skip to Main Content

Afgelopen zondag was het zover: De eerste play off wedstrijd!!

Onze doelstelling behaald zoals we ‘m aan het begin van het seizoen met dit nieuwe team hebben gesteld. Best ambitieus vonden we toen zelf, aangezien we 8 basisspeelsters waren kwijt geraakt. We hadden niet durven hopen dat het seizoen zo succesvol zou verlopen en dat er zó snel weer een hecht team op het veld zou staan.

Na een prachtige en motiverende email van übercoach Sascha waren we helemaal gemotiveerd om Tilburg op eigen terrein te gaan verslaan. Tilburg en AAC zijn de laatste jaren uitgegroeid tot aardsrivalen, waarin AAC tot zover aan het langste eind trok. De verwachting was dan ook dat zij alles uit de kast zouden gaan trekken om deze wedstrijd te winnen.

Doordat er wat dames geblesseerd zijn geraakt de laatste weken hadden we slechts 16 speelsters en waren niet alle posities bezet. Zo belandde Annelies na jaren weer op haar oude plekje op de 12 en speelden er ook dames voor het eerst een hele wedstrijd.

Kort voor de wedstrijd werd het gelukkig behoorlijk druk aan de zijlijn. Dank aan de heren die speciaal zijn gaan trainen zondagochtend om daarna te kunnen supporten, de AAC 7s meisjes waren er, oud-speelsters, de ‘snorren’ en alle andere AAC’ers en vrienden en familie. Super!!

Tilburg had uiteraard hun sterkste team neergezet en dat resulteerde in veel balbezit. Het maakte allemaal niet uit; onze verdediging was ijzersterk, gelukkig te sterk voor Tilburg. Er werden bijna geen tackles gemist en waar dat wel gebeurde was daar onze ‘player of the match’ Elisabeth to save the day! In de 1e helft liet Annelies zien dat zij wel degelijk kan bukken door mijn ziekenhuispass nog net te vangen en een prachtig popje te geven op Elisabeth die snoeihard door de Tilburgse verdediging heen knalde: 5-0!! Voordeel was ook dat Tilburg niet altijd slimme keuzes maakte in de aanval en niet tot scoren kwam. Dit gold overigens ook voor ons, waardoor de stand in de 2e helft onveranderd bleef.

Een mega spannende wedstrijd, zowel op- als naast het veld heb ik begrepen. De 1e play off is hiermee in de pocket.

Aanstaande zondag is de dag van de waarheid. We dachten nog dat het ‘Best of 3’ was, maar dat blijkt niet het geval. Verliezen is hiermee dus helemaal geen optie meer. Maar waarom zouden we?

Ik ben onwijs trots op dit team en wat we tot nu toe bereikt hebben dit seizoen. Eigenlijk hebben we al gewonnen!

Myrthe

Back To Top