skip to Main Content

Greg in onze nieuwsbrief:

Turven uit bij Amstelveen, zaterdag 12 maart.

NFC 3 – 8 AAC/RCH

(Timo, Julian 4x, Kees, Tucker, Guy)

Waterland 3 – 5 AAC/RCH

(Julian 2x, Kees, Ilja 2x)

NFC 3 – 9 AAC/RCH

(Tucker 2x, Julian 2x, Timo, Kees, Ilja/Thijn, Timo/Tucker, Julian/Tucker)

Eindelijk mooi weer zullen veel hebben gedacht na veel zaterdagen in de regen en kou. En het werd ook mooi rugby, dus wat wil je nog meer van jouw zaterdag

De eerste wedstrijd werd redelijk makkelijk gewonnen, maar tegelijk liet NFC ons zien dat je maar een klein beetje ruimte nodig hebt om gevaarlijk te zijn.

Ondanks de overwinning zijn er zaken waar wij op moeten letten willen we goed voor de dag komen bij sterkere tegenstanders. Het goed indraaien bij contact met de tegenpartij blijft lastig voor ons, alsmede het tijdig afspelen als wij vast komen te zitten. En waar wij echt consequent problemen mee hebben is elkaar bevechten om de bal in de loose scrum. Het kost ons gewoonweg te veel energie, wij kunnen niet snel wegbreken en wij verliezen onze verrassingsvoordeel.

Maar wij hebben ook veel mee, en wij weten elkaar nog steeds beter te vinden en voor 5, 6, 7 en soms zelf 8e fase rugby te zorgen als wij de bal maar goed in beweging houden – klasse Turven!

Waterland maakte het ons moeilijk, het was een harde wedstrijd. Een goede teamtalk tijdens de half time zorgde ervoor dat wij van 3 – 2 terugkwamen om uiteindelijk 3 – 5 te winnen. Teamwerk, daar gaat het om, en zo een resultaat laat zien hoe het kan werken.

De laatste wedstrijd tegen NFC liet een paar mooie teamspel momenten zien. De try verwijzingen met 2 namen geeft aan dat er sprake was van echte teamwerk – deze tries aan één speler toewijzen zou niet helemaal eerlijk zijn.

Turven, jullie hebben iedereen wederom van laten genieten. Grote klasse!

Groetjes,

Greg.

Back To Top