skip to Main Content

uit de nieuwsbrief:

Afgelopen zaterdag moesten we de brug over naar de Bulldogs in Almere. Na een tom-tomtoer over een marmottenbaan kwamen we gelukkig op tijd aan bij de velden. De eerste wedstrijd waren we niet ingedeeld dus met het hele team een goede warming up gedaan.
Omdat er elf spelers waren (beide wings geblesseerd) speelde er grote Benjamins met ons mee en we verheugen ons nu al op hun komst volgend jaar, want ze gingen erg lekker mee.
De eerste partij moesten we tegen het thuisteam de Bulldogs. Onze jongens moesten toch weer even in hun spel komen tegen de Bulldogs, die al met hun tweede partij bezig waren. In de tweede helft had iedereen de bal weer gevonden en gingen de jongens snel en leuk rugby spelen. Het werd 4-3 voor de Bulldogs.
De tweede partij was tegen Eemland met “De reus van Amersfoort”. De jongen speelt niet gemeen maar is erg groot en sterk, moeilijk naar beneden te krijgen. (zie foto, de kleinste van ons team Jamie en Roy proberen hem op de grond te krijgen: geweldig!!)
Onze jongens lieten zich niet afschrikken en het werd een goede pot met leuke acties. 2-1 voor Eemland, Rik (de reus) maakte op het laatste moment de winnende try.
Na een wedstrijd pauze gingen we een duel aan tegen Haarlem. Deze waren net wat slimmer in het vinden van gaatjes en ze kunnen goed verdedigen. Het lukte de Mini’s niet om er doorheen te komen ook al waren er een aantal spannende momenten bij de achterlijn van Haarlem, het werd 3-0.
Dus om wat meer uit de eerste partij te halen gaan we de volgende keer nog beter opwarmen en inspelen vooraf. En alle oefeningen, zoals de tientallen rucks in de warming-up en tijdens de trainingen – want dan zijn jullie echt super goed – gaan we gewoon in de wedstrijd laten zien … toch jongens??!!
Foto’s van de verschillende TBM wedstrijden zaterdag 5 februari uit bij The Bulldogs (met dank aan Raymond Hohle)

Back To Top