skip to Main Content

Het de stevige wedstrijd van woensdag 23 maart (net als zaterdag 26 maart: BSN1 tegen BSN/AAC) was het afwachten hoe het nu zou gaan lopen. Woensdag was een soort gehaktdag geworden waarbij de eindstand 41-7 nu niet de toon moest zetten voor deze wedstrijd. Twee coaches (Karl en Michel K.) hebben tijdens de warming up het team bemoedigend toegesproken en er kwam dan ook een team het veld inlopen met de kopjes omhoog.

Wakker waren ze nog niet helemaal: binnen 15 minuten had BSN1 al een paar tries gedrukt, maar (misschien wel gelukkig) geen kans gezien deze te converteren. Het ging dus al in de richting van een eerdere en ongewenste stand: 15-0 was niet wat er gewenst was. Voor beide teams gold weliswaar dat zij door waren in de poules, maar het maximale moest er uit gehaald worden.

Toen de mannen eenmaal wakker waren begon de sprint om in te lopen: via 15-5 en een conversie werd het bij half time 15-7. Direct na de start van de 2e helft werd het 15-12 en 15-14 en dat gaf de mannen moed als tijgers. Ze hebben hierna sterk gestreden en waren als een team aan het werk om door te gaan. Dat kon niet verhinderen dat BSN1 nog kans zag om één try te maken (niet geconverteerd) en dat was de eindstand: 20-14. Dit ondanks een paar knappe kansen van BSN/AAC om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen.

Als dit team zo doorgaat, zijn er grote kansen om een heel eind te komen richting finale voor de cups.

Back To Top