skip to Main Content

Greg in de nieuwsbrief:

Turven

Bondsdag uit bij KDO

5 maart 2011

AAC/RCH 11 – 2 Oost Combinatie

(Tucker, Julian 3x, Thijn, Rayan, Kees 4x, Ilja)

AAC/RCH 6 – 4 BSN2

(Thijn 2x, Guy, Julian 2x, Tucker)

AAC/RCH 7 – 1 BSN1

(Ilja, Timo, Kees, Rayan 2x, Guy, Julian)

AAC/RCH 3 – 3 Delft

(Timo, Guy 2x)

Wederom een Bondsdag, altijd een gezellige gebeuren, en de kans om te spelen tegen teams die wij normaliter nooit zouden ontmoeten.

BSN hebben wij eerder tegen gespeeld, altijd een lastige en sterkere tegenpartij. En zij beschikken over veel jonge spelers, zij hebben zelfs twee Turven teams. Oost Combinatie en Delft waren onbekende teams voor ons. Wat spannend zeg, zullen zij sterk zijn, zal het meevallen? We lieten zien wat wij kunnen en er werd mooi rugby gespeeld. Wij beschikken over kracht en snelheid, en als onze “forwards” de bal richting onze lijn en “wings” weten te krijgen gebeuren er heel mooie dingen. Het blijft wel zaak om voor te zorgen dat onze lijn klaar staat en dat wij goed gericht passen, en ook opletten als wij de bal ontvangen. Ilja scoorde een paar mooie tries om zijn verjaardag te vieren – gefeliciteerd Ilja! En Sydney, onze jongste en nieuwste Turf deed ook mee voor de aller eerste keer… en hij liet gelijk zien hoe sterk hij is en dat hij nergens voor bang is.

Waar wij echt aan moeten werken is onderling “vechten” voor de bal. Wij verliezen teveel voordeel en de verrassingselement omdat wij onderling elkaar bevechten om de bal vanuit een loose scrum. Laten wij elkaar vertrouwen en ook goed communiceren en ik ben er echt overtuigd van dat onze resultaten nog beter zullen worden als wat zij nu al zijn.

Tegen Delft lieten wij zien hoe wij op een goed sportieve manier kunnen vechten en wij kwamen van een 2 – 0 achterstand uit op 3 – 3. Wij hebben Delft onderschat, dachten dat het een makkie zou zijn omdat zij vrij klein waren… maar wat waren ze super snel! En de scissors bewegingen die zij zichtbaar goed hadden geoefend zorgde elke keer voor verwarring aan onze kant.

Maar jullie gaven het niet op Turven en wisten goed terug te vechten. Klasse!

Het was wederom een genoegen om naar te kijken.

Groetjes,

Greg.

Back To Top