skip to Main Content

Greg in de nieuwsbrief:

AAC Benjamins uit bij ’t Gooi, zaterdag 31 maart.

De dag begon al moeilijk, meerdere geroutineerde Benjamins die niet aanwezig waren en twee ziekmeldingen. Jeetje, maar 8 spelers terwijl je 9 nodig hebt voor een Benjamin team. Even overleggen met onze tegenstanders ’t Gooi, Castricum en SUN, met als resultaat dat ook zij met 8 spelers zullen spelen. We hebben dan geen wissel, maar ja, beter als niet spelen toch.

Wij wisten dat de wedstrijden zwaar zouden zijn, en dat waren ze. Wij hebben alle drie potjes verloren, maar tegelijk gaven wij ons niet verloren. Wel zijn er meerde punten om op te merken, want wij maakte het ons zelf ook af en toe moeilijk.

Tackelen! Als wij niet tackelen gaan wij simpelweg tries tegen kregen, veel tries tegen. Er werden wat mooie tackles uitgevoerd, maar als wij het niet consequent doen zullen onze tegenstanders er doorheen breken.

Support geven: Bij iedere AAC’ er die wegbreekt moet er gewoon iemand, liefst twee, mee. Ook hier lieten wij steekjes vallen.

Gebruik de ruimte. Helaas stonden wij maar al te vaak met zijn alle op drie vierkante meter. Weet jouw positie op het veld, hou het aan en beweeg mee met de bal. En als onze scrum half onderin de loose scrum ligt moet iemand er aan denken om zijn positie in te nemen, anders krijgen onze snelle wings nooit de bal.

En als het even tegenzit vergt het moed en teamgeest om niet op elkaar te gaan afgeven. Ook moeten wij onze emoties en temperament onder controle houden, anders kost het ons te veel energie en speelt het onze tegenstanders in de hand.

Wij gaan praten met alle Benjamins en ouders. Als wij een stuk of 14 actieve Benjamins hebben moet het mogelijk zijn om voldoende aanwezig te hebben voor een volwaardige team op een zaterdag.

Ondanks de moeilijke momenten lieten wij ook mooie acties zien. Onze relatief nieuwe Benjamins Gosse, Timo en Janes lieten goed zien waar toe ze in staat zijn. En toen wij de AAC Mini’s naast de zijlijn hadden om ons aan te moedigen maakten wij het ’t Gooi bijzonder lastig en schrokken zij van onze intense rugby. Erg leuk om te zien allemaal.

Tries waren er voor Wessel, Julian en Tijmen.

Wessel, Gosse, Julian, Oscar, Huseyin, Tijmen, Timo, Janes: Jullie gaven je alles mannen, top van jullie!

Onze super Turf Springbokkie Timo hebben wij eventjes ingezet tijdens de laatste wedstrijd. Echt super gedaan Timo, je liet zien nergens voor bang te zijn en ook hoe goed je tackeld en jouw tegenstander stopt.

AAC Turven uit bij ’t Gooi, zaterdag 31 maart

Foto van onze allerkleinste maar heldhaftigste AAC’er, Turfje Sam!

Back To Top