skip to Main Content

Julius Janus op 16 november (OK; uw webmaster is ’n beetje traag met plaatsen (je kan niet alles hebben)):

Avé Gladiatoren,

Het was afgelopen zondag weer eens heerlijk genieten, mooi weer, 22 spelers en een bijzonder guitige overwinning. Na op tijd verzamelen togen vanaf het AAC voor een kort ritje naar het Haarlemse. Echter de overheid had bedacht dit weekeinde de toegang naar Ikea aan te passen en de boel af te sluiten, met als gevolg met de hele meute in de file. Ondanks deze hindernis waren wij 20 minuten voor tijd aangekomen bij Rugbyclub Haarlem, dus veel tijd voor een warming up was er niet en dat moest ik na de wedstrijd alsnog aan Mark uitleggen. Zoals gezegd, wij waren ruim bezet met 22 spelers dus het was weer even puzzelen met de opstelling en vooral wie en wanneer passen wij welke wissels toe. Maar in goede samenspraak kwamen Paddy en ik er vrij snel uit, al misten wij Gijs bij de k.o. Niks voor Gijs om zonder bericht niet te verschijnen. Wij kwamen in de wedstrijd wat moeizaam op gang en kwamen al vrij snel met 0-5 achter, maar bleven wel lekker spelen en enthousiast verdedigen. Michel had op de één of andere manier problemen met de manier van leiding geven door de ref en kreeg als beloning terecht een gele kaart voor zijn neus getoverd. Wij kwamen langzamerhand wat beter in de wedstrijd en zeker in de driekwarten gaat de ontwikkeling van de nieuw gearriveerde spelers zich leuk aftekenen met een mooie try van Peter als bonus. (Waarschijnlijk om indruk op zijn zuster te maken) Onder leiding van Taco, die deze wedstrijd voor 2 tries tekende, werden ook de voorwaartsen weer dominant. Dit moet voor Stijn in zijn 1e wedstrijd als 2e rijer een goede ervaring zijn geweest

Na door een leger van waterdragers uit de Muppetshow voorzien te zijn van water, het uitvoeren van de aangepaste wissels en nog steeds zonder Gijs begonnen wij gewoon weer lekker goed aan de 2e helft. De score werd op een frisse rugby wijze opgevoerd. Na ± 5 minuten kwam Gijs op zijn superbike aanrijden een was zeer verbaasd dat wij al aan de 2e helft begonnen waren. Op de vraag hoezo, zei Gijs dat hij in de veronderstelling leefde dat de k.o. om 14:00 uur was. Na enig navragen en diep nadenken van Gijs bleek dat Gijs zich vergist had met k.o. tijd en de aankomsttijd van Sinterklaas in Amsterdam. Hier kan niemand meer iets tegen in brengen.

Gijs langs het veld omgekleed en de laatste 20 minuten het veld in om alsnog zijn bijdrage te leveren aan de 29-17 overwinning op deze mooie zondagmiddag in Haarlem. Na de wedstrijd ook nog even bijgepraat met Robert Feltcher, een verloren zoon uit een niet al te ver verleden, die het erg druk heeft en meldde dat hij in de tussenliggende jaren 9 marathons heeft gelopen (als ik mij goed herinner in tijden tussen de 3 ~3.5 uur) dan kwamen wij tot de mening dat je dan ook gewoon had kunnen blijven rubyen. Al met al leuk om weer bijgekletst te hebben als afsluiting van een goede rugby zondag.

Avé J.J.

Back To Top