skip to Main Content

Anja in onze nieuwsbrief:

Woensdag 23 maart was de tweede wedstrijd die onze toekomst moest spelen: BSN 1 tegen BSN/AAC. De eindstand hier werd 41-7 (ja in het voordeel van BSN1). Het was een competitie wedstrijd van 2 teams van dezelfde club. Een wedstrijd waar op het scherpst van de snede gespeeld werd. Maar ook een wedstrijd waar aan het begin al vast stond wie er zou winnen. En dan niet alleen omdat ze misschien beter zouden zijn.

Het was een harde wedstrijd waar iedereen wilde laten zien waar hij voor stond. Een wedstrijd waarbij de spelers in ieder geval tot het uiterste gingen. Ook een wedstrijd waarbij de referee een voorkeur had voor een van beide teams.

Het fysieke geweld van BSN1 maakte dat BSN/AAC niet hebben gespeeld zoals ze de afgelopen 3 wedstrijden hebben gespeeld. Als een team en niet als een team spelers dat stuk voor stuk wil laten zien hoe goed ze zijn en hoeveel tries ze kunnen maken.

Als BSN/AAC vasthoudt aan het team resultaat kunnen ze iedereen verslaan zelfs BSN1.

BSN/AAC is al zeker van een halve finale wedstrijd. Dat is tegen de nr.1 van de andere poule. Dat zal waarschijnlijk HRC zijn. Maar als ze blijven geloven in zichzelf en blijven spelen zoals ze tijdens de competitie hebben gedaan kunnen ze die wedstrijd ook winnen.

Dan staan ze in de finale tegen……………….? BSN1 of de tegenstander daarvan in de andere halve finale.

De stand in de competitie is nu geworden:

1. BSN 5 gespeeld 24 punten (+279)

2. AAC Rugby/BSN 5 gespeeld 20 punten (+146)

3. Oysters/Ducks 5 gespeeld 5 punten (-242)

4. Noord Combinatie 5 gespeeld 0 punten (-183)

Tot slot nog de coach:

“Men, I thought I should start with men, because you fought like men.

The spirit with which you all took on the first was excellent: there was a commitment off till here and no further we gone stay where we are. It made me proud to your coach.When we can play as we did in the last minutes off the first and beginning of the second there is good change to get a result that will reflect more the strength off the team, even a WIN should be within our sight.

So stay focused, stick to the plan, support your teammates when and where ever you can and we will rise to the occasion. I made a college work for me this weekend so I could be with you.

With respect and oval salute,

Michel.”

Aanstaande zaterdag een wedstrijd, weer BSN1 tegen BSN/AAC in Voorschoten. De Oysters en Noord Combinatie spelen zaterdag in Noord Nederland tegen elkaar. Zoals het er nu voor staat zullen BSN1 en BSN/AAC doorgaan naar de volgende ronde.

Back To Top