skip to Main Content

TBM’s uit bij The Pink Panthers, zaterdag 24 september

Turven

Dan sta je toch even te knipperen met je ogen, niet omdat de zon schijnt maar er zijn 14 Turven! Hilversum breidt uit met 3 nieuwe spelers. Welkom Niels, Sandor en Ralf (Benjamin).
De eerste wedstrijd mogen we tegen de thuisclub. Helaas hebben ze niet zoveel turven als wij en daarom spelen Mel, Niels en Boris met hun mee. Tucker laat zien dat hij er is en scoort meteen de eerste try. Timo heeft helemaal zijn draai gevonden in deze opstelling en maakt drie try’s. Als iedereen om de bal strijdt weet hij gewoon de bal te pakken en te scoren. Maar de Pink Phanters laten zich echt niet weg spelen mede dankzij Boris en Mel. Eindstand: 4-6 Pot twee tegen SUN en ja hoor, je speelt je eerste wedstrijd en scoort meteen . Prachtig gedaan Sandor. Het was een hele mooie run van achter naar voren. Verder nog Mel, Tucker, Thomas, Timo en Ilja. Eindstand: 3-6
Dan wedstrijd drie tegen Amstelveen. The clash of the giant’s hoor ik in het publiek. Wat een mooie wedstrijd; twee team’s van gelijke kracht. Onze turven zetten alles op alles en Ilja weet vrij snel scoren. Dat geeft rust. Ze hebben nu ook door dat je wel moet overspelen. Dat doen jullie goed. Met Tukker in deze wedstrijd als super tackleaar . Wat heb ik af en toe medelijden met de tegenstander. Het snelheids kanon van Amstelveen weet de nodige try’s te scoren maar met Mel (2 maal) en Tukker halen we het net! Prachtig gedaan mede dankzij het goede teamwerk.
Eindstand: 3-4

Alle wedstrijden gewonnen, wel done.

Willem van Linge

 

Benjamins

Spannend, voor de eerste keer zouden wij één AAC Benjamin en één RCH Benjamin team in het veld zetten, met elkaar waar nodig ondersteunen met wisselspelers. Het beloofde een mooie rugby dag voor 9 AAC en 11 RCH Benjamins te worden, met perfecte nazomers weer in Driebergen.
Wij begonnen met The Pink Panthers tegen RCH en ARC tegen AAC. Het koste beiden teams wat moeite om in hun spel te komen, ook hadden beiden teams vrij veel nieuwe spelers die voor het eerst meespeelde. Maar niet getreurd, iedereen zal en moet meedoen is onze insteek. Alhoewel er wat mooie tackles werden ingezet en gemaakt lieten wij ook veels te veel tackles liggen waardoor onze tegenstanders doorheen wisten te breken. Ook moeten wij nog beseffen dat wij ten alle tijd support moeten geven, ook al lijkt het alsof een teamgenoot doorheen is gebroken. En ook goed onze positie in het veld houden, met alle ruimte over de brede van het veld afgedekt. Desondanks dat onze eerste tegenstanders heel goed voor de dag kwamen met goed op elkaar ingespeelde spelers wisten wij onze verlies nog enigszins te beperken. Knap gedaan wat dat betreft AAC en RCH Benjamins.

AAC wedstrijden
ARC 4 – 0 AAC
1e SUN 4 – 5 AAC
2e SUN 3 – 12 AAC

RCH wedstrijden
Pink Panthers 4 – 0 RCH
1e SUN 3 – 5 RCH
2e SUN 2 – 8 RCH

Bij de tweede set wedstrijden zag je dat wij ons beter in ons huid gingen voelen, beter als team gingen fungeren en goed elkaar support gaven, met soms 3e en 4e fase spelmomenten. En dat vertaald zich in mooi resultaten. Maar tegelijk blijven de aandachtspunten belangrijk, want bij 1e SUN – AAC stond AAC op een bepaald moment 0 – 3 voor, en wij gaven punten weg door onoplettendheid en gemakzucht.
Toen de 3e set wedstrijden begonnen waren wij helemaal op dreef en viel alles lekker op zijn plaats. Met name support geven ging veel beter, met soms tot 7e fase spelmomenten. Ook is er goed verdedigd, want ondanks de uitslagen blijven onze tegenstanders gebruik maken van elke mogelijkheid die wij ze bieden.
Waar wij nog echt aan moeten werken om herhaaldelijk goed voor de dag te kunnen komen zijn support, support en support geven, tackelen en onze afzonderlijke posities vasthouden op het veld. Dus forwards voorin bij de “set pieces” en de scrum half, fly half, centre’s en wings daar achter, netjes opgesteld over het veld heen en vasthoudend aan hun posities, meebewegend als één geheel. Maar het is niet makkelijk, ik weet, daarom zullen wij het vaker moeten gaan oefenen.
Oscar, Tijmen en Bob, van harte gefeliciteerd met jullie eerste wedstrijd tries! En Oscar, je hebt de smaak zo te zien nu echt te pakken gelet op hoeveel tries het waren
Charlotte/William: Great going guys, you’re both showing yourself to be great team players fulfilling a very valuable role.
Tries waren er voor Guy, Berend, Thijn, Bob, Oscar, Wessel, Julian, Kees, Fatih en Tijmen. En zoals altijd, alle tries zijn voor het hele team, want iedereen heeft een bijdrage er in gehad om de try mogelijk te maken!

Groetjes en mooi gedaan Benjamins,

Greg.

Mini’s

Met dank aan Wim (vader van AAC’er Luuk); een video verslag van AAC/RCH Mini’s versus SUN.

Van de laatste Mini wedstrijd tegen ARC heb ik helaas maar de laatste paar minuten gezien. Maar die paar minuten waren geweldig, met een mooie AAC/RCH try na een goed doorgespeeld bal en lange sprint van onze wing. Van wat ik van iedereen heb gehoord een geweldige potje rugby met een even fantastisch 1 – 2 overwinning voor AAC/RCH. Maar het was geen makkie, en er moest hard maar wel sportief gevochten worden tegen Amstelveen.

Top gedaan Mini’s!

Groetjes,

Greg.

Back To Top