skip to Main Content

Nog wat achterstallige zaakjes (2):

AAC/RCH Mini’s uit: 14 jan. bij RC Eemland

Dit weekend waren we in Amersfoort. We hadden 2 velden en 4 teams dus had iedereen 3 wedstrijden achterelkaar. Best pittig na de Kerstvakantie. Ook waren er jongens half ziek en gingen het toch proberen. Eerst mochten we tegen Waterland combinatie. Zij waren wakker maar wij nog niet en we kregen op onze falie en verloren 0-9. Dat was niet leuk. Sommige spelers dachten dat dit lag aan onze opstelling. Zij hadden hun wens voor posities gemeld en zo stonden de jongens min of meer waar zij zelf wilde spelen.

Tegen Eemland de thuisclub mocht dit niet baten. Weer waren we er niet echt bij en verloren dik ik dacht met 0-8.

Met de derde wedstrijd waren er jongens uitgevalen wegens ziekte of blessures. We moesten nog tegen de Bull Dogs. Gelukkig konden we een team op de been krijgen met precies 12 man dus geen wissels. Ook hadden we een nieuwe jongen Emile die voor het eerst meedeed. Laat hij nou de beslissende try scoren! We wonnen na 0-2 achter gestaan te hebben met 4-3! Goed gedaan jongens!

Groet Soen (RCH).

AAC Benjamins uit: 14 jan. bij RC Eemland

The Bulldogs 2 – 4 AAC

2e Eemland 2 – 0 AAC

1e Eemland 3 – 3 AAC

Daar stonden wij dan, jarige Wessel, Timo, Julian, Oscar, Roman-James, Tijmen, Huseyin, Wolf, Kees en Rayan, onze 10 flink gemotiveerde jonge AAC super hero’s. Spannend, de eerste wedstrijd van 2012 en ook na meerdere weken niet meer te hebben gespeeld.

Na enkele minuten in de eerste wedstrijd scoorde The Bulldogs. Niet op elkaar mopperen hebben wij vóór de wedstrijd afgesproken, maar elkaar helpen en ondersteunen. Onze Benjamins hielden zich er goed aan en gingen er weer tegenaan. De bal goed doorspelen, als team fungeren, en ja hoor, binnen drie minuten hebben wij gescoord. 1 – 1. Dat geeft energie. Wat Wessel kan, dat kan ik ook dacht onze snelle wing Kees en geen anderhalf minuut later drukte hij de bal ook neer voor een mooie try. En voordat je het weet win je door teamspel met 2 – 4.

Tegen Eemland 2 hadden wij het niet zo zeer moeilijk als dat wij ze enigszins hebben onderschat. En ja hoor, wat gebeurd er als je jouw tegenstander onderschat? Inderdaad, je geeft ze te veel ruimte en let zelf net dat beetje minder goed op. En je wordt voor afgestraft. Maar ze waren sterk en beter op de dag, en wij deden het goed om uiteindelijk op 2 – 0 te eindigen.

Tegen Eemland 1 deden wij het veel beter, waarschijnlijk enigszins wakker geschut door de vorige wedstrijd. Het werd mooi rugby, met de bal goed doorspelen en ook goed opletten van zowel diegenen die de bal doorgaf als de ontvanger. Wat kunnen wij veel bereiken als wij als team spelen. Wij moeten leren om het gelijk te den, vanaf de eerste wedstrijd op een zaterdag, voor een of andere reden moeten wij eerst warm lopen lijkt het er vaak op. Maar wij komen er wel en elke wedstrijd zaterdag zien wij er verbetering in.

Nieuwelingen Timo en Wolf lieten zien dat zij er helemaal bij horen. Timo verrichte veel goede werk in de loose scrums and mauls en Wolf verraste iedereen door te laten zien hoe snel hij met de bal kan zijn als wing.

Alles tries deze zaterdag kwamen van Kees en Wessel – goed gedaan hoor! Wel werden alle tries mogelijk gemaakt door het hele team, want wij gaven niet op en bleven vechten voor de bal en het consequent naar voren brengen en doorgeven. De aandachtspunten kom ik een andere keer op terug, voor nu was het genieten na enkele weken pauze.

Mannen, het was wederom hartstikke leuk om naar te kijken! Hopelijk hebben jullie er ook zo van genoten.

Groetjes,

Greg.

Back To Top