skip to Main Content

De tweede wedstrijd van de AAC Rugby dames was in Leiden tegen Diok. Vast beraden om te winnen verzamelden we zondag ochtend om 11 uur en vertrokken we naar Leiden, het weer was helaas niet zo goed als vorige week en in plaats van een heerlijk zonnetje hadden we nu veel donkere wolken boven ons hangen. maar ondanks het slechte weer hadden we er toch veel zin in, we hadden hard getraind en wilden graag de Diok dames wat laten zien! De wedstrijd begon en het werd al snel duidelijk dat de voorwaartse hard moesten werken en dat deden ze ook, daardoor zijn er heel wat mooie Try’s gescoord. Er zaten redelijk wat nieuwe dames in het team, maar we hebben de wedstrijd gewonnen! met een mooie uitslag van 10-27! Dat gaf ons team wel even een kick en hopelijk kunnen we dit mooie resultaat meenemen naar de aankomende wedstrijden! wij hebben er heel veel zin in!!

Samanta van Tol.

Van de DIOK website:

DIOK dames kunnen nog lachen na nederlaag tegen AAC (10-27)

Geschreven door EvdH

Tegen regerend landskampioen AAC verloren de DIOK dames gisteren hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen met 10-27, maar ondanks de nederlaag houden de dames een positief gevoel aan de wedstrijd over. Met name in de tweede helft werd prima verdedigd en dat geeft vertrouwen voor de wedstrijden die nog komen gaan.

Vorig seizoen werd tweemaal met ruime cijfers van AAC verloren (99-0) en (98-0), maar sinds die tijd is er een hoop gebeurd. Bij beide clubs ontbreken veel ervaren speelsters (ivm 7s verplichtingen, blessures en buitenlandse reizen) en het beloofde dan ook een open wedstrijd te worden. En dat werd het ook.

Beide teams bleken aan elkaar gewaagd, maar AAC was op cruciale momenten net even wat slimmer. Zij wisten in de eerste helft een paar persoonlijke fouten aan DIOK-zijde genadeloos af te straffen en stonden al gauw met 0-10 voor. DIOK kon iets terug doen met een benutte penalty, maar na nog 2 verdedigingsfouten aan DIOK-kant, gingen we met 3-22 de rust in. In de tweede helft had DIOK het betere van het spel en dat vertaalde zich in de score. Scrum-half Dorothee brak vanuit een scrum over de blinde kant door en wist haar break te verzilveren met een try. De moeilijke conversie werd benut door flyhalf Eefje.

In het vervolg ging de wedstrijd gelijk op. DIOK had veel balbezit, maar wist niet echt van de eigen helft weg te komen. Op momenten dat dat wel gebeurde, leidde dat niet tot serieuze scoringskansen. Door veel op eigen helft te spelen maakte DIOK het zichzelf ook lastiger dan nodig, en gaven zij AAC keer op keer de kans hen verder onder druk te zetten. Dankzij uitstekend verdedigen van back three Monika, Madeleine en Iris, leidde dat lange tijd niet tot tries. Jammer genoeg wist AAC in de slotfase toch nog te scoren uit een line-out, waarmee de eindstand op een terechte 10-27 kwam.

Ondanks de nederlaag was het voor de DIOK dames een leerzame wedstrijd, helemaal voor de speelsters die hun eerste officiele 15-a-side wedstrijd speelden. Volgende week kunnen de DIOK dames in de uitwedstrijd tegen de Wasps (Nijmegen) laten zien dat ze snelle leerlingen zijn!

Back To Top