skip to Main Content

Van rugbynieuws.nl:

Panthers maken het spannend

Zondag 2 oktober, de vierde wedstrijd van Rugby Club The Pink Panthers in de eersteklasse van de Nationale competitie. Op bezoek in Driebergen het gedegradeerde AAC uit Amsterdam. AAC tot dan toe ongeslagen en met maximale punten de nummer twee. The Pink Panthers net gepromoveerd twee verlies wedstrijden, één gewonnen. De nummer vijf.

Opdracht van de Afrikaanse trainer der Panthers: winnen voor Jeffrey Nuijten, die speelde enige jaren bij AAC in de tijd dat AAC nog een echte topclub was en Jeff nog voor het nationale Sevens team speelde. En winnen voor je zelf maar voor al voor het mooie roze der Pink Panthers.

14.30 uur start de wedstrijd met de Kick Off van AAC. Hierdoor ontvingen the Panthers meteen de bal en de eerste aanval werd opgezet. Vanuit de ruck welke opgezet werd door de Panthers voorwaartsen kwam de bal in handen van eerste center Jeffrey Nuijten die de bal doormiddel van een zg cross-kick breed legde op open winger Peter Vuurpijl Waardenburg die de weg naar de AAC try lijn meteen wist vinden. 5-0 met daarbij de conversie van Jeffrey Nuijten 7-0.

Met de snelle score probeerde the Panthers meteen de druk op AAC te houden. Echter door eigen niet echt goed spel kwamen the Pink mannen niet aan scoren toe. In de 6de minuut was er nog wel een poging van Jeffrey Nuijten om te scoren via een penalty kick deze ging echter net langs de buiten zijde van de paal langs.

Doordat de scheidsrechter tot twee keer toe niet toestond dan tackelende Panthers de bal meteen wilde veroveren kreeg AAC in de 10de en 12de minuut twee penalty kicks welke 100% werden benut door de goede kicker van AAC 7-6.

Hierna twee teams die probeerde druk te zetten, AAC werd goed kort gehouden. The Panthers wisten door de druk van AAC niet in hun juiste spel te komen.

De 7-6 was dan ook de ruststand.

Tweede helft een goed uit de startblokken komend Panthers team. Door een mooie actie van de driekwarten, scoorde in de 1ste minuut Jeffrey Nuijten de twee try voor the Pink mannen. Zonder de verdiende conversie te benutten 14-6. In de 8ste minuut een gele kaart voor Martijn Tinus Schut wegens, een optelsom van de scheidsrechter, en willen oppakken van de bal als tackellaar. Tinus mag dan 10 minuten aan de zijlijn gaan staan. Panthers nu met 14 man. Hierdoor een penalty kick voor AAC welke wederom benut werd. 14-9. Nog geen minuut later kreeg Warrick Wakkie Rhoda, de Zuid Afrikaanse fly-half van the Panthers de bal iets te ver achter zich aangespeeld. Door zijn toch goede reactie wist hij de bal toch te vangen. Toen hij zich omdraaide bleek de voltallige verdediging van AAC weg te zijn waardoor hij makkelijk de derde try kon scoren. Met de benutte conversie 21-9. AAC voelde zich nog niet verslagen en bleef aandringen. Resultaat een try gescoord in de 20ste minuut, ook hier met conversie 21-16. Voor het veelvuldig aanwezige publiek, ongeveer 400 mensen, braken spannende tijden aan. In de 26ste minuut penalty kick voor the Panthers, met Warrick Wakkie Rhoda achter de bal, 24-16. Hierdoor zou AAC sowieso twee keer moeten scoren om winnend Driebergen te verlaten. Druk kwam op the Panthers in de 28ste minuut doordat AAC zijn tweede try op de borden wist te zetten. Nu ook met conversie 24-23. Spanning Spanning. Vier minuten later gele kaart, met daarbij behorende tijdstraf voor Danny Wijngaarden. Panthers nu met 14 man en nog tien minuten te gaan. Ondanks het feit dat the Panthers met een man minder speelde wisten ze toch de druk op AAC te houden. Door aan te vallen. Vier minuten voor tijd kregen the Panthers weer een Penalty Kick welke niet tussen maar op de paal werd geschoten door Wakkie. Uit de terug komende bal probeerde the Panthers een try te scoren echter kwamen een meter te kort.

Geluk, en dat dwing je af volgens Panthers Rulezzz, kreeg AAC in de laatste seconden ook een penalty kick welke eenvoudig op de palen zou genomen kunnen worden. Echter door niet nadenken van de AAC full back Chris Joor, deze nam de bal snel en niet op de juiste plaats en werd de kick een scrum voor the Pink Panthers. Hierna floot de scheidsrechter voor de laatste keer op zijn fluit waardoor AAC zijn eerste punten verlies leed, en Panthers zijn tweede wedstrijd wint. Zoals trainer-coach Shaheen Baadjies melde na de wedstrijd tegen de spelers: als je slecht speelt en toch wint ben je eigenlijk een kampioens-team Ondanks de winst zakte de Panthers toch een plaatsje, door de gemiste bonus bij het scoren van minimaal vier try’s, van de vijfde naar de zesde plaats. Mooi is wel dat de Panthers de huidige top drie al als tegenstander heeft gehad. Daarom is er veel vertrouwen voor de komende weken.

Back To Top