skip to Main Content

Uit onze nieuwsbrief:

Twee hele spannende wedstrijden waar onze AAC cubs aan zouden meedoen met BSN. En het onderscheid wordt steeds lastiger aan te brengen: BSN kiest er voor om de cubs dwars door de teams heen te laten spelen, dus wie de ene week in het 1e team (BSN1) speelt kan de volgende week in het 2e team (BSN/AAC) staan en de week erna weer in het 1e team. Wie er dan ook wint aan het einde van een competitie wordt moeilijk vast te stellen. We moeten maar vasthouden dat iedereen de winnaar kan worden.

Wie spelen er mee met BSN vanuit AAC? Dat zijn Martijn Korterik, Duncan van Overmeire, Duncan Houtman, Mehmet Uzmay en Matias Nazar

De eerste wedstrijd op zaterdag 2 april was de wedstrijd BSN/AAC tegen HRC in Den Haag. Deze wedstrijd was in Den Haag. Het belang? Wie zou er gaan spelen voor de 1e en 2e plaats in de finale.

De tweede wedstrijd op deze dag was BSN1 tegen Castricum. In Voorschoten was dit de andere wedstrijd voor de 1e en 2e plaats (of de 3e en 4e plaats) in de finale. Er hing dus nogal wat aan vast.

Dan eerst de wedstrijd in Den Haag.

In Voorschoten liepen de zaken iets anders: De eerste 30 minuten van het uur spelen gaf BSN1 wel de punten maar CAS liet zich als een geducht tegenstander kennen: via 5-0 en 10-0 (beiden niet geconverteerd) en 17-0 (try plus conversie) kwam BSN1 uit op een half time stand van 24-0. Door bemoedigende woorden van het coachende team en een stralende zon maar ook enkele wissels stond het team in het veld als een fris team en werd de 2e helft gestart. Deze was desastreus voor CAS. De ene try na de andere conversie volgde. CAS bood wel weerstand maar dat was voornamelijk op hun eigen helft. De enkele doorbraak werd door teamwerk van BSN1 gestopt. Niet alle tussenstanden zijn het vermelden waard want de eindstand is uiteindelijk bepalend geweest: 64-0 !!!

BSN1 is door naar de finale en zal zaterdag aanstaande (9 april) in het stadion om 12.00 uur in het veld treden tegen HRC voor het landskampioenschap. BSN/AAC zal een uur eerder tegen CAS strijden om de 3e en 4e plaats.

Back To Top