skip to Main Content

Greg in de nieuwsbrief:

Turven uit bij SUN, zaterdag 12 februari

The Bulldogs 2 – 9 AAC/Hilversum

(Thijn 2x, Roman, Julian 3x, Ilja, Guy, Rayan)

SUN 4 – 3 AAC/Hilversum

(Julian, Timo, Thijn)

Het was koud, maar gelukkig bleef het droog ondanks een erg natte veld van alle regen.

Team talk voor de wedstrijd, de inmiddels gebruikelijke zaken doornemen… de bal tijdig doorgeven, netjes en tijdig afspelen en afleggen als je op de grond terecht komt, niet onderling om de bal vechten in de loose scrum en altijd oog op de bal houden (geldt voor zowel ontvanger als diegenen die doorgeeft).

De eerste wedstrijd ging goed, maar wij hadden wel een paar minuten nodig om eerst op stoom te komen. Net voor half time was het nog 0 – 2. Maar toen wij eenmaal op tempo waren ging het helemaal goed. Ook al blijven er aandachtspunten deden wij het prima tegen The Bulldogs, de punten van de team talk kwamen veelal goed naar voren, en er waren zowel mooie individuele als teamacties.

Onze tweede wedstrijd zou veel moeilijker zijn, SUN was een geduchte tegenpartij. Wij werden er goed op geattendeerd dat als je niet als een team speelt je het jezelf moeilijk maakt. De individuele acties werden afgestraft door SUN en wij wisten er alleen door te breken als team. Maar zodra wij als team speelde tegen SUN werd het heel mooi en kwamen er drie mooie tries.

Wij hebben voor het eerst in een heel lange tijd een wedstrijd verloren, alle lof aan SUN. Laten wij er van leren dat om te winnen tegen de sterkere tegenstanders wij echt als team moeten handelen.

Turven: Jullie deden het weer voortreffelijk. Iedereen, zowel op het veld als langs de lijn, heeft er van genoten. Mijn complimenten!

Kees speelde met de Benjamins mee tijdens onze 1e wedstrijd, Julian is tijdens onze 2e wedstrijd tegen SUN uit gegaan om met de Benjamins mee te gaan spelen. En Thomas heeft onze tegenstanders geholpen en is voor hun gaan spelen zodat alle teams aan de juiste aantallen kwamen. Het is nooit makkelijk om met de tegenstanders mee te spelen Thomas, maar je deed het erg goed!

Van de Benjamins coach kreeg ik mee dat Kees het voortreffelijk deed bij de Benjamins 1e wedstrijd. En het ging Julian ook heel goed af tijdens de Benjamins 2e wedstrijd. Later in de 2e Benjamin wedstrijd is Turf Rayan ook bij gekomen. Uiteindelijk werd het 2 – 6 voor onze Benjamins tegens SUN, met 3 van de 6 tries gescoord door onze Turven. Echt klasse jongens, jullie lieten zien wat Turven Power is!

Groetjes,

Greg.

P.S. Kees, Julian en Rayan moeten binnenkort doorstromen naar de Benjamins, vandaar dat zij begeleid/beperkt mee zullen doen met de Benjamins, of af en toe als wisselspeler in gaan vallen. In overleg met betrokken ouders zullen wij kijken of de overige Turven die ook straks doorstromen af en toe mee mogen doen met de Benjamins op een wedstrijd zaterdag.

Back To Top