skip to Main Content

Bij DIOK was het vandaag ‘super sunday’ met maar liefst 3 thuiswedstrijden van zowel de dames, als heren 2 en 3. Onder een heerlijk winterzonnetje moesten de DIOK dames aantreden tegen regerend landskampioen en lijstaanvoerder AAC. AAC overklaste de DIOK dames met prachtig spel en liet de teller van het scorebord pas net voor de 100 stoppen: 0-99

Al vrij snel werd duidelijk waarom AAC het damesrugby al jaren domineert. De Amsterdamse dames, waarvan het merendeel deel uitmaakt van de Nederlandse selecties 7’s en 15’s, beschikken over snelheid, kracht, inzicht en de juiste skills. In hun aanvallen lieten ze dat ook keer op keer zien. De DIOK dames hadden daar jammer genoeg weinig tegen in te brengen.

Zo’n super sunday was het dus niet. Maar ach, laten we die uitslag maar snel vergeten en het als een leerzame middag zien voor de veelal nog onervaren DIOK dames. Volgende week wacht de ‘topper’ tegen de Wasps, die dankzij een gewonnen wedstrijd de DIOK dames op doelsaldo voorbij gestreefd zijn op de ranglijst. Willen de DIOK dames de nacompetitie ontlopen, dan zullen ze deze wedstrijd toch zeker moeten winnen.

Foto’s van Andre Ros.

Back To Top