skip to Main Content

Tweede kwalificatieronde NK 7’s dames bij AAC Rugby

Komende zondag, 27 februari, wordt het tweede kwalifikatietoernooi voor het Nederlands Kampioenschap Rugby Sevens bij de dames gespeeld bij AAC Rugby.

Dit jaar voor het eerst wordt het landskampioenschap Rugby Sevens bij de dames getrapt beslist. Zestien teams hebben zich ingeschreven en zij zullen in een drietal toenooien spelen om kwalifickatie voor het eindtoernooi. Aan dit eindtoernooi (15 mei in Amsterdam) zullen 8 teams deelnemen. Om zich te kunnen plaatsen voor de eindronde moet een team aan minimaal 2 kwalifikatietoernooien hebben deelgenomen en daarbij voldoende punten hebben vergaard .

Het eerste kwalifikatietoernooi werd gespeeld op 31 oktober bij Eemland. In Amersfoort versloeg AAC Rugby met 39-0 Hilversum in de finale.

Aan het tweede toernooi nemen 15 teams deel. Veertien daarvan zijn reguliere clubteams. Het vijftiende is een invitatieteam bestaande uit speelsters wiens vereniging niet deelneemt aan het Rugby Sevens circuit, maar die toch graag willen laten zien wat ze in huis hebben.

Nu de olympische ambities van de dames Rugby Sevens ploeg zelfs bij Paul de Leeuw zijn uitgesproken, is het bal. De Nationale ploeg legde beslag op de tweede plaats op het prestigieuze toernooi in Las Vegas en is vast van plan om binnenkort in Hong Kong nog een plaats hoger te eindigen.

De poulewedstrijden beginnen om 10:00 en de dag wordt om 17:00 afgesloten met de finale.

waar:

AAC Rugby

Sportpark de Eendracht

Bok de Korverweg 6

Amsterdam Geuzenveld

Deelnemende teams aan de NL Rugby Sevens:

AAC Rugby

Alkmaar

Hilversum 1 & 2

Oemoemenoe

Castricum

Delft

RUS 1 & 2

DIOK

Tilburg

Eemland

Utrecht

Hanzeladies

The Wasps

Waterland

De stand:

1. AAC Rugby met 16 punten

2. Hilversum met 14 punten

3. Eemland met 12 punten

4. Castricum met 10 punten

5. DIOK met 8 punten

6. Hanzeladies met 6 punten

7. Delft met 4 punten

8. Waterland met 2 punten

Klik hier voor de uitslagen van het eerste kwalifikatietoernooi.

Back To Top