skip to Main Content

Turven

Wat zie ik: de zon en 10 turven van Amsterdam! Ja, echt waar en niet alleen de zon. Dit zijn de bikkels: Aaron, Ben, Edward, Sam, Holdin, Tucker, Kiko, Ilja, Timo, Tim. Ons team mag dus Aaron, Ben, Holdin, Sam en Tim als spelers verwelkomen. Daar houdt het nog niet op we hebben ook een nieuwe coach erbij: Samuel (vader Kiko) en een scheidsrechter: Steve (vader van Edward en Sam). Dank.

De eerste wedstrijd spelen we een potje tegen ons zelf (5 tegen 5) dit omdat de Pink Panthers hebben afgezegd. De tweede gaat tegen onze partner RCH. Sam speelt zijn eerste wedstrijd en ja hoor, hij weet te scoren! We winnen met 7-3.

Wedstrijd 3 loopt minder al kan ik niet zeggen dat het ligt aan onze inzet. Van de scheidsrechter moet ik nog tegen de jongens zeggen dat we laag moeten tacklen en meer overspelen. Tucker laat zijn tackle kracht zien, Ilja weet meerdere keren te scoren en Sam weet zonder problemen de bal te ontfutselen van de grote jongens en er mee vandoor te gaan. Timo laat zijn ontembare energie zien.

Wedstrijd 4 is tegen de Bulldogs. De inzet van ons team wordt beloond met een overwinning 5-3. Jullie hebben er echt voor gewerkt. Waar de bal is zijn jullie. Al is het dan nog geen echt teamwerk het is wel jullie eerste wedstrijd samen. Dan kan je niet alles wensen.

Willem (vader Ilja)

TBM’s

Ondanks de dreigende wolken en wat spetters bij het uitzetten van de velden ’s ochtends vroeg bleef het droog. Op naar een fijne en sportieve rugby dag, met 14 teams aanwezig en iedereen lekker knus bij elkaar met 2x Turven, 2x Benjamin en 1x Mini velden allemaal aan de voorzijde van de AAC clubhuis – de NRB had het veld achter de AAC clubhuis in gebruik.

Omdat ik bezig was met het regelen van allerlei TBM zaken als organiserende club heb ik deze keer helaas geen Benjamin verslag. Wel een algemene impressie van de dag.

De dag begon met een mededeling dat de Pink Panthers geen Turven team heeft kunnen meenemen. Dan maar met 13 teams verder en snel onze Turven wedstrijd schema aanpassen. Wel erg fijn om te zien dat wij tegenwoordig, als iedereen op komt draven, een aparte AAC en RCH team voor zowel de Turven als Benjamins kunnen opstellen. Het gaat goed met onze jeugd!

De sportieve uitslagen van AAC/RCH waren:

Turven:
RCH 0 – 5 Eemland
AAC 7 – 3 RCH
AAC 3 – 5 Eemland
RCH 3 – 3 Bulldogs
AAC 5 – 3 Bulldogs

Benjamins:
AAC 4 – 6 Pink Panthers
RCH 2 – 4 Eemland
AAC 4 – 4 RCH
AAC 10 – 4 Bulldogs
RCH 1 – 7 Pink Panthers
AAC/RCH 5 – 1 Bulldogs

Mini’s

AAC/RCH 6 – 1 Pink Panthers
AAC/RCH 9 – 3 Bulldogs

Nieuwe AAC Turf Aaron sloot zich ’s ochtends vroeg aan bij de Benjamins en deed anderhalf wedstrijd mee voordat men het doorhad en hij naar de Turven werd gebracht. Je deed het erg goed Aaron, en ja, ik weet dat je liever bij de Benjamins was gebleven

Het kon niet uitblijven…. wij kregen een wolkbreuk over ons heen waar men U tegen zegt. Desondanks bleven wij rugbyen en was het na 5 minuten over. Aan alle ouders die heel snel de clubhuis hebben opgezocht: Jullie hebben wat mooie rugby momenten bij zowel de Benjamins als Mini’s gemist! Gelukkig kwamen jullie snel terug toen de regen ophield.

Oh jee, wat hoor ik daar… een Pink Panther Mini die zijn stuitbeentje heeft gebroken? Gelukkig, en volgens de opgeroepen medische help, blijk het “maar” een flink gekneusde stuitbeentje te zijn, ook al is zoiets pijnlijk genoeg. Sterkte er mee jongen man!

Ik heb veel leuke acties gezien bij de TBM wedstrijden, mooi support momenten, gewaagde tackles en fijne lange sprints. Volgens mij allemaal even spannend en spectaculair als Engeland – Frankrijk die tegelijk op de televisie in de AAC clubhuis te zien was.

TBM’s: Jullie deden het echt goed en iedereen genoot ten volste!

Groetjes en mijn dank aan iedereen die heeft bijgedragen om de TBM dag tot een goed geslaagd sportieve dag te maken,

Greg.

P.S. Video rapportage (met dank aan Wim, vader van AAC Mini Luuk) van de AAC/RCH Mini’s tegen The Bulldogs:

Back To Top