skip to Main Content

Greg in de nieuwsbrief:

AAC Turven klaar voor de aftrap – een beetje regen schikt ze niet af!

AAC Benjamins:

Waterland 3 – 1 AAC

1e Castricum 8 – 2 AAC

Alkmaar 3 – 5 AAC

Wij hebben het zwaar gehad sinds de winterstop. Veel afwezigen, zaterdagen waarbij wij met moeite een team bij elkaar kregen, soms wedstrijden gespeeld met maar 8 ipv een reguliere 9 mans Benjamin team. En dat zag je terug in ons spel. Wij mopperden op elkaar, speelden zonder alles te geven, gingen niet meer tackelen. En wat gebeurde er zaterdag? Een volwaardige team met zelfs 2 wisselspelers aanwezig, top! En wat bleek tijdens het spel? Wij hebben onszelf weer teruggevonden, elke wedstrijd werden wij beter.

De 1e wedstrijd moesten wij eerst even inkomen, helaas wist Waterland al een paar keer te scoren voordat wij helemaal wakker waren. Maar een snelle sprint naar de try line door Huseyin hielp enorm en ineens wisten wij het weer en gaven wij Waterland nauwelijks ruimte zodat zij niet meer goed in hun spel konden komen. Wij beseften ineens dat door te tackelen, als team te spelen en onze lijnen/posities aan te houden wij het veel beter doen als team.

Onze 2e wedstrijd zou moeilijk worden, dat wisten wij. Wij waren ingeloot om tegen het 1e team van CAS te spelen, een echt top team! Maar wij zijn nergens bang voor, dus gingen wij de strijd aan. Wij verraste Castricum met onze spel, onze verdediging en doorzettingsvermogen. En ze waren nog meer verrast toen Julian er doorheen brak en het score op 0 – 1 voor AAC bracht. Maar alle lof aan CAS, ze zijn een top team en wisten onze zwakke plekken te vinden en ook gebruik van te maken. Ook al werd het uiteindelijk 8 – 2 moesten ze ontzetten hard voor werken en krijgen ze niets cadeau. En Kees onze snelle wing wist CAS een paar keer erg zenuwachtig te maken. Alle lof aan jullie Benjamins!

Even een korte pauze en dan weer aan de slag. Onze laatste wedstrijd was tegen Alkmaar. Alles viel op zijn plaats en wij speelden enorm goed. De zo belangrijke support was er bijna altijd, wij tackelde iedereen en alles (nieuwelingen Janes, Timo en Wolf ontpoppen zich als super verdedigers die niet voor terugdeinzen om een tegenstander die met volle vaart op hun afkomt te stoppen en Gosse begint echt goede vorm te tonen als een forward) en wij vochten hard voor de bal, spraken met elkaar en wat ging het super. En zo waar, wij durfden de losse bal op te pakken en tries van te maken. Zo simpel kan het zijn Erg jammer voor Wessel die 2 tries niet toegekend kreeg omdat hij beide keren op/achter de try line werd getackeld en de bal net niet goed kon neerdrukken.

Tries waren er voor Huseyin, Julian, Oscar en Wessel. En zaterdag waren alle tries echt van iedereen, want iedereen heeft een super inspanning geleverd om ze mogelijk te maken.

Mannen, jullie hebben het zaterdag echt top gedaan, ik ben apen trots op jullie. Gosse, Rayan, Julian, Wessel, Oscar, Huseyin. Tijmen, Wolf, Timo, Janes en Kees: Ga zo door, bouw op wat wij zaterdag hebben neergezet en onze resultaten en speelgenot kan alleen nog omhoog.

Wessel en Oscar

Timo

Tijmen

Kees

Huseyin scoort

Julian en Janes

Back To Top