skip to Main Content

Op de bondswebsite een berichtje dat de Play Offs om het landskampioenschap bekend zijn.

Oftewel:

“Play Offs Ereklasse Dames en Heren bekend

Nu bij zowel de Heren als Dames de competitie is afgelopen zullen de Play Offs gaan beginnen. De bovenste vier teams zullen in kruisfinales gaan uitmaken wie er op zaterdag 2 april 2011 mag melden op het Nationaal Rugby Centrum in Amsterdam om daar de finale van het Nederlands Kampioenschap te spelen.”

Belangrijk zijn natuurlijk eigenlijk alleen de halve finales bij de dames, waarover het volgende staat geschreven:

“Dames:

Bij de dames was AAC Rugby uit Amsterdam al zeker van een plaats in de kruisfinale. Ondanks de grote afstand met de nummer 5 bleef het voor RC Tilburg, RC the Bassets en RUS tot op het laatste moment spannend wat de volgorde van de nummers twee, drie en vier zou worden.

Bij de dames wordt er gespeeld volgens een best of 2 systeem. Hierin worden in de kruisfinales 2 wedstrijden gespeeld en zijn wedstrijdpunten in eerste instantie doorslaggevend. Is deze na 2 wedstrijden gelijk dan zal doelsaldo de finalist bepalen. Zijn zowel het aantal wedstrijdpunten als het doelsaldo gelijk dan wordt er twee keer tien minuten verlengt. Is er na de verlenging geen verschil in de eindscore, dan worden er penalty kicks genomen.”

De Play Offs zijn als volgt ingedeeld:

13 maart:

AAC Rugby uit bij RUS, scheidsrechter Clarke

Tilburg uit bij The Bassets, scheidsrechter Treur

16 maart:

AAC Rugby thuis tegen RUS, schiedsrechter Treur

Tilburg thuis tegen The Bassets, scheidsrechter Forsyth

Voor de goede orde ook even de info over het herengebeuren, waar AAC Rugby ook aanwezig zal zijn in de vorm van Thomas Muldoon als lijnrechter bij de heenwedstrijd tussen Hilversum & ’t Gooi en als scheidsrechter bij de terugwedstrijd tussen DIOK & The Dukes.

“Heren:

Bij de heren waren RC the Dukes uit Den Bosh, Rugby Club Hilversum uit Hilversum en Rugby Club ’t Gooi uit Naarden als zeker van een plek bij de beste vier. Op de laatste speeldag konden RC Eemland, de Haagsche RC en LRC Diok nog op de nummer vier positie eindigen. LRC Diok uit Leiden trok uiteindelijk aan het langste eind door op de laatste speeldag AAC Rugby uit Amsterdam met 66 – 15 te verslaan.

De play Offs bij de heren zullen worden gespeeld via het best of 3 systeem. Hierin worden 2 wedstrijden gespeeld, een derde beslissingswedstrijd is noodzakelijk als beide teams eenmaal hebben gewonnen of beide wedstrijden in een gelijk spel zijn geindigd.”

Deze Play offs zijn als volgt ingedeeld:

12 maart:

Dukes vs DIOK (Hoyer, Heuff & Veldhuizen)

Hilversum vs ’t Gooi (Zandvliet, Muldoon & Roling)

19 maart:

DIOK vs The Dukes (Muldoon, Zandvliet & Roling)

’t Gooi vs Hilversum (Hoyer, Wadey & Treur)”

Oh ja:

“De NRB wenst alle teams heel veel succes!”

Back To Top