skip to Main Content

Greg in onze nieuwsbrief:

Turven uit zaterdag 09 april bij The Bulldogs

AAC/RCH 9 – 1 Eemland

(Thijn, Guy 4x, Ilja 2x, Kees, Roman-James)

AAC/RCH 5 – 2 The Bulldogs

(Kees 2x, Thijn, Ilja, Guy)

AAC/RCH 6 – 6 Amstelveen

(Kees 2x, Thijn 2x, Guy 2x)

Mooi weer, rugby en een feest om het 20 jarige bestaan van RC The Bulldogs te vieren, wat konden wij nog meer wensen.

Errmm… wel…. eigenlijk AAC/RCH Turven om te spelen zou handig zijn dachten wij. 5 Turven waren aanwezig, terwijl wij soms met 5 wissels langs de lijn staan. Voor onze eerste wedstrijd konden wij gelukkig iemand van Eemland lenen en wij begonnen een 6 tegen 6 wedstrijd. Gelukkig kwam onze rode snelheidsduivel Guy in de 2e minuut aanrennen en konden wij met 6 AAC/RCH’ers de strijd aan.

Wij lieten mooi rugby zien, wij spraken met elkaar en gaven elkaar aanwijzingen, heel mooi om te zien. Daarnaast bewoog de bal veel, met 4/5/6e fase spelmomenten. En de “scissors” bewegingen die wij een paar keer lieten zien pakte goed uit. Iedereen werkte hard mee, en het was hard werken. Het valt ook tegen als er geen wissels aanwezig zijn en je 3 wedstrijden in een rij moet spelen.

Een enkel aandachtspunt: Er waren momenten bij de rucks en mauls dat bijna iedereen achter bleef hangen, wachtend op de bal en dat letterlijk maar eentje van ons aan het “knokken” was voor de bal. Gewoon meedoen, duwen richting try line en zorgen dat wij de bal krijgen. Wij weten wie onze wings zijn en links en rechts achter moeten blijven hangen om aan te vallen of te verdedigen. Iemand moet scoren, maar iemand moet ook de bal krijgen en het kunnen doorgeven, anders valt er weinig te scoren. Zodoende is elke try van iedereen, want iedereen zou er hard aan hebben gewerkt om het mogelijk te maken.

En dan onze kleine maar oh zo heldhaftige Thomas. Je liet vandaag twee tackles zien waar ik alleen “wow” tegen kan zeggen, en met die twee tackles heb je ook 2 tries van onze tegenstanders voorkomen. Het vergt moed om als kleine manneke iemand die flink groot is en op top snelheid rent op zo een manier tegen te houden – klasse Thomas.

Turven Guy, Ilja, Kees, Roman-James, Thijn en Thomas heel erg bedankt, jullie waren top vandaag.

Groetjes,

Greg.

P.S. Zorgen wij met zijn alle dat wij aankomende zaterdag in Etten-Leur wel een volwaardige bezetting hebben?

Back To Top