skip to Main Content

Hans in onze nieuwsbrief:

Onze cubs speelden zaterdag (met BSN) mee tegen de Oysters. Het team stond in de poule op de 2e plaats, na het 1e team van BSN.

Voor deze wedstrijd was de stand in de poule als volgt:

1. BSN 4 gespeeld 19 punten (+245)

2. AAC Rugby/BSN 3 gespeeld 15 punten (+91)

3. Oysters/Ducks 4 gespeeld 5 punten (-153)

4. Noord Combinatie 5 gespeeld 0 punten (-183)

Omdat de Oysters er ook op gebrand waren om te winnen, zou het wel eens een interessante pot kunnen worden.

Dat viel een beetje tegen ….. Na 2 minuten viel de 1e try voor ons en na 17 minuten waren er al 5 tries en 5 conversies gescoord. Pas na 22 minuten zagen de Oysters kans om uit hun mentale dip te komen en een try te scoren, gevolgd door een conversie. Bij half time registreerde uw scribent de stand van 42-05. Wat zou het dus worden? Zouden de Oysters uit hun dip komen, uit de winterslaap ontwakend en ineens er vol tegenin gaan waar onze jongens niet op rekenden?

De Oysters gingen er beter tegenaan in de 2e helft dan in de 1e, maar zagen geen kans hun beter presteren om te zetten in punten. Wel maakten zij het moeilijker voor BSN/AAC om meer te scoren en zij konden voorkomen dat de stand zou eindigen met een driecijferig getal voor het streepje. Bij full time gaf de ref aan dat de stand 94-05 was, waarbij die 94 was samengesteld uit 14 tries en 12 conversies.

De consequentie is dat er extra punten zijn gescoord door BSN/AAC en zij met een mooie stand aan de wedstrijd van woensdag 23-03 konden beginnen tegen BSN1.

Overigens was er minder teamspel van BSN/AAC dan vorige week in Havelte, waar het team magnifiek speelde. Laten we hopen dat het terugkomt.

Back To Top