skip to Main Content

Tilburg – AAC

Tessa in de nieuwsbrief:

Tja, wat zal ik eens schrijven over de wedstrijd van de dames van Tilburg tegen AAC.

Ik zou kunnen zeggen dat we nog steeds ongeslagen zijn. Of dat de Tilburgsen versterkingen van nauwelijks meer spelende mensen hadden. Of dat wij 2 van onze veel scorende backs misten. Of dat de scheidsrechter wel erg nadelig voor ons floot. Of dat we niet altijd kunnen trainen met de mensen die zondags spelen. Of dat de 2 gele kaarten die AAC kreeg niet geheel terecht waren.

Het is allemaal waar.

Maar ik vraag me af of het de echte reden is van ons eerste puntverlies van het seizoen. Misschien lag het er gewoon aan dat we inmiddels gewend zijn om te winnen met bonuspunt. Of dat we niet scherp en uitgeslapen waren. Of dat we ingedut waren na de eerdere winst thuis tegen Tilburg. En wellicht waren we ook niet helemaal geconcentreerd voor en tijdens de wedstrijd.

Volgens mij is de voornaamste reden dat Tilburg heel erg graag van AAC wilde winnen.

En wij van AAC gingen er vanuit dat we, zoals de afgelopen jaren gebruikelijk is, gewoon zouden winnen.

Vechten voor de winst vs. er vanuit gaan dat je wint…

Mmm, wat levert het meest op zou je denken?

In ons geval levert het even veel op; de einduitslag van de wedstrijd was 5-5.

Hoe kan dat? Tilburg heeft zich zelf het leplazerus geknokt en gelukkig hebben wij genoeg klasse om aan een heel matige wedstrijd tegen de nummer 2 uit de competitie toch punten over te houden.

En nu? We zijn van plan om de resterende 2 wedstrijden te winnen met bonuspunten, de halve finales te winnen en in de finale de tegenstander, liefst Tilburg, compleet van het veld te spelen. En dan worden we weer kampioen.

Één ding is wel duidelijk geworden: we worden nooit gewoon zomaar weer landskampioen.

We moeten er hard voor werken en we moeten het echt willen!

Tessa

nb. Aankomende zondag 27 februari staat het tweede kwalificatietoernooi voor het NK 7‟s op het programma. Het toernooi wordt bij AAC gespeeld. Naast AAC zijn Eemland, Thor, RUS, Hilversum, URC, Hanzeladies, Wasps, Delft, Alkmaar, Castricum en Tilburg aanwezig.

Het toernooi begint om 10.00 uur en de finale is om 17.00 uur.

Wij willen dit toernooi winnen trouwens…

Back To Top