skip to Main Content

Noemia Grot in de nieuwsbrief:

We hebben gewonnen met 78-0! Wat een knaller!

Op deze zelfde dag was ook de halve finale Australie-Nieuw Zeeland, deze hebben wij natuurlijk allemaal bekeken. En dit was ook te zien! Onze player of the match was Elisabeth en ik denk dat als zij zou moeten kicken voor Australie dan hadden ze misschien nog een kans gemaakt tegen Nieuw Zeeland.

Iedere wedstrijd is weer een leerproces voor alle nieuwe spelers en groeien we als team steeds meer naar elkaar toe.

Na de wedstrijd zijn we gaan wokken/sushi eten en het was erg lekker en gezellig.

Kim de Veer in de nieuwsbrief:

Het begint een patroon te worden dat we tijdens thuis wedstrijden mooi weer hebben. Los van het mooie weer was het ook een mooie wedstrijd. Na een spannende eerste helft was er een overtuigende tussenstand van 28 tegen 0. Na de rust wisten wij de 0 te houden en de tegenstander gek te maken. Dit is uit eindelijk gelukt en het prachtige resultaat van 78 tegen 0 was de uiteindelijke stand. Voordat deze mooie stand werd behaald was er goed team werk neergezet en hebben een aantal speelsters de individuele klasse laten zien. De ‘woman of the match’ was Elisabeth met de meest waanzinnige conversies die ik gezien heb. Als wij de rest van het seizoen trainen en de wedstrijden spelen met de motivatie en de overtuiging van afgelopen weekend zie ik niet waarom AAC dit seizoen niet gewoon weer kampioen zou worden.

Marijke en Hilde op de website van Groningen:

Wedstrijdverslag 16-10-2011 | AAC – Lady Bears

Ondanks dat er pas om 14.30 gespeeld hoefde te worden begon de zondag al mooi op tijd. Om wat inspiratie op te doen werd er rond de koffietijd aangebeld bij Mel. Zij heeft een goede bank, lekkere koffie en een mooie televisie met daarop de wedstrijd Australie-New Zeeland. Alvorens het eindsignaal klonk verdeelden de Lady Bears zich over de aanwezige auto’s: er moest nu zelf gerugbied gaan worden en wel in Amsterdam.

De eerste helft

Bij de warming-up ontbrak het hier en daar nog aan de focus maar zodra de kick off had plaatsgevonden barstte de strijd los. Zoals reeds tijdens de warming up was opgevangen zette Amsterdam een hoog tempo in. Onverschrokken holden en beukten ook de Lady Bears over het veld. Er werd goed verdedigd en er werden meters gemaakt maar helaas werd er niet gescoord. De Lady Bears groen als gras in de ereklasse versus Amsterdam drie keer op rij landskampioen. De strijd was enorm. Amsterdam sloot de eerste helft af met winst en het was aan de Lady Bears om de koppen omhoog en de focus goed te houden in de tweede helft.

De tweede helft

De lady bears verliezen in het begin van de tweede helft Nederlands team speelster en aandaverend talent Hedwig van Kouwenhoven. Dat betekent dat ze met 14 man tegen over 15 van de regerend landkampioen komen te staan. Aangeslagen door dit plotselinge verlies en de lijn nu versterkt met niet 1 maar 2 voorwaartsen bikkelen de lady bears niet onverdienstelijk door. Toch is er 1 Amsterdamse dame die roet in het eten gooit. Met een aantal fenomenale side steps weet ze de Groningse verdediging te dollen en een aantal mooie try’s en nog betere conversies te scoren. De frustraties in de Groningse lijn stijgt totdat woman of the match Patricia Meijer een einde maakt aan de scoring reeks van de Amsterdamse met een fenomenale try saving tackle!! Daarna houdt de Groningse verdediging goed stand.

Tegen het eind van de tweede helft is de lucht er wat uit bij de beren uit het noorden en verslapt de Groningse verdediging wat. Al met al kunnen de Lady Bears terug kijken op een mooie wedstrijd waarin ze de stijgende lijn van de afgelopen wedstrijden hebben vastgehouden en hebben laten zien dat ze thuishoren in de eredivisie.

De derde helft

De Lady Bears zetten hun mooie zangstemmen in om de derde helft te starten. Na twee fantastische liederen is de reactie van de tegenpartij lauw tot niet aanwezig. De dames besluiten daarop ook hun biertje op te drinken en koers te zetten naar de maccie D, in ere van onze afwezige ster hookster mevrouw n van de berg.

Back To Top