendelijk het pand te verlaten. De manager van de outlaw tribute band had hem door. Er zit geen Sue in de band. Zijn ze dan toch alles waar Cash voor stond vergeten? Het Brabantse accent tussen de nummers toe maakt in ieder geval weinig goed…

Sue had iets recht te zetten met zijn vader. RC Delft had iets recht te zetten met van alles, vooral met zichzelf. Nog drie wedstrijden te gaan. Er zou alleen gewonnen worden als we dit ook echt wilden. Niets gaat vanzelf, ook niet in de tweede klasse. Misschien wel de les van dit seizoen.

Regen en modder deze zondag en een Rotterdam dat vooral moest verdedigen en liet zien dat zij hier het hele seizoen op hebben mogen oefenen. Delft ging aan de slag en legde de tegenstander vooral haar tempo en spel op. Er was rust aan de Delftse kant. Waar schakelspelers in het contact gingen losten de voorwaartsen het rustig even op tot de aanvalslinie weer in positie stond. Langzaam maar zeker werd de voorsprong uitgebouwd en het weer was de enige factor die een grotere score voorkwam. De scheidsrechter raakte door de rust in het spel ook niet al te veel in de stress en rare beslissingen bleven deze zondag beperkt tot een gedwongen captain wissel.

Nog twee wedstrijden te gaan. Als we op deze voet verder gaan lijkt het er op dat we toch weer een stapje verder zijn gekomen dit seizoen. Kunnen we volgend seizoen de andere verliesparijten goedmaken!

website Alkmaar:

Alkmaarse Rugby Club niet overtuigend langs Groningen.

De Alkmaarse Rugby Club won weliswaar met 22-30 van de Rugby Club Groningen na een ruststand van 10-10, maar een overtuigende zege was het niet.Er werd van beide kanten erg chaotisch gespeeld. In de beginfase werden over en weer een paar blunders gemaakt maar geen van beide partijen konden deze fouten in punten omzetten,hoewel het weinig scheelde. De thuisclub kon de eerste punten op het scorebord zetten toen de Groningse nummer 8 Boris Brink door wist te breken en een try in de hoek van het veld scoorde waarmee hij zijn team aan een 5-0 voorsprong Hielp. De vreugde was voor Groningen echter van korte duur want de Alkmaarse prop Nanko Molenaar wist met een lange sprint langs de zijlijn door te breken en wist met de gelijkmakende try 5-5 te scoren.

Even later werd de mooiste try van de wedstrijd gescoord toen Alkmaar een line-out won. Nanko Molenaar brak door over de blinde kant en wist in de tackle de bal door te spelen naar hooker Pook van Berkel die de aanval met een try afrondde en Alkmaar aan een 5-10 voorsprong hielp. Vlak voor de rust ging center Mickey Verhofstad gruwelijk in de fout toen hij bij een aanval de bal recht in de handen schoot van zijn tegenstander Sam Brouwer van Groningen die ongehinderd door kon lopen nar de goal-lijn en de ruststand 10-10 kon laten aantekenen. Deze actie leverde hem na de wedstrijd een speciale prijs op die werd toegekend door de trainer en zijn vader Bernd Verhofstad. De 2e helft was al ruim een kwartier aan de gang voordat Alkmaar wist door te breken toen Bernd Verhofstad doorbrak en een try in de hoek van het veld scoorde. Zijn zoon Mickey Verhofstad wist even later met de 4e try het bonuspunt binnen te halen na een gelukkige balwinst. Maar Groningen wist terug te komen.Na weer een blunder van Alkmaar kon Groninger Boris Brink via een geconverteerde try terug komen tot 17-20. Het werd nu echt spannend,maar een kwartier later leek Rick Schröder de spanning te breken toen hij na een 5 yards scrum met een try 17-25 liet aantekenen. De vreugde was echter van korte duur want via een try van Sam Brouwer van Groningen kwamen zij weer terug naar 22-25. In de laatste minuut van de wedstrijd besliste de Alkmaarse prop Jeroen Neeven de wedstrijd toen hij met zijn try na een push over maul de eindstand bepaalde op 22-30.

website Greate Pier:

Kampioenskandidaat RC Emmen heeft zwaar weer tegen RC Greate Pier

De omstandigheden waren perfect: een dun laagje sneeuw op het veld, een gemotiveerde tegenstander en enthousiaste supporters.

Kampioenskandidaat RC Emmen heeft zwaar weer tegen RC Greate Pier

Rugbyclub Greate Pier heeft afgelopen zondag kampioenskandidaat RC Emmen een lastige dag bezorgd. De omstandigheden waren perfect: een dun laagje sneeuw op het veld, een gemotiveerde tegenstander en enthousiaste supporters.

De heren van Pier begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd en wonnen de meeste scrums en rucks. Goed samenspel van RC Greate Pier zorgde ervoor dat Jelmer Mourik de score opende met een try. De lastige conversie, tegen de sneeuw in, werd benut door Hugo Werkman (07 – 00). De ervaring van RC Emmen en snel lijnspel zorgde ervoor dat de score bij rust op 07 – 07 kwam.

Na de rust zorgden enkele tactische omzettingen bij RC Emmen ervoor dat Pier het scherpe spel niet kon vasthouden. Door goed gebruik te maken van hun sterke lijn wist RC Emmen een aantal keer te scoren en bracht de eindstand op 07 – 40.

Goed nieuws voor RC Greate Pier was een aantal spelers weer hun eerste minuten maakten. Ebo Pietersen liet met een aantal harde tackles zien weer helemaal terug te zijn en ook prop Arthur Verlaan stond weer ouderwets tegenstanders neer te halen.

De captain van RC Emmen gaf na afloop aan zeer onder de indruk te zijn van de eerste helft, de vermoeidheid na de wedstrijd gaf aan hoe moeilijk RC Emmen het heeft gehad, een compliment dus aan RC Greate Pier!

website Wrotters:

Wrotters pakken draad niet op

Enschede – Terwijl degradatieconcurrent Drachten wel de winnende vorm terugkrijgt hebben de Wrotters in Enschede die draad niet op kunnen pakken. Nu wel weer eens compleet, met 4 wissels werd er met kleine cijfers (26-0) verloren, maar dus wel weer verloren.

Het door elkaar gehusselde team van de Wrotters maakten zelf de fouten in de eigen 22 meter gedeeltes, waar Enschede minstens 2x van profiteerde. Er werd weer goed gestreden, maar helaas kwamen de Groen Witte Gerdyksters weer niet tot scoren. En zonder trys kan er niet gewonnen worden.

Hierdoor staan de Wrotters nu 8 punten onder de nacompetitiestreep terwijl er maximaal 5 wedstrijdpunten te behalen zijn in een wedstrijd. Er zal daarom komende zondag tegen Groningen 2 gewonnen moeten worden, wil de laatste wedstrijd tegen Drachten geen formaliteit meer zijn.

nieuwsbrief Obelix:

Obelix doet goede zaken om lijfsbehoud in de tweede klasse zuid

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen het Rijswijkse te Werve op het programma. De heenwedstrijd leverde een moeizame overwinning op en Obelix was gewaarschuwd voor dit ervaren team.

De eerste 10 minuten onderstreepte dit nog eens door moeizaam rugby van beide kanten. Obelix kwam ongelukkig met 0-3 achter. De druk werd opgevoerd en de rest van de eerste helft speelde zich af in de helft van de tegenstander. Obelix mistte het vertrouwen in elkaar en kans op kans werd hierdoor verspeelt. Vlak voor rust werd dan toch de verdiende 3-3 door Daan Coumans binnengeschoten.

De tweede helft was Obelix de betere ploeg en Obelix scoorde via hun sterkste wapen dit seizoen: de drive van de voorwaartsen. Vaak is het onduidelijk wie de laatste hand aan de bal legt, maar vaak heeft Bos hier het sterkste neusje voor. Misschien ook nu weer. Ook de driekwarten begonnen elkaar deze wedstrijd weer te vinden. Door vele blessures moesten er de nodige aanpassingen worden gedaan. Naast vele missers, kwamen er een aantal mooie acties uit de verf met als hoogtepunt de uitgespeelde try van Machiel na een goede turn-over van de voorwaartsen. Niet veel later kon er nog een penalty worden toegevoegd en liep Obelix uit naar een 18-3 voorsprong.

De laatste 10 minuten kwam een zekere overwinning nog in gevaar door massaal concentratieverlies. In een tijdstraf van te Werve werd door Obelix overtreding op overtreding gemaakt welke uiteindelijk leidde tot een gele kaart en penalty-try in het nadeel van Obelix. Tot overmaat van ramp werd in de laatste minuut de fly-half van de tegenstander geen stro-breed in de weg gelegd en kon een simpele 2 tegen 1 situatie uitspelen. De conversie werd gemist en Obelix kon een nipte 18-15 overwinning gaan vieren. Ondanks dat concurrent PSV/RCE ook zijn wedstrijd won, is het afwenden van de nacompetitie weer een stap dichterbij voor Obelix.

weblog Gooi 3:

’t Gooi 3 – Nieuwegein (41-7)

Eric MotH

Vroeger, dat vind Paul zo’n mooi begin, vroeger wist je waar je aan toe was als je te laat kwam, was je de bierman en hadden we een bierman. Maar nu hebben we een bierman, die eigenlijk het hele seizoen bierman is. Dat is “Arjen Bierman de Jong”, die van de parenclub uit Muiderberg. Maar Arjen kwam ondanks deze erefunctie niet opdagen en hadden we geen bierman bij het verlaten van de kleedkamer. Ik vind echt dat de captain(s) deze oude en mooie traditie weer in ere moet herstellen, zoals het vroeger was. Kom je telaat, ben je Bierman. Ere-bierman, aanwezig zijn en je taak uitvoeren. Vroeger was dat goed geregeld.

De warming-up van ’t Gooi 3 komt rustig op gang, Nieuwegein loopt in ieder geval een stuk fanatieker te warminguppen. Das ook niet zo raar want ze hebben er zin in. Jonge knapen van wie we vorige keer een ongenadig pak slaag hebben gekregen. Uit met 10 man! Kansloos verloren met 73-0! Maar Jerker is weer terug na een lange blessure en stuurt de manschappen aan. Gedwee gaan we de patroontjes lopen, niet dat rare nekslingeren van Rob, zo vorige eeuw, maar patroontjes. De weersomstandigheden zijn perfect voor een ouwemannenpotje rugby. Regen en veel wind, rottig voor de lange kicks, geen lange ballen pasen, maar lekker compact houden. Het veld is drassig en sompig, lastig voor de snelle mannen van Nieuwegein.

Alle lolbroekerij is in een keer weg als Jerker ons in peptalk-kring sommeert. “Focus, de wedstrijd is begonnen en we zijn hier om te winnen! In de eerste 10 minuten gaan er snoeihaard tegenaan. Hard in de voorwaartsen en druk zetten met de backs, heel compact ouderwets rugby spelen FOCUS!” Niemand sputtert, grapt of twijfelt aan de woorden van Jerker. Een goeie team-yel.

Deze keer zijn gelukkig met 22 man en de tegenstander heeft eerste-rijer tekort.. We lenen om tactische reden JW van B. uit, zij ook blij!. De kick-off is voor Nieuwegein, wind tegen en we spelen van het clubhuis af, perfecte tos. De tweede helft is nu al voor ons.

Zoals de opdracht was gaat er meteen flink de beuk in en scoort Arlo binnen 7 minuten de eerste try. Dit potje gaan we niet meer verliezen. We hebben een dijk van een opstelling en nog dikke troeven achter de hand voor de tweede helft. Fred van Verseveld krijgt een paar mooie kansen om te scoren., maar de bal is te glibberig. We domineren de wedstrijd, het spel van de voorwaartsen, Sybren, Paul, Peter, Wouter klatsen er keer op keer in. Een paar mooie driving mauls gehad.

Alleen Jerker loopt wat te pruttelen dat hij de ballen zo hoog en laag als stand-off krijgt.., dat was de wind. Maar hij vangt ze steeds wel en speelt Imed, Arlo, Berend en Mark iedere keer goed aan. Het was een feestje voor de backs. Ik zag zelfs leuke patronen. Er was deze keer goede follow-up, het hele team ging er achteraan. Geen nakijkrugby zoals vorige week, oh kijk wat ik een goeie bal heb gegeven, ben benieuwd wat ze ermee doen . Onze line-out liep goed, rechte ballen en ze werden gevangen. Volgens mij niet één keer verloren. De scrum stond niet geweldig, maar de eerste rij van Nieuwegein kon er niks mee.

In de tweede helft komen de pelletjes, Marco en Rob erbij, samen met Martijn en Charley. Nog meer druk op Nieuwegein. De” nieuwegeinse”jonkies weten eigenlijk niet goed waar ze het moeten zoeken. Bij hun waren vooral twee zware voorwaartsen gevaarlijk en de scrumhalf.

De reff. heeft de wedstrijd voortreffelijk geleid, fair, af en toe wat tekst en uitleg. Wat coaching naar zijn eigen mensen van Nieuwegein, maar dat was wel charmant? Een try van Martijn werd afgekeurd, truck&trailer zei de reff. De flanker staat voor de nr.8 met de bal? Liep ernaast en niets gezien, maar geen issue bij deze prettige reff. JW van B speelt in de deze helft inmiddels weer bij ons en heeft weer een bijzondere actie. Loopt bij ontvangen van de bal 10 meter terug met grote vraagtekens in zijn ogen, wat nu?

Door een tackle-fout nog wel een try met conversie tegen, Nieuwegein gelooft er weer in maar er zijn nog 5 minuten te spelen. Beetje opportunistisch dus. Ook de laatste try was van Arlo en we sloten we af met 41 – 7. Verdiend gewonnen, leuke pot iedereen stervenskoud.

Noemenswaardig zijn toch wel de hippe nieuwe gele schoentjes van Jerker, zie de foto. Moet je ook durf voor hebben, toch?.

De vraag rijst steeds vaker: waarom liggen onze shirts niet klaar zoals bij het tweede, eerste, en zelfs bij de colts? En waarom zijn onze shirts zo verouderd en als set incompleet? Zijn we daarom het putje van de club? Mogelijk een vraag aan het bestuur.

De derde helft is gezellig, het tweede speelt ook thuis en staat inmiddels op het veld.. Man of the Match zou voor mij toch wel Sybren zijn, voor de enorme inzet en het inbeuken. Wouter bedankt de tegenstander en de reff. Ik kon weer eens geen song bedenken en val terug op iets wat ik eigenlijk maar half weet en vooral niet kan. “we are men, we are warriors!” Sorry Paul.

Mark Hamel heeft de biermantaak op zich genomen, waarvoor dank.

Schotland-Ierland op het grote scherm, de open haard brand niet en er gaan wat jugjes in de ronde..

Spelers:

1. Jeroen Beishuizen

2. Jan-Willem van Oldeneel

3. Peter Dencher

4. Sybren van der Meulen

5. Martijn Heijning

6. Wouter de Groot

7. Paul Dorrestijn

8. Hans Hentzepeter

9. Nico Aparicio

10. Mark Hamel

11. Robbert Jacobs

12. Rob Pel

13. Marco Pel

14. Eric Luteijn

15. Jerker Grader

16. Imed Larguèche

17. Arlo Vlaar

18. Berend de Jong

19. Fred van Verseveld

20. Mark Tusveld

21. Charley dekker

22. Rob Houba

website Bassets:

RC The Bassets 1 – RC Waterland

Uitslag: 12-17

The Bassets hadden tijd te kort

Nadat de rugbyers van The Bassets vorige week hun koppositie verloren aan hun concurrent en zo het kampioenschap niet meer in eigen hand hadden, konden zij frank en vrij aan de wedstrijd tegen Waterland uit Purmerend beginnen. Dit leek bevrijdend te werken. Een eventueel kampioenschap hing als een zwaard van Damocles boven de ploeg die nu alle schroom van zich af hadden gegooid en zo vol enthousiasme en spelvreugde de wedstrijd instapte. De 1e helft speelde zich voornamelijk rond de middenlijn af. Lang leek het er op dat de stand 0-0 bleef, maar opslag van rust was het Martijn vd Zon die voor The Bassets met een fraaie try de 1e punten op het scorebord zette. Met de conversie van Tomas Archer, 7-0. Zo gingen de teams de rust in.

In de 2e helft gooide de mannen uit Purmerend het over een andere boeg en namen door 2 try’s + conversies en een benutte penalty de voorsprong, 7-17. The Bassets kregen aansluiting met een try, 12-17, maar de tijd was te kort om de winstpartij naar zich toe te trekken. Volgende week wordt de laatste competitiewedstrijd gespeeld tegen Sparta in Capelle aan de IJssel, K.O. 14.30 uur.

Groet///Rob

Rugbynieuws.nl:

Bij The Bassets kampioenschap uit zicht, spelvreugde terug

De rugbyers van The Bassets uit Sassenheim verloren vorige week hun koppositie in de landelijke zondagsklasse. Hoe de kaarten er nu voor liggen is het kampioenschap niet meer in eigen hand, dus even was daar de teleurstelling bij de spelers en supportersschaar. De teleurstelling was er maar even en maakte plaats voor de realiteit. Een kampioenschap zou een automatische stap naar de landelijke zaterdagklasse betekenen dat niveau is hoger en zwaarder en of het talentvolle jonge Bassets team daar in kan haken is koffiedik kijken en of de selectie daar breed genoeg voor is valt ook te bezien. The Bassets blijven verstandig met “4 poten” op de grond staan. Ze hebben genoeg clubs de revue zien passeren die hun Waterloo in de zaterdagklasse vonden en nu weggeëbd zijn in een regionale klasse.

The Bassets weten maar al te goed dat spelers het maximale uit hun carrière willen en moeten halen, maar niet ten koste van alles. Spelersvreugde moer er altijd zijn, zonder dat is iedere wedstrijd bij voorbaat al verloren en met een verloren wedstrijd verdwijnt mondjes maat ook de spelvreugde en kan een goede club als The Bassets als een kaartenhuis in een vallen. Dit terwijl de jeugdopleiding op volle toeren draait en er zich op dit moment talenten zich ontwikkelen waar The Bassets in de nabije toekomst veel profijt van zullen krijgen.

Het vlaggenschip van The Bassets kijkt nu al terug op een geslaagd seizoen, alwaar voor het 3e jaar op rij de nacompetitie wordt behaald, dat is al een prestatie op zich. Zij kunnen zich dan gaan opmaken voor een treffen tegen een ploeg uit de zaterdagklasse om zo alsnog een eventuele rechtstreekse promotie af te dwingen. Die clubs kijken al met argusogen naar dit treffen met de ploeg uit Sassenheim, want uit de 2 vorige edities van deze wedstrijden redden de Sassenheimers het net niet. De clubs (respectievelijk DSR-C uit Delft en AAC uit Amsterdam) die zich ten kosten van The Bassets handhaafden trokken het daaropvolgende seizoen aan een dood paard in de zaterdagklasse en degradeerde punt en roemloos. Niemand kan de uitslag van de nacompetitie voorspelen, sport is sport en de bal is rond, bij het rugby een ovaal en in de sport kan het balletje soms raar rollen, maar de spelvreugde is weer 100% terug.

Waterland in stromende regen langs the Bassets

In de stromende regen en met een temperatuur van 4 graden boven nul stond afgelopen weekend de zware pot uit bij the Bassets op het programma voor het eerste team van RC Waterland.

Op 10 oktober werd er thuis nog verloren van de mannen uit Sassenheim en op dit moment staan the Bassets op een tweede plaats en zijn nog volop in de strijd om de titel van de landelijke 1e klasse. Waterland wilde na de ongelukkige uitnederlaag bij de mannen van ARC (18-17) wat goedmaken, het resulteerde in een mooie, spannende pot rugby waarin Waterland aan het langste eind trok en verdiend met 12-17 wist te winnen na een ruststand van 7-0.

Waterland reisde met 16 man af naar Sassenheim; Rolf Veltman, Rob Laan en Ollie Stone zijn nog steeds geblesseerd maar reisden mee voor support. Peter Romp was wel weer van de partij; na een schorsing en een elleboogblessure speelde hij weer zijn eerste wedstrijd mee met Waterland.

De voorwaartsen van Waterland begonnen fel aan de eerste helft en wisten de scrum van the Bassets constant onder druk te houden en zo veel ballen te veroveren. The Bassets, bekend om hun snelle driekwarten probeerden via de buitenkanten aan te vallen maar door de slechte speelomstandigheden en goed verdedigend werk van Waterland kwamen ze er niet door. De eerste 40 minuten waren spannend met spel dat over en weer ging. Uiteindelijk moest Waterland in de 40e minuut toch een try incasseren na een mooi uitgespeelde aanval van the Bassets, de conversie was raak en zo gingen de mannen uit Purmerend met een 7-0 achterstand de rust in.

Van paniek was echter geen sprake, Waterland had speelde gedisciplineerd en goed. Hierdoor konden ze vol vertrouwen aan de tweede helft beginnen.

Tony Huijzer (scrumhalf) en Andrej Aleksandrovs (fullback) wisselden van positie bij aanvang van de tweede 40 minuten.

Waterland had na de rust het betere van het spel, de voorwaartsen wonnen veel ballen in de line outs en scrums en probeerden kort langs de rucks aan te vallen. Dit resulteerde in de 62e minuut in een mooie try van Dennis Bus, de conversie werd raak geschoten door Andrej Aleksandrovs. Erik Veltman werd nog gewisseld voor Sander Romp, die op de wing positie kwam te spelen. Waterland ging verder met waar ze mee bezig waren en kwamen 3 minuten later weer tot scoren; Peter Romp kon na een sterke run offloaden op Lotar Abma die het trygebied in kon duiken en hiermee nam Waterland de voorsprong over. De moeilijke conversie op enkele meters van de zijlijn werd knap raak geschoten door Rob Konijn; 7-14 voorsprong RC Waterland. Toen de mannen van Waterland 10 minuten later een penalty kregen in het 22-meter gebied van de tegenstander mocht Andrej Aleksandrovs het nogmaals proberen en verzilverde de 3 punten die betekenden dat waterland leidde met een stand van 7-17. Weer in de laatste minuut wisten de mannen van the Bassets tot scoren te komen na een break langs de zijlijn, na de gemiste conversie werd er afgefloten en stapte Waterland met een eindstand van 12-17 als winnaar van het veld, een knappe prestatie die betekend dat deelname aan de nacompetitie uitgesloten is.

Er staan nog 2 wedstrijden voor Waterland-1 op het programma: a.s. woensdag de inhaalwedstrijd tegen Amstelveen en 6 maart staat de laatste (thuis)wedstrijd van de competitie op het programma tegen de Delftse studenten.

Hoogste podium eindelijk een feit voor Hoekse rugbyers

Er zijn vele jaren voor nodig geweest en vele heldhaftige mannen hebben het groen/oranje gedragen, maar na al deze dappere daden en jaren verder zijn de Hoekse rugbyers erin geslaagd om het hoogst haalbare niveau in Nederland te bereiken, de Ereklasse! Een goede jeugdopleiding, doorzettingsvermogen van oudere spelers, een ambitieuze visie van het bestuur en niet te vergeten een toptrainer zijn uiteindelijk de sleutel tot dit succes geworden.

Rugbyclub the Hookers schaart zich nu bij de beste 10 teams van Nederland en mag volgend seizoen klinkende namen als Castricum, HRC, ‘t Gooi en Hilversum verwelkomen.

Ongekend voor een club die zich 4 jaar geleden nauwelijks wist te handhaven in de Eerste klasse.

De metamorfose was indrukwekkend en nieuwe gezichten versterkte het team de afgelopen twee jaar ongekend snel. Alle nieuwe spelers hadden binnen afzienbare tijd een Hookers hart en werden meegezogen in de succesvolle Hookersformule.

Ook trainer Silvester Ramaker had ondanks een traditioneel moeizame winterstop absoluut het gevoel dat het met deze ploeg wel snor ging zitten en de stap richting Ereklasse binnen handbereik was.

De wedstrijd tegen de reservemacht van DIOK deed er nog wel ter degen om; zij waren immers debet aan één van de twee verliespartijen die de Hoekse hoofdmacht moest incasseren dit seizoen.

Voor het uiterst loyale thuispubliek wilde de Hookers echter geen steken laten vallen.

Trainer Ramaker trommelde 23 man op de been en nam hiermee geen enkel risico deze wedstrijd uit handen te geven. Een moeizame wedstrijd, die the Hookers veelal aan zichzelf te danken hadden, was het resultaat, maar de mannen uit de kuststreek hadden van begin tot eind de regie in handen.

Ervaren als de rugbyers van DIOK zijn hielden ze de schade beperkt, 15-0 was de einduitslag.

Het kampioenschap was binnen handbereik en het lag er alleen nog aan wat de directe concurrent Bassets zouden doen. Na berichten dat zij gewonnen hadden, kwam dan uiteindelijk de stand op de website te staan: Bassets 12 Waterland 17!

Ongelovig keken spelers elkaar aan en kwam langzaam het besef dat dit het kampioenschap betekende voor de Hoekse rugbyclub.

Een ongekend feest brak los en zelfs jongens die naar huis waren gegaan kwamen allemaal terug om dit historische feit te vieren!! Bij hoofdsponsor Royal werd het allemaal nog eens dunnetjes overgedaan en feestte de Hoekse ijzervreters tot middernacht door!

Volgende week is de officiële huldiging na de laatste wedstrijd tegen de Utrechtse studenten en zal wederom de dag in het teken staan van feestelijkheden!

De Hoekse formatie schrijft clubhistorie, maar ook historie voor Hoek van Holland!!

Voorzitter Marius Troost zei emotioneel dat als ze dit in 1974 tegen hem gezegd hadden, hij het nooit had geloofd! Een droom komt uit………voor jong en oud, want rugbyers vergeten elkaar nooit en het respect gaat ver in deze sport

Back To Top